wyjazd z żoną

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: wyjazd z żoną

Post autor: Bogutka5 »

mechanik pisze: 23 sty 2019 17:04 po podpowiedzi pana z nfz. zdecydowaliśmy , że złożę podanie o zamianę leczenia szpitalnego na uzdrowiskowe i dołączenie do żony :D
Dokładnie tez byśmy tak zrobili. W naszym zapracowanym zagonionym życiu wspólny wyjazd jest czymś bardzo cennym.
Pozdrawiam
Bogutka
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam Pana mechanika,
Teraz dopiero przeczytałam post .Jeśli mogę coś poradzić To tak jak pan pisze że złożył pan prośbę o sanatorium w grudniu i dostał pan już w marcu więc czekał pan tylko 3 miesiące więc tak szybko dostaje Pan poszpitalne w kujawiaku w Inowrocławiu to jest bardzo szybko i szkoda by było tego skierowania.. myślę że to jest okazja .. w kujawiaku byłam w Inowrocławiu i jest tam bardzo dobrze ,wszystko na miejscu.. ewentualnie radziłabym dokupić dla żony pobyt razem z Panem, prywatnie..jeśli pan zrezygnuje z tego to wiadomo będzie czekał aż tyle 26 miesięcy na leczenie uzdrowiskowe. Tak jak żona ma, to bardzo długi czas oczekiwania.. ewentualnie dzwonić do funduszu i próbować ewentualnie odwołać się... Oczywiście zrobić PAN z żoną jak państwo uważacie.. Nie piszę o chorobach bo każdy ma różne i każdy różnie się czuje, a to jest podstawa.. Jak lubicie jeździć razem to starajcie się pytać fundusz, odwoływać się.. Widocznie pan miał niedawno szpital i dlatego ma poszpitalne leczenie szybciej a żona musiała mieć dawno szpital... Chyba że jest jakaś pomyłka...
Ewentualnie jeśli się nie da no to zostaje żeby pan jednak jechał sam a potem żona jak państwo uważają... Życzę wszystkiego dobrego i serdecznie pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

piptu , piptu , a Państwo już postanowili :D
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Bo mają własne żony potulne jak baranek :lol: według zasady, że tam gdzie mąż podąża i jego żona razem z nim ;)
A teraz pytanie: czy ta własna żona to jest ta jedna jedyna na całe życie czy taka kolejna zmieniona na nowszą?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

a do kogo to intymne pytanie :?:
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Waldek,
Wiem, że zdecydowali, ale czy tak zrobili? To nie wiem.......zawsze jeszcze dużo można zmienić, jeszcze ustnieje tzw. istatnia chwila...... jeśli pomyliłam się, przepraszam.....

Pitu, pitu.........
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

Troche to skomplikowane ,nie lepiej pojechac osobno :?: :?: :)
mechanik
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2018 21:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mechanik »

no i stał się cud . po mojej prośbie o zmianę mojego leczenia na uzdrowiskowe , połączyli nas znowu razem na leczenie szpitalne z Nr. 741 i 742 ale jeszcze nie wiemy gdzie i kiedy :D
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Brawo, brawo, że razem... Bo tak Państwo chcieli... Wniosek! Do końca trzeba próbować, na przekór losu, a i dogadywać się, rozmawiać, pytać czy prosić, by dojść do konsensusu.... Chyba Państwo cieszycie się.... udało sie.. Gratulacje, i oby nie trzeba było tak długo czekać.. cieszę się z Wami, serdecznie pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szanowny Pan mechanik..
Teraz dopiero zwróciłam uwagę na numer, jaki Państwo mają... U nas około 400 idzie na miesiąc, więc myślę że długo Państwo nie bedą czekali... Może dwa lub trzy miesiące , tak sądzę, więc super bo przecież pan miał swoje skierowanie w marcu...
Gratuluję

Pozdrawiam serdecznie :)
ODPOWIEDZ