Poczekalnia na wyjazd w roku 2019...

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Shima
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2017 15:16
Oddział NFZ: Małopolski

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2019...

Post autor: Shima »

:serce: witajcie :kwiat: i tylko tyle i aż tyle
Danka51 jak miło że jeszcze. mnie pamiętasz,, :kwiat: a no jestem na rehabilitacji ambulatoryjnej w sanatorium miejscowym
Pozdrawiam wszystkich oczekujących
Shima
Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2017 12:22
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Danka51 »

Shima pisze: 26 lis 2017 11:23 :serce: witajcie :kwiat: i tylko tyle i aż tyle
Danka51 jak miło że jeszcze. mnie pamiętasz,, :kwiat: a no jestem na rehabilitacji ambulatoryjnej w sanatorium miejscowym
Pozdrawiam wszystkich oczekujących
Shima
Moja droga :kwiat: Czy będąc na rehabilitacji ambulatoryjnej Twoje skierowanie na kurację sanatoryjną traci ważność czy w dalszym ciągu będziesz w kolejce :?: Pozdrawiam i miłej niedzieli :serce:
Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam wszystkich :kwiat: Dzisiaj tzn. w poniedziałek do tej pory zeszło 278 numerków. To chyba najwyższy z tych co do tej pory zaobserwowałam. ;) Myślę że jeszcze troszkę i zamiast 63 tys z hakiem będzie 62 tys z hakiem.Liczba ta jest ogromna i wciąż nie wiem czy polować na zwroty teraz czy czekać jeszcze. Czy jadąc ze zwrotów można sobie wybrać takie uzdrowisko które nam odpowiada czy trzeba brać to co dają i nie ma nic do gadania. :? Jeżeli ktoś z WAS jest zorientowany to podpowiedzcie mi jak to jest.Pozdrawiam i życzę każdemu dużych spadków.(oczywiście numerków) :D
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Jeśli Ci zaoferują nieatrakcyjną lokalizację to nie musisz jej przyjmować, wystarczy podziękować i wrócić bezkarnie do kolejki.
Nic nie będzie stało na przeszkodzie ponownie tam po pewnej przerwie zadzwonić.
Może uda się lepiej trafić.
Powodzenia.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jacky6 pisze: 27 lis 2017 16:35 Jeśli Ci zaoferują nieatrakcyjną lokalizację to nie musisz jej przyjmować, wystarczy podziękować i wrócić bezkarnie do kolejki.
Nic nie będzie stało na przeszkodzie ponownie tam po pewnej przerwie zadzwonić.
Może uda się lepiej trafić.
Powodzenia.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Dzięki za odpowiedź w zamian dostarczam bukiet kwiatów :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Danusiu dzwonić możesz codziennie aż do skutku aż wreszcie dostaniesz propozycję która Cię zadowoli.
Zdarza się,że proszą o podanie numeru telefonu,pytają co by Cię interesowało i jak coś się pojawi to oddzwaniają.
Ja dzwoniłam przez 2 miesiące codziennie aż wreszcie dostałam to co chciałam.
Trochę to u mnie trwało gdyż musiałam czekać na zwrot szpitalny.
Pani wiedziała co ja chcę więc nawet nie wymieniała innych miejscowości.
Można by rzec,że prawie zaprzyjaźniłyśmy się,ona poznawała mnie po głosie i mówiła "dzisiaj dla pani nic nie mam "
Ale wreszcie się doczekałam.Ty czekając na uzdrowiskowe będziesz miała dużo łatwiej.
No chyba,że umyśli Ci się lato to wtedy będzie problem bo wtedy zwroty są rzeczywiście w sytuacjach losowych.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jednakże trzeba być mocno uważnym.
Mnie się przydarzyło a był to rok 2015 - przypomnieć się NFZ w Katowicach, że czas przydziału minął ...
Zadzwoniłem z prośbą o sensowny przydział - bo był de facto spóźniony - przydzielono mi zwrot, ale bez uprzedzenia - przywalono mi przydział do baraku zwanym sanatorium nie pytając się, czy reflektuję.
A obiecano mi szansę wypowiedzenia się, czy mi się podoba - czy nie...
I będę takie działanie śląskiego NFZ wypominał im aż do czasu, gdy owe "pracownice" przejdą na emeryturę lub po prostu NFZ pójdzie na szafot historii.
Póki co cieszę się względnie dobrym zdrowiem i samopoczuciem.
I odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy - odmawiam w modlitwie.
A celowego "błędu" w pracy zawodowej nie odpuszczę, bo to nie była wina.
...
Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję WAM za wyczerpujące odpowiedzi ;) Mnie nie chodzi o lato lecz o takie sanatorium w którym jest gimnastyka w basenie ,co pozwoliłoby usprawnić mój kręgosłup i rozruszać stawy pod opieką jakiegoś fizjoterapeuty.Samej nie wolno mi się zabierać za ćwiczenia gdyż mogłabym sobie zaszkodzić :? .W grudniu prawdopodobnie będę mieć komisję orzekającą stopień niepełnosprawności więc dopiero w styczniu mogę iść na polowanie.Więc na razie jestem w poczekalni i nigdzie nie wychodzę bo zimno i ciemno.Pozdrawiam i życzę miłych snów ;) :geek:
Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co to jest? Jeszcze nie byłam na kuracji a już mam miano super kuracjusza????? :shock:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Danka51 pisze: 27 lis 2017 22:02 Co to jest? Jeszcze nie byłam na kuracji a już mam miano super kuracjusza????? :shock:
W ekspresowym tempie przeskoczyłaś strukturę ponad 200 postów i stałaś się SUPER...
gratulacje ...
ODPOWIEDZ