ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: forumowicz »

na dzisiaj informacja o ubytku numeracyjnym w miesiącu lipcu 2014: 4.904
i tak to siebie ten młynek mieli ...

:mrgreen: :ugeek:[/quote]
Witaj jacky6 :) Tylko zazdrościć takich spadków :D Ja niestety mniej optymistycznie...... :( wciągu pięciu miesięcy ubyło 13300....jak widać wynik nie jest rewelacyjny :roll: Miesiąc lipiec zamknął się ubytkiem ledwie 2380.....cóż niektórzy tak mają :(
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

He, to i tak u was szybko leci - u mnie w pomorskim przez poltora miesiąca spadlo o 1000 numerów. Takim tempem to wczesniej za witam na Tuskowej emeryturze niż w sanatorium. na dzień dzisiejszy mam numer 26760.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

kuty pisze:He, to i tak u was szybko leci - u mnie w pomorskim przez poltora miesiąca spadlo o 1000 numerów. Takim tempem to wczesniej za witam na Tuskowej emeryturze niż w sanatorium. na dzień dzisiejszy mam numer 26760.
No co Ty ? masz się dobrze i na pewno wyjedziesz przede mną.Co powiesz na mój nr ............. 95628 ! :o i to przetrzymać muszę i.....czekam dalej.Od kiedy czekasz ? Ja w kwietniu wysłałam wniosek i do kwietnia 2016 poczekam jak nie dłużej :kwiat: :kwiat:
forumowicz

kuty pisze:He, to i tak u was szybko leci - u mnie w pomorskim przez poltora miesiąca spadlo o 1000 numerów. Takim tempem to wczesniej za witam na Tuskowej emeryturze niż w sanatorium. na dzień dzisiejszy mam numer 26760.
:lol: :lol: :lol: Witaj kuty :kwiat: Tylko że my w śląskim zaczynamy z numerkami powyżej 100000 :mrgreen: i nawet przy takich spadkach mamy 26 do 28 miesięcy oczekiwania :shock: :shock: Pozdrawiam sobotnie :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U nas w pomorskim czeka się podobno :D 15-17 miesięcy, a wniosek przyjęli w połowie czerwca 2014r.
A u was to chyba pół śląska naraz wyjeżdża...... he.....! :shock:
forumowicz

kuty pisze:U nas w pomorskim czeka się podobno :D 15-17 miesięcy, a wniosek przyjęli w połowie czerwca 2014r.
Może nie pół :roll: Cóż ciężko porównać nasz luft do pomorskiego :mrgreen: to i naród bardziej schorowany :(
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

smuga pisze:
kuty pisze:U nas w pomorskim czeka się podobno :D 15-17 miesięcy, a wniosek przyjęli w połowie czerwca 2014r.
Może nie pół :roll: Cóż ciężko porównać nasz luft do pomorskiego :mrgreen: to i naród bardziej schorowany :(
Dodam jeszcze, że nasz region jest typowo przemysłowy i to przemysł ciężki a to bardzo wpływa na zdrowie ludzi tu mieszkających ;)
Do tego zaludnienie też większe a miejsc tyle co w innych mniej zaludnionych na 1 km 2 ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Te! żadne he! bo jak się tu dostaniesz w nasze rejony ,to dopiero pooddychasz jodem śląskim :lol: :lol: :lol: Niedawno wniosek złożyłeś i już narzekasz ? Przed Tobą kilkanaście miesięcy oczekiwania i już jesteś zniecierpliwiony ? Co my mamy powiedzieć--- czekamy 3 lata żeby pojechać do sanatorium.To tutaj w latach 70-tych zjeżdżało mnóstwo ludzi w poszukiwaniu pracy -oni tu założyli rodziny i żyją nadal.Społeczeństwo "sląskie" rozrastało się -niestety choroby nie omijają tylko dosięgają wlasnie te roczniki.Jest nas tu duuużo nie tylko "prawdziwych" ślązaków ,ale tych przyjezdnych.Mam takich w rodzinie.Klimat nie sprzyja zdrowiu to coraz więcej ludzi wymaga rehabilitacji.Ot ! masz wytłumaczone --tylko dlaczego , podział skierowań na dane regiony-województwa nie jest uwzględniany ilością potrzebujących ?
U Was czeka się 17msc -u nas 26-28 msc :o
Zdrówka życzę !
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Jeszcze dopiszę, że z dóbr Śląska korzystała cała Polska nie dając Śląskowi nic w zamian :!:
Śląska Kasa Chorych była najbogatsza bo najwięcej ludzi do niej należało i wpłacało składki. Ale jak nie zgodzono się by 2 miliony złotych przelano na Mazowiecką Kasę Chorych to wpadli na pomysł utworzenia tego indywiduum NFZ i dla Śląska skończyło się wszystko bo i sanatoria i dostęp do specjalistów :!:
:evil: :evil: :twisted:
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Stokrotka, przepraszam za to "he" - nie tak to miało zabrzmieć.
A nie jestem zniecierpliwiony , bo nie pierwszy raz wyjeżdżam do sanatorium, ale co skierowanie to gorzej.....!!!
Tak z ciekawości zajrzałem na śląski odcinek skierowań, zastanawiając jak to jest w innych regionach.
Ślązaków zawsze podziwiałem za ich ciężką , niebezpieczną pracę,
a tak na marginesie mam sporo znajomych w Katowicach.

I nie zapomnę jak pod koniec lat 70-tych na kopalni Gottwald jadłem najlepszą grochówkę w firmowej stołówce,
a na moje osiedle w Gdyni co roku z tejże kopalni przyjeżdżały kolonie .

To były czasy............!!!!

Pozdrowienia dla Ślązaków od Kaszuba ....!!!!
ODPOWIEDZ