Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 5 razy

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: bardzyk2 »

Andrzeju :kwiat:

Jestem po dwóch szczepieniach Moderną i po wielu konsultacjach ze znajomymi i z córką wybija się na pierwszy plan jeden odczyn poszczepienny: Leniuszek-śpioszek podusiowo-kocykowy na drugi dzień. Więc na wszelki wypadek nie rób wielkich planów na jutro, tylko dopasuj się do pogody i z czystym sumieniem pozwól sobie na :

Obrazek

Dużo zdrówka :serce: :kwiat: :serce:
Airam1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2021 23:26
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Airam1 »

Adelko cieszę się że jesteś w dobrym zdrowiu. ♥️ Jutro zadzwonię.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej1955 »

Adelko :kwiat: tak tylko Dużo Zdrowia ,Bardzyk :kwiat: ja normalnie śpię jak mops to teraz, ,podwójnie ,Najlepszego :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam ,tak jak Bardzyk :kwiat: pisała totalny leniuszek ,lekkie zawirowania równowagi i pogłębienie dysfunkcji porażonych mięśni -pozostałość po udarze ,to wszystkie drobiazgi jakie mam po szczepieniu ,zachęcam wszystkich niezdecydowanych do szczepienia ,Pozdrawiam Serdecznie i Nieustannie Dużo Zdrowia Życzę :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Dzięki Andrzej 1955 :kwiat: Trzymaj się :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki Ewana :kwiat: trzymam się bo co mi innego zostało-od wielu lat walczę ze skutkami udaru,a teraz pandemia mi w tym nie pomagała-tego by mi było potrzeba żeby jeszcze z tego powodu doszło by mi następne obciążenie-psychiczne i zdrowotne -potrzebna rehabilitacja ,pobyt wśród ludzi-to o czym wszyscy marzą i mam nadzieję że w miarę szybko się to stanie ,Pozdrawiam Serdecznie :kwiat: :serce: :kwiat:
polonistka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2015 20:32
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękowano: 2 razy

Post autor: polonistka »

Witam, jestem po pierwszej dawce AZ i sama byłam zaskoczona moją reakcją, niestety niezbyt przyjemną, wysoka temperatura, na przemian dreszcze i poty, minęło po trzech dniach. Mimo tego ani chwili nie wątpiłam w celowość szczepienia, czekam na drugą dawkę.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak to przykre Polonistko-ja też byłem przygotowany na Astrę i konsekwencję o których piszesz ,na miejscu okazało się że jest Moderna-ale co się nie robi dla własnego bezpieczeństwa i zdrowia .miejmy nadzieję że wszystko skończy się pozytywnie i wkrótce dojdziemy do jakiej takiej normalności ,Pozdrawiam Serdecznie i Dużo Zdrowia Życzę :kwiat: :serce: :kwiat:
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Witam. Rejestracja na szczepienie w dniu zapisów mojego rocznika, termin 5.05 AZ. 17.04 dzwonię na 989, jest dostępna opcja " zmiana terminu
szczepienia ". Z konsultantką przeglądamy miejsca, terminy, szczepionki. Dostępne były nawet tego samego dnia. Wybrałam Pfizera w najdogodniejszej
dla mnie lokalizacji. Zaszczepiłam się 20.04, organizacja w punkcie szczepień bez zarzutu. Niepożądanych odczynów poszczepiennych brak, nawet
najmniejszego osłabienia czy senności. Śladu na ręce po wkłuciu szukałam na drugi dzień :) Druga dawka 25.05. W czerwcu odetchnę z ulgą, opuści
mnie lęk przed zachorowaniem na COVID :) Jeśli jednak mnie dopadnie /bo może/ mam o wiele większą szansę na łagodny przebieg choroby, bez
powikłań.
Moja rodzina prawie zaszczepiona, prawie bo synowa za młoda i nie łapie się do żadnej grupy uprzywilejowanych. Syn szczepionka AZ, w nocy 39,5
i dreszcze, w dzień lekkie osłabienie i spanko. Na drugi dzień już wszystko OK. Córka ze swoją połówką AZ i żadnych NOP, mąż AZ i też bez odczynów.
Nie ma reguły.
Jestem zdania, że każdy kto nie ma PRZECIWSKAZAŃ zdrowotnych powinien się zaszczepić, dla siebie i dla nas wszystkich :serce:
Gdy słyszę od ludzi, którzy MOGĄ się zaszczepić " nie, bo nie " to mi ręce opadają...
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki za wpis i podzielenie się doświadczeniami po szczepieniu Mary :kwiat: szczepienia są ogólnodostępne i bezpłatne ale nie obowiązkowe -wiele już napisaliśmy na ten temat-wydaje mi się że jednym z powodów nie bo nie-jest dwugłos w tej sprawie i Skrajna Nieodpowiedzialność Nie-Kompetentnych Durniów którzy nie mając wiedzy i Kwalifikacji coś CHLAPNĄ W MEDIACH ,Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ