Prewencja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Prewencja ZUS

Post autor: Elinka5+ »

gosiaczek 63 zastanawiam się czy ja to wytrzymam :?:
Moja koleżanka była z ZUS-u w Jantarze i po 5 dniach zabrało ją pogotowie z powodu krwotoku.
Ale może przyczyną były żle dobrane zabiegi.
Jadę do Kujawiaka w Inowrocławiu w maju i mam nadzieję ,że nie będzie , aż tak żle .... :)
Liczę na to że to będzie dobra rehabilitacja :) :kwiat:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Zabiegów z ZUS na cały turnus jest 94, zwykle jest to rozdzielone po 5 od poniedziałku do piątku i 3 w sobotę.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Elinko spokojnie, nie musisz się obawiać. Jeżeli któryś zabieg nie będzie Ci służył to wystarczy powiedzieć o tym pielęgniarce i ona poinformuje Cię co dalej robić. Możne je po prostu zmienić. :kwiat:
gosiaczek63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2015 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: gosiaczek63 »

Elinka5+ pisze:gosiaczek 63 zastanawiam się czy ja to wytrzymam :?:
Moja koleżanka była z ZUS-u w Jantarze i po 5 dniach zabrało ją pogotowie z powodu krwotoku.
Ale może przyczyną były żle dobrane zabiegi.
Jadę do Kujawiaka w Inowrocławiu w maju i mam nadzieję ,że nie będzie , aż tak żle .... :)
Liczę na to że to będzie dobra rehabilitacja :) :kwiat:
Nie chciałam tego mówić głoś,ale tak samo jak Ty boje się tylu zabiegów dziennie.Też jadę w maju,ale po Tobie a więc liczę,że może znajdziesz troszkę siły napisać :lol: wieczorkiem jak tam jest. :kwiat:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Dziewczyny nie ma się co bać. 2 z tych zabiegów to gimnastyka. Zbiorowa na sali albo indywidualna, albo na rowerze, różnie.Ja akurat miałam indywidualną i rower. Mogą mięśnie troch poboleć, a poza tym ćwiczy się we własnym tempie i na miarę możliwości . Jedni mogą 10 powtórzeń, inni 4. Nie ma tylko i wyłącznie zabiegów wyczerpujących typu borowina. Zresztą, borowina to w przypadku niektórych zabiegów za dużo powiedziane. Plasterki z pastą borowinową, jakie można kupić w aptece (oczywiście zależy od ośrodka). A poza tym nic na siłę. Nie będziecie miały siły, nie zrobicie albo trochę.
gosiaczek63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2015 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: gosiaczek63 »

emik pisze:Dziewczyny nie ma się co bać. 2 z tych zabiegów to gimnastyka. Zbiorowa na sali albo indywidualna, albo na rowerze, różnie.Ja akurat miałam indywidualną i rower. Mogą mięśnie troch poboleć, a poza tym ćwiczy się we własnym tempie i na miarę możliwości . Jedni mogą 10 powtórzeń, inni 4. Nie ma tylko i wyłącznie zabiegów wyczerpujących typu borowina. Zresztą, borowina to w przypadku niektórych zabiegów za dużo powiedziane. Plasterki z pastą borowinową, jakie można kupić w aptece (oczywiście zależy od ośrodka). A poza tym nic na siłę. Nie będziecie miały siły, nie zrobicie albo trochę.
I to się nazywa pomocny kuracjusz :) i już o wiele mniej się boję :lol: Dziękuje za podtrzymanie człowieka na duchu :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

"Prewencja" - ciekawie brzmi ;)
Jakoś tak kojarzy się bardziej z akcjami policyjnymi niż z leczeniem ludzi.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Nie ma się czego bać,część zabiegów to pogadanki psychologiczne,relaksacja itd...byłam trzy razy z ZUS i ani raz nie było żle :D :D a powiem więcej było zdecydowanie lepiej niz z NFZ :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

malgonia pisze:Nie ma się czego bać
Jasne. Przecież wyjazd do sanatorium jest dobrowolny.
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Elinka5+ »

dobrowolny.... :) ..,a czy można zrezygnować z tego turnusu :?: :?: w jakim terminie ... :?:
ODPOWIEDZ