Do czego zobowiązuje przyjęcie zaproszenie na kawę?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Re: Do czego zobowiązuje przyjęcie zaproszenie na kawę?

Post autor: nika7 »

Alek pisze:Widać, że w grupie siła, a innego mieć za nic nie rozumiejąc człowieka.
Potem pretensje jak zostaje potraktowana. Szkoda słów i zachodu.
Nika :kwiat: Czy moge Cię zaprosić na kawe z ciasteczkiem np. Sernik lub Szarlotke?
A nie będziesz nic w zamian oczekiwał? :lol: :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Alku o czym Ty piszesz? :( My sobie żartujemy i tak należy nasze wypowiedzi traktować ,nic nie wiemy o jakichś zaproszeniach i odmowach. :?
W tematach ,które np ja tworzę nie oczekuje rozpraw doktorskich ,ludzie też się często bawią ,żartują i ok .Ja rozumiem to inaczej ,jak są takie poważne sprawy o których Wy tylko wiecie to raczej chyba powinniście korzystać z innych komunikatorów mniej widocznych.Nie obraż sie ,ale nie reaguj w ten sposób ,ponieważ ja ludzi tutaj szanuje ,tylko nie rozumiem rozgrywek publicznych a Ty je rozumiesz?
Nika założyła temat jak Jej nie beda odpowiadały nasze żarty to pewnie nam to powie.
Cenię Ciebie i szanuję więc o co chodzI? :(
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

nika731207 pisze:Do tej pory wyjście z kimś na kawę kojarzyło mi się z dobrą zabawą, rozmową i uśmiechem. Czytając niektóre wypowiedzi dochodzę do wniosku, że muszę się dobrze zastanowić zanim się zgodzę na takie wyjście. Bo jeśli okaże się, że nie mam wspólnych tematów z takim panem i tylko męczę się w tym towarzystwie i jeszcze nie daj Boże pan zapłaci za moją kawę będę porównywana do galerianki, to ja dziękuję bardzo. Dla mnie sponsoring to sponsoring za sex a nie za kawę.
A najgorsze Nikuś :kwiat: to , ze po tej męczarni przy tej kawie, porównaniu do galerianki i zapłaceniu przez niego rachunku bedziesz musiała mu sie zrewanżować :lol: :lol: :lol: ...tylko z kim go wtedy porównasz ???
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Sloneczko pisze:
margot pisze:Jeśli ktoś zapraszający mi nie odpowiada to zwyczajnie nie idę na przysłowiową kawę czy obiad ;) i nie mam dzięki temu nigdy problemu pod tytułem ,,rewanż " :D :D :D
Myslę, ze po jednym czy dwóch dniach nie pozna sie człowieka w sanatorium. Ktos moze byc elegancki, ładnie ubrany, swietnie wygladajacy...zaprasza cie na kawe,
ty idziesz i po rozmowie przy stoliku okazuje sie, ze masz do czynienia ze zwyczajnym .......... burakiem , niemiłym człowiekiem i w ogóle ...... nie ma rewanżu :twisted:
Słoneczko z zupełnie obcymi nie chodzę na kawy , a jeśli podejmuję taką decyzję to jestem tej decyzji pewna i to nie jest po jednej czy dwóch rozmowach .
Uwierz mi ,nie mam tzw. parcia na ,,być zaproszoną " ;) :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Na pewno Margot :kwiat: ale cały czas mówimy raczej o sytuacji w sanatorium...Ja aby kogos poznac potrzebuje kilku tygodni....
W sanatorium nie raz byłam zapraszana na kawe przez kogos kogo znałam tylko 2 lub 3 dni . I bez zadnych zobowiazań czy rewanzu.
I jak mi sie ktos nie spodobał to drugi raz nie poszłam. Dla mnie to normalne. Ja tez moge sie przecież komus nie podobać :D
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

A ja nawet jeden raz nie poszłam :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Wspólna kawa to dobry czas aby się trochę poznać, no bo niby gdzie? Można wyjść na spacer, ale jak np pada? Albo jest środek zimy i trzaskający mróz? Gdzieś przecież trzeba pogadać. W sanatorium mamy dość dużo wolnego czasu i normalne jest, że szukamy towarzystwa do rozmów, tańców czy wycieczek. A tak swoją drogą to wolę wyjść na kawę do kawiarni niż umawiać się z panem w pokoju. Takich zaproszeń nigdy nie przyjmuję :evil:
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Alek »

Nika :kwiat: owszem będe oczekiwał kawałek sera pleśniowego ;)
Kruszynka :kwiat: nie obrażam się ponieważ nie jestem taki i znam to wszystko o czym piszesz, więc uśmiechnij się i powiedz sobie: Ale to już było i nie powróci już więcej. Czytając nie raz Was uśmiech się pojawia, innym razem łzy.
Pozdrawiam i miłego dnia życze Wszystkim :)
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2014 14:07 przez Alek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

nika731207 pisze:Wspólna kawa to dobry czas aby się trochę poznać, no bo niby gdzie? Można wyjść na spacer, ale jak np pada? Albo jest środek zimy i trzaskający mróz? Gdzieś przecież trzeba pogadać. W sanatorium mamy dość dużo wolnego czasu i normalne jest, że szukamy towarzystwa do rozmów, tańców czy wycieczek. A tak swoją drogą to wolę wyjść na kawę do kawiarni niż umawiać się z panem w pokoju. Takich zaproszeń nigdy nie przyjmuję :evil:
...rozsądna dziewczynka :serce:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Nika a czym się różni ten sam Pan w pokoju i w kawiarni :?:
W pokoju jest ,,be " a w kawiarni ,,cacy " :?:
Jeśli jest do bani to i tu i tu , a ludzie mają mózgi po to , aby myśleć i jeśli myślą to wtedy kawę można wypić , miło porozmawiać w pokoju u Pana i u Pani ...absolutnie nie widzę w tym nic złego .
ODPOWIEDZ