Andrzej
Kołobrzeg 15.05. rower
Re: Kołobrzeg 15.05. rower
https://www.google.pl/webhp?sourceid=ch ... g%20pogoda
będzie jazda
Ja byłbym chętny, ale.. będę tam planowo dopiero z końcem lipca. Kapitalnie przeczytać jednak o mocnym zawzięciu na duużo ruchu, coś kapitalnego! gratuluję pomysłu ! Wszystko to dla zdrowia przecież.
Taka drobna podpowiedź: gdyby była potrzebna wiarygodna prognoza pogody na dziś i najbliższe dni np. dla Kołobrzegu: ja polegam na sprawdzonej od kilku lat stronce, którą polecam:
[link]
W zasadzie to na stronie 'www.mojapogoda.com' wpisuje się dowolną nazwę miejscowości ("Wpisz nazwę miasta") -i pogoda robi się mocno przewidywalna dla każdego miejsca. Inne strony o pogodzie zawierają mocne błędy w przepowiedniach.
Jeszcze jedno Andrzeju, takie małe pytanie-prośba: sam wystartowałem wczoraj z tematem: "Kołobrzeg Mewa, koniec lipca`2016". Chodzi mi o info o Mewie właśnie, np.w którym budynku kwaterujesz? Czy mogę liczyć że coś skrobniesz w tym temacie, jako bezpośredni 'uczestnik' ? jeśli nie tu, to może na privie...
Życzę "pomyślnych wiatrów" !
Pozdrawiam
Powód: usunięto link
Mieszkam w Mewie 2- najgorszy obiekt z epoki Edwarda G....
Pałac to Mewa 1.Zabiegi są w Mewie 5,4 ,1.....brakuje tu kriokomory ale bez laski za 30 pln 1 wejscie masz super 3- częściową, nowoczesną w sąsiedniej NIWIE.Tam to dopiero wypas w części ze sprzętem.... rowery, atlAS jak dla kadry narodowej..Jeśli interesuje Ciebie kriokomora to weź 0d rodzinnego lekarza kwit ,że nie masz przeciwwskazan.Inaczej wydasz na medyka na miejscu w Niwie 40 pln....
Jedzenie w Mewie da się przeżyć. Do morza masz oko 125 m z buta.....
Sama Mewa zlokalizowana jest przy deptaku
Weź swój rower - POLSKA PACZKA 24 h to koszt 54 pln. Tu z godzine wypozyczenia " roweru " płacisz 5 pln.......................ja mam swój.
Odpowiem na każde kolejne pytanie
Pozdrawiam
Andrzej
Olbrzymi szacun Andrzeju za konkrety z 1-szej ręki o Mewie!
Sorki że nie o rowerze zagaduję, ale jeśli tu mogę zapytać -skorzystam:
-czy w momencie meldowania się po przyjeździe - można wybrać w którym budynku Mewa będę mieszkał ?
-czy przyjazd dzień wcześniej i zameldowanie się + opłata noclegu - gwarantuje możliwość otrzymania "jedynki" ?
- czy rzeczywiście jest obchód wieczorem po pokojach, że trzeba być już w pokojach, jest pilnowany zakaz wychodzenia lub późnego przychodzenia?
Tyle narazie, nie chcę przedobrzyć.
Jeszcze raz mocno DZIĘKUJĘ za przychylne nastawienie..
Pozdrawiam !
Pogoda robi się coraz bardziej słoneczna.
Będzie dobrze... nastaw się pozytywnie.
Pozdrawiam
Andrzej
Teraz - jak w temacie: Kołobrzeg - rower:
Jakim szusujesz? treakingowym, "górskim", stuningowanym ? Ja będę musiał wypożyczyć na miejscu. Gdybyś miał konkretną-świeżą podpowiedź: gdzie pożyczyć(porządny, ale nieprzepłacając) byłbym wdzięczny.
W 2013r będąc w Verano, bieganiem -najdalej na wschód- wysunąłem się poza Arkę; w przerwie trochę mnie właśnie w Arce poobracało, klimat i mega-widoki w pamięci pozostały.
Jeszcze: gdy gorąco -też można na rowerze? chyba lepiej jednak do wody. Aaa właśnie, jeszcze pytanko o Mewa:
Wiem, że jest basen solankowy (jak w Verano) -masz go w swojej terapii? Wymiary "dla dzieci" czy można machnąć parę razy rękami ?
Super pogoda Wam się zapowiada w wolną od zabiegów niedzielę. Przypuszczam, że masz-macie konkretniejszy plan.
Pozdrawiam
p.s -Trochę się zastanawiam: jak skapnąłeś, że NFZ a nie ZUS...
przy tzw deptaku są aktualnie dwie wypożyczalnie rowerów. Ich stan i jakość nadaje sie do wycieczek w tempie wolniejszym.
Ja mama własny CUBE.
Co do basenu solankowego to ma on 15 m długości..... wyczynu tu nie zrobisz.
Poczytaj o basenie w sąsiedniej NIWIE. Sama kriokomora to rekord świata - trójdzielna kabina i wypasiony sprzęt do rozgrzania po wyjściu. Cena za 3 minuty tylko 30 PLN. Polecam
Najbardziej bezpieczna trasa w kierunku wschodnim. Do tych w kierunku Rewala musisz przebić się przez miasto.
Pozdrawiam
Andrzej