Niezbędnik pań,wybierających się do sanatorium

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
adzia07
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 wrz 2012 20:27

Re: Niezbędnik pań,wybierających się do sanatorium

Post autor: adzia07 »

Czytając niektóre opinie nie mam ochoty nigdzie wyjeżdzać!zwłaszcza z tyloma tobołami! Wyjścia chyba nie mam jedyna nadzieja w tym że może postawią mnie na nogi.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Adzia07 ,ktoś tutaj nie bez powodu napisał ,że..."walizka kobietki sanatoryjnej waży wiecej niz ona sama..."Więc dzwigaj kobitko ;) dzwigaj :lol:
Pozdrawiam ,życząc miłego pobytu :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Brawo kruszynko! :D
Czystość - to często jeszcze, niestety, nieznane pojęcie lub też niewlaściwie pojmowane.Poruszyłaś ważny temat! NIc bardziej mnie nie odstrasza jak brzydko pachnąca pani czy pan,którzy nie maja poczucia estetyki i higieny. Przebywanie w otoczeniu takich brudasow jest nie do zniesienia.Jestem może przewrażliwiona, ale właśnie, podobnie jak kruszynka, mam obiekcje jeśli chodzi o tzw, mokre zabiegi, typu masaże wodne itp.Reasumując- jesli niektórym brakuje bielizny i odzieży,powinni zaopatrzyć się w mydło, proszek do prania oraz ręczniki.
:D
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Nie da się wziąć zapasu bielizny i ciuchów na trzy tygodnie by uniknąć prania. Rozważania o higienie ciała i ubieraniu
świeżych ciuchów w jako tako cywilizowanym świecie wydają się przegięciem. Okazuje się jednak, że na co dzień nasz zmysł
węchu jest maltretowany zapachami i to nie jest to "miłosna" chemia :).
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Najgorsze jest to, że osoby mające problem niewiele się tym przejmują. Kiedyś znałam panią, której grzecznie zwrócono uwagę na jej problem z zapachem. Wiecie co odpowiedziała? że to nasz kłopot :evil:
forumowicz

Iwcia :) ja to dopiero mam problem ze zmysłem powonienia i z kubkami smakowymi , :) całe szczęście ,że ostatnio mam przyjemność przebywać wśród osób które są eleganckie i dbają o siebie :) :) ale nie zawsze tak jest niestety ,przez 21 dni widziałam i...już nie jedno :evil:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Kruszynko :D mamy ten sam problem... Ja swego czasu miałam przyjemność, a raczej nieprzyjemność, pracować z taką osobą.Młoda dziewczyna, az trudno uwierzyć.Nie było innego wyjścia tylko grzecznie i zręcznie porozmawiać z nią.Skutek był natychmiastowy.Także warto mówić otwarcie o swoch odczuciach czy spostrzeżeniach. Na szczęście, jak sama piszesz, takie sytuacje zdarzają sie rzadko.
Pozdrawiam :D
forumowicz

Ach,jeszcze igła ,nici,przyda się też pasta do butów(buty po tańcach,szok!!) ,ważny jest dobry humor,pozytywne nastawienie i można powoli szykować się do wyjazdu :mrgreen:
laurka_1351
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 08:16

Post autor: laurka_1351 »

Mam pytanko w sprawie pakowania walizki :!: muszę się spakować do jednej i jeszcze ją udzwignąć :roll:
wiem że przede wszystkim muszę wziąść: ciuszki sportowe jakieś dresy koszulki z długim i krótkim,klapki itp ale nie wiem czy brać adidasy lub trampki :?:
a nie chcę na darmo wozić ,,bo się nie zmieszcze,,. :evil:
omg :!:
laurka_1351
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 08:16

Post autor: laurka_1351 »

A i ile proponujecie ręczników ,myślałam o 2 małych ,na basen i jakiś ciemny na zabiegi :?: coś jeszcze konkretnego doradzacie.
ODPOWIEDZ