Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
czapi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 06:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Post autor: czapi »

Jeszcze dwa tygodnie i minie 2 lata od złożenia wniosku, numer około 1500 (awaria serwisu) i co mam pisać, nic tylko cierpliwie czekać :oops:
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

Witam.
Przeglądarka już działa i aż 2 nr do przodu.Jeszcze kilka dni i całe 24 miesiące czekania.Pozdrawiam oczekujących.
Awatar użytkownika
czapi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 06:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: czapi »

Od 1.03 nr.1844 do dzisiaj nr.1562 zeszło 282 numerków .Z tego prosty rachunek ze szybkość średnia postępu wynosi około 13 numerków na jeden dzień. Ho Ho Jasmina czyżby Jesień nam groziła. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

Jesień u mnie odpada,w pażdzierniku mam wesele córki a listopad to już dla mnie zima.Pozdrawiam.
AGNIESZKA66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2011 13:11

Post autor: AGNIESZKA66 »

Ale rozpętała się burza co do mojego wyjazdu, jeżeli chodzi o mój szybki wyjazd to jestem osobą młodą chorującą od 15lat na RZS więc jednym ze sposobów na utrzymanie mnie przy jakiejś sprawności jest rehabilitacja a tak ku sprostowaniu to z nfz jadę pierwszy raz, zawsze jeżdżę prywatnie lub z krusu, jejku ile w Was jest ludzie jadu....pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Agnieszko bardzo Cię przepraszam w moim i z pewnoscią w imieniu innych :? nie była ta dyskusja podyktowana tym aby Cię urazić.Z pewnością większość tu zaglądajacych to osoby schorowane ,mające z powodów finansowych jedyną szansę na wyjazd a jak widać NFZ nas nierozpieszcza.Dlatego dobrze by było aby pisząc o terminach podawać instytucję nas kierującą i chorobę podstawową,a skończą się spekulacje w tym temacie........zauwaz że cytowałem między innymi jeden post bo nie wszyscy czytaja ze zrozumieniem ;) Jeszcze raz sorry :) pozdrawiam i życzę zdrówka :)
forumowicz

fan2013 pisze::( dodam również że teksty tego typu rozwalają mnie najbardziej....cytat-Bez wątpienia rehabilitacja uzdrowiskowa pomaga ludziom, ale chyba nie jest ich duży procent. Mnie nic a nic nie pomogła....a pisze to osoba która stara się i oczekuje na sanatorium,no więc po co zajmuje miejsce w kolejce :?: :?: :!: :!:
Po to "Drogi fan2013" że może wreszcie trafię na złoty środek, czyli zabiegi które mi pomogą
forumowicz

Poza tym napisałam co mi tak na prawdę pomaga, a to "coś" jest także w sanatorium i nazywa się "mechanoterapia". Po cóż mam płacić w swoim mieście, skoro mogę korzystać za darmo w sanatorium? Jak wiele osób ja także płacę składki ZUS od wielu, wielu lat, a od 10 lat dodatkowo ubezpieczenie zdrowotne (dwa razy opłacam składkę zdrowotną) więc chyba należy mi się nie sądzisz?
forumowicz

czapi pisze:Jeszcze dwa tygodnie i minie 2 lata od złożenia wniosku, numer około 1500 (awaria serwisu) i co mam pisać, nic tylko cierpliwie czekać :oops:
Mam podobny numer do Twojego a także czas oczekiwania bliski Twojemu. Jeśli jesteś z funduszu mazowieckiego to może spotkamy się w jakimś ciekawym uzdrowisku :)
forumowicz

AGNIESZKA66 pisze:Ale rozpętała się burza co do mojego wyjazdu, jeżeli chodzi o mój szybki wyjazd to jestem osobą młodą chorującą od 15lat na RZS więc jednym ze sposobów na utrzymanie mnie przy jakiejś sprawności jest rehabilitacja a tak ku sprostowaniu to z nfz jadę pierwszy raz, zawsze jeżdżę prywatnie lub z krusu, jejku ile w Was jest ludzie jadu....pozdrawiam
Nie sądzisz, że sama sobie "zgotowałaś" ten "jad"? Wszak napisałaś jakby ostentacyjnie:
O rany to ja chyba jestem totalną szczęściarą!!!!bo złożyłam wniosek 1 marca 2013 a 13 marca dostałam skierowanie do kołobrzegu i wyjeżdżam 27 kwietnia :shock: :D to dopiero był dla mnie szok , nastawiłam się na półtoraroczne czekanie a tu masz...!!!! :roll: ale moje skierowanie wysyłała moja Pani Doktor!!! ja pierwszy raz z nfz...."

Jest tu spora grupa ludzi oczekujących około dwóch lat tymczasem Ty z uśmiechem piszesz...
ODPOWIEDZ