Szczawnica Zdrój Papiernik

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Szczawnica Zdrój Papiernik

Post autor: basiat »

Ja Was chyba " pogodzę" w tych Waszych opiniach :lol: :lol: :lol:
Pojadę, sama się przekonam i rozstrzygnę ;) ;)
a potem - obiecuję- opiszę swoje wrażenia :kwiat:
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

basiat pisze:Ja Was chyba " pogodzę" w tych Waszych opiniach :lol: :lol: :lol:
Pojadę, sama się przekonam i rozstrzygnę ;) ;)
a potem - obiecuję- opiszę swoje wrażenia :kwiat:

Przecież ja z "Nutką" wcale się nie kłócę :P
"Nutka" lubi co lubi, a ja lubię co lubię i nie ma tu co godzić.
Jeżeli pojedziesz do Szczawnicy to również będą tylko twoje, subiektywne odczucia.
Ludzie mają różne potrzeby. Jakie masz ty to tego nie wiem ;) 8-)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

Wiem przecież, że sie nie kłócicie, dlatego "pogodzę" napisałam w cudzysłowie :D :D

Ja w moim pobycie będę szukała i tego, co Ty lubisz i tego, co lubi Nutka. Mam nadzieje, że znajde ;) ;)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Może niech Szczawnica pozostanie taka jak jest teraz cicha i spokojna :D dzięki temu urocza :D :serce:
Hulankowych miejscowości jest tak dużo , że w ofertach można przebierać :D w górach , na nizinach i nad morzem 8-)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Nutka »

Penie,że masz rację Sinobrody ;) kadży jedzie tam ,gdzie mu pasuje...tym bardziej,jeżeli jest to wyjazd z wyboru,a nie narzucony przez NFZ :roll:
Ja tą szyneczkę i te inne dodatki,mam na bieżąco ;) ....raz na rok można "popościć" i oczyścić, nie tylko ciało ,ale i duszę :D
A jak będę chciała się rozerwać....Krynica bilsko ;) ....można hulać :lol: :lol: :lol:
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nutka pisze:Penie,że masz rację Sinobrody ;) kadży jedzie tam ,gdzie mu pasuje...tym bardziej,jeżeli jest to wyjazd z wyboru,a nie narzucony przez NFZ :roll:
Ja tą szyneczkę i te inne dodatki,mam na bieżąco ;) ....raz na rok można "popościć" i oczyścić, nie tylko ciało ,ale i duszę :D
A jak będę chciała się rozerwać....Krynica bilsko ;) ....można hulać :lol: :lol: :lol:
Nutka, wydaje mi się, że nie zrozumiałaś lub mylnie odczytałaś co chciałem powiedzieć pisząc:
"szyneczka" i inne "dodatki". :lol:

Wyjaśniam więc, że chodziło mi o pójście na tańce, na spacer, na kawę, na lody- niekoniecznie z własną żoną, z własnym mężem i o tzw. całokształt jak to mówią niektórzy. :roll:

Jeżeli faktycznie masz to na co dzień to tylko pozazdrościć ;) Faktycznie należy ci się odpoczynek. :lol: :lol: :lol:
ilonusia321
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 15:41

Post autor: ilonusia321 »

A może trochę informacji o sanatorium Papiernik. Czy jet chociaż radio w pokoju. Sznurki na balkonie. Niestety mokre ręczniki i stroje to problem.rehabilitacja na miejscu czy daleko biegusiem. ITD
Juup30
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2014 20:56
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Juup30 »

Radio z PRL-u sznurkow brak na zabiegi latanie bądź dojeżdżanie w poniedziałek będę w hutniku to napisze jak tam ponoć lepiej
Gosica33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 19:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Gosica33 »

Ja co prawda rekreacyjnie i nie do żadnego sanatorium tym razem, ale dla zainteresowanych fajna stronka (dla tych co uważają ze w Szczawnicy nic się nie dzieje).
[link]
Ostatnio zmieniony 20 lip 2016 23:11 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosica33 pisze:Ja co prawda rekreacyjnie i nie do żadnego sanatorium tym razem, ale dla zainteresowanych fajna stronka (dla tych co uważają ze w Szczawnicy nic się nie dzieje).
[link]
Hmm. Myślę, że pijesz do mnie bo to ja napisałem o tym maraźmie w Szczawnicy.
Między nami jest zasadnicza różnica.

Ty wklejasz jakieś stronki z atrakcjami w Szczawnicy, a ja byłem fizycznie w Szczawnicy
w dniach 20 czerwiec do 4 lipca bieżącego roku i widziałem jak jest na codzień w Szczawnicy.

Powtórzę: Od czasu gdy wykonano trasę pieszo - rowerową wzdłuż Grajcarka i odnowiono deptak z dołu do Pl. Dietla
zamykając przy okazji Zdrojową, Malinkę, była również taka kameralna kawiarenka w budynku Inhalatorium i tego wszystkiego nie ma.
Od tego czasu w Szczawnicy nie zrobiono nic. Ruiny starych budynków w okolicy Dworku jak straszyły tak straszą, podobnie ruiny dawnego Zakładu
przyrodoleczniczego.
Jeżeli chodzi o tańce i inne atrakcje to nie będę się powtarzał.

Reasumując. Kto nie był, a lubi góry i ma kondycję aby po tych górach chodzić to warto zaliczyć, ale jeżeli oczekuje się czegoś więcej jak
pięknych widoków i świeżego powietrza to szczawnica tego nie oferuje.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2016 23:12 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
ODPOWIEDZ