23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: ewasz »

Selene pisze:Kochani ależ Jacek jest w Lądku... od wczoraj :!: i jest to li tylko jego wstępny opis i odczucia :!: Zatem dajmy mu czas na aklimatyzację i na odnalezienie się w Lądku. Toż nie chwali się dnia o poranku ;) :lol:
Jacku a ja Tobie życzę trafnych zabiegów i skutecznej rehabilitacji bo to jest główny cel Twojego pobytu :!: :D Nadto pogody ducha, uśmiechu na co dzień i dobrego towarzystwa, które mnie mam lada dzień poznasz :D

Serdeczności :)
Selenko, ależ życzę Jackowi jak najlepiej :D
Wierzę, że będzie zadowolony :D
Swoimi wpisami li tylko chciałam Jacka podnieść na duchu i skłonić do działania ;)
Czytam, że też się wybierasz do Lądka więc życzę Ci tego czego sama sobie życzysz :D
Pozdrawiam serdecznie :kwiat: :kwiat:
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 01:22

Post autor: baron14 »

Selene pisze:Kochani ależ Jacek jest w Lądku... od wczoraj :!: i jest to li tylko jego wstępny opis i odczucia :!: Zatem dajmy mu czas na aklimatyzację i na odnalezienie się w Lądku. Toż nie chwali się dnia o poranku ;) :lol:
Jacku a ja Tobie życzę trafnych zabiegów i skutecznej rehabilitacji bo to jest główny cel Twojego pobytu :!: :D Nadto pogody ducha, uśmiechu na co dzień i dobrego towarzystwa, które mnie mam lada dzień poznasz :D

Zgadzam się ciut cierpliwości byle nie za długo bo ja też straciłem dziewictwo sanatoryjne w Lądku i o 9 dni za długo czekałem aby zaprosić na tańce bardzo urocza panią ale do ostatniego dnia przetańczyliśmy albo na fajfach albo wieczornych płatnych tańcach , było super zostały super wspomnienia .
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No właśnie my wcale go nie pouczamy ale motywujemy do działania aby nie żałował że tak długo zwlekał z polubieniem Lądka :D
jacek7910
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 00:50
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: jacek7910 »

Dzieki wielkie Selene ! a co sie tyczy wypowiedzi baron ja się z nikogo nie śmieje i nie gardze ludźmi starszymi (bo tak mnie oceniasz w swoich wypowiedziach) Pisze i oceniam to co widzę :shock: sam chodziłem o kulach pare miesięcy i wiem co to jest i Lądek na pewno nie jest miejscem dla takich ludzi (ze względu na położenie )ludzie po operacjach i o kulach się tu moim zdaniem męczą caly czas schody a na mieście z górki i pod górkę.Ja tu nie przyjechałem nawiązywać nowych znajomości tylko sie rehabilitować i gdyby nie choroba to by mnie tu w ogóle nie było bo wolał bym ten czas spędzić z synem a nie z dala od niego.Z pierwszych oględzin mogę stwierdzić że że kuracjusze składają sie z 3 grup tzn chorzy po operacjach,małżeństwa i tak zwani stali bywalcy ;) którzy wiedzą wszystko o tym mieście gdzie sie dobrze pobawić gdzie zjeść ,itd. ale oczywiście co ja mogę wiedzieć :P jestem młody i gniewny
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jacek7910 SPOKO ja zawsze jadę by podreperować zdrowie a że z NFZ trzeba czekać ponad 2 lata to jadę prywatnie , tak jak w tym roku zawsze dokupuję zabiegów by na maksa wykorzystać pobyt ale też pamiętaj że taniec to też jest rehabilitacja i to darmowa , możesz ją sobie dozować w zależności od poziomu zdrowia . Ja wcale nie sugerowałem że masz kogoś podrywać ale się zintegrować , zaproszenie jakiejś kobiety na tańce , kawę to nie zdrada . Można też wyskoczyć na piwo w gronie facetów a przy okazji wyskoczyć na parkiet od tak nie w parze bo dużo ludzi też tak tańczy nawet te sławetne pary sanatoryjne :lol: więc jeszcze raz zdrowia . Jeśli poczułeś się urażony to sorki , nie miałem niczego złego na myśli , wszyscy tu chcemy byś poczuł się na luzie i by ten twój pobyt był udany i byś bo nie spędził samotnie . Jeszcze najważniejsze jak tam byłem po raz pierwszy miałem 36 lat i nie czułem że byłem tam za młody , ale zrobisz jak zechcesz albo skorzystasz z naszych rad albo będziesz cały pobyt sam w tłumie . Pozdrowionka dla ciebie syna i twej całej rodziny jak możesz pozdrów od nas wszystkich Lądek :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak Jacku, zgadzam się z Tobą, że to bieganie pod górkę i z górki na zabiegi to jest bardzo uciążliwe dla osób, które mają bardzo duże problemy z poruszaniem się.
Wiem o tym bo w sanatorium, w którym ja byłam to były tylko suche masaże a reszta to bieganina :roll:
Ale z tym też sobie radzono bo podstawiany był busik, który podwoził chętnych na zabiegi. Nie wiem jak będzie u Ciebie :roll:
W pierwszym tygodniu trzeba było się bardzo sprężać by zdążyć na zabiegi (nie korzystałam z busika) i jeszcze w międzyczasie zjeść śniadanie. Nogi niejednokrotnie odmawiały posłuszeństwa :roll: ale dawałam radę ;)
Z czasem jednak dało się ogarnąć wszystko i z pewnością dzięki wspaniałym właśnie lądkowym zabiegom. Potem nawet poszły w ruch kijki, parkietoterapia i było OK.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego pobytu :kwiat:
:twisted: :twisted:
jacek7910
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 00:50
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: jacek7910 »

baron14 pisze:Jacek7910 SPOKO ja zawsze jadę by podreperować zdrowie a że z NFZ trzeba czekać ponad 2 lata to jadę prywatnie , tak jak w tym roku zawsze dokupuję zabiegów by na maksa wykorzystać pobyt ale też pamiętaj że taniec to też jest rehabilitacja i to darmowa , możesz ją sobie dozować w zależności od poziomu zdrowia . Ja wcale nie sugerowałem że masz kogoś podrywać ale się zintegrować , zaproszenie jakiejś kobiety na tańce , kawę to nie zdrada . Można też wyskoczyć na piwo w gronie facetów a przy okazji wyskoczyć na parkiet od tak nie w parze bo dużo ludzi też tak tańczy nawet te sławetne pary sanatoryjne :lol: więc jeszcze raz zdrowia . Jeśli poczułeś się urażony to sorki , nie miałem niczego złego na myśli , wszyscy tu chcemy byś poczuł się na luzie i by ten twój pobyt był udany i byś bo nie spędził samotnie . Jeszcze najważniejsze jak tam byłem po raz pierwszy miałem 36 lat i nie czułem że byłem tam za młody , ale zrobisz jak zechcesz albo skorzystasz z naszych rad albo będziesz cały pobyt sam w tłumie . Pozdrowionka dla ciebie syna i twej całej rodziny jak możesz pozdrów od nas wszystkich Lądek :D
kolego baron ja się tak szybko nie obrażam :P po prostu piszę to co widzę jedni tu sa co nie mogą sie odnaleźć ,a drudzy to jak pilot z wycieczki wszystko wie co i jak i z czym sie je. 2 dzień i imprez co nie miara :lol: wczoraj to nawet pielęgniarka nie chodziła bo po co ;) wiekszość by wyleciała za picie ( w tym nawet ja ) dziś powtórka z rozrywki deszcz pada i nic innego nie ma do roboty .Odnośnie dzisiejszego jedzenia to zjadliwe
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cieszę się, że jedzenie jest jak to piszesz zjadliwe ;)
To może nie będzie najgorsze czego Ci życzę :)
Powiadasz, że pada :roll: To może wybierzcie się na basen do Szpitala Wojskowego, który jest przy Cafe Toch na przeciw "Wojciecha" ;)
Jest tam naprawdę ciepłe jakuzzi a basen wymiarowy i do tego fajne tuby z wodą pod ciśnieniem więc i pomasować się można ;)
Koszt za godzinę 9,- zł, można też wykupić karnet 10 dniowy wtedy dostaje gratis na 2 wejścia ;)
Myślę, że to niezły pomysł spędzenia czasu gdy pada i nie tylko ;)
Korzystałam z tego basenu i byłam zadowolona więc możesz spróbować może jak raz Tobie też będzie odpowiadało takie spędzenie czasu :)
Życzę miłego wieczoru :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

A ja mimo pogody i krótko po 2 operacjach (5 mies. Kręgosłupa i kolana ) chodzilem po górach od Kudowy do Borówkowej . Nie nudziłem sie , nie narzekałem na jedzenie . Pogoda lub jej brak nie były powodem do napicia się . Zwiedziłem naprawdę ile się dało ,majac świadomość ,ze więcej mogę tu nie być . Fakt schody jeden minus ,zabiegi super . Doradzałem innym po powrocie na Forum gdzie iść ,jechać ,co zobaczyć .Zawsze miałem komplet koleżanek i kolegów na wyjście w góry czy na tance . W każdych realiach trzeba po prostu się odnaleźć . Tylko tyle i az tyle . Pozdrawiam wypoczywających i Lądek -jest śliczny mimo schodów i górek i z górek :) :) :) ;)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Będę w Lądku choć krótko w Sierpniu (połowa )może ktoś tam będzie z Forum ;)
ODPOWIEDZ