Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Re: Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Post autor: bodana2 »

To fakt. Ja ostatnio czekałam 23 miesiące.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Uwierzę, że czas oczekiwania wyniósł 2 miesiące pod warunkiem, że owa osoba jedzie do miejscowości do której totalnie nikt nie chce jechać. Może ta miejscowość to coś w rodzaju, gdzie wrony zakręcają. Jak tak to się zgodzę a jeśli to jest uzdrowisko popularne tzw. kurort to możliwe, że osoba ta jedzie po tzw. "znajomości" innego wyjścia nie ma, nawet to że system coś zaburzył - TO WPROST NIEPRAWDOPODOBNE. Jeśli prawdopodobne to należą się BATY NFZ :(
forumowicz

Zgłoszę jutro te dwa przypadki z naszego forum w moim NFZ. Ja czekam od września 2011 i poczekam jeszcze co najmniej do końca sierpnia albo jeszcze dłużej. Czas oczekiwania wyniesie wówczas dwa lata lub jak kto woli 24 miesiące
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

hania_lee07 pisze:Uwierzę, że czas oczekiwania wyniósł 2 miesiące pod warunkiem, że owa osoba jedzie do miejscowości do której totalnie nikt nie chce jechać. Może ta miejscowość to coś w rodzaju, gdzie wrony zakręcają. Jak tak to się zgodzę a jeśli to jest uzdrowisko popularne tzw. kurort to możliwe, że osoba ta jedzie po tzw. "znajomości" innego wyjścia nie ma, nawet to że system coś zaburzył - TO WPROST NIEPRAWDOPODOBNE. Jeśli prawdopodobne to należą się BATY NFZ :(
Haniu mylisz się , może ta osoba potrzebuje bardzo szybko rehabilitacji ( a nie wyjazdu dla wyjazdu ) i jest ze skierowaniem poszpitalnym , ja też dosyć szybko pojechałam po operacji - nie oceniaj innych przypadków na podstawie swojej osoby :)
forumowicz

Oczywistym jest, że poszpitalne jest w szybkim czasie. Także prewencja następuje dosyć szybko. Inne przypadki to... poczytaj co napisały te osoby.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Haniu czytam dosyć uważnie i ze zrozumieniem , a tak na marginesie to od dosyć długiego czasu , mało tego wymieniam poglądy , doświadczenia i słucham rad innych nie tylko publicznie na ns , ale również prywatnie .
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Post autor: malgonia »

jeszcze honorowi dawcy krwi i kombatanci otrzymują szybciej, ale te dwa przypadki to ewenement,cos mi tu smierdzi
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Całkowicie zgadzam się z Hanią. Te dwa przypadki to jakaś kolosalna pomyłka. Najśmieszniejsze jest tłumaczenie Agnieszki 66 "moje skierowanie wysłała pani doktor"....... a moje szewc :D :D :D
forumowicz

a może ktos nas wkręca....podnosząc co niektórym cisnienie...mi też :shock: :!: :!: :!: :!:
forumowicz

buli pisze:Witam,
ja złożyłem wniosek w listopadzie a w grudniu otrzymałem odpowiedz ze mnie zakwalifikowano a czas oczekiwania około 18miesięcy...w styczniu napisałem prożbe o przyspieszenie terminu do NFZ i ze najbardziej odpowiada mi marzec lub kwiecień,dostalem w lutym przydział na 27marzec co nawet mi odpowiada jedyny minus ze na święta ale nie można mieć wszystkiego...pozatym dołączyłem ksero legitymacji ZHDK co możliwe ze też miało wpływ na przychylenie sie do mojej prożby...
no to wszystko wyjaśnia :o z tym szybkim wyjazdem :)
ODPOWIEDZ