Proszę o opinie - Połczyn Zdrój - Gryf

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: Proszę o opinie - Połczyn Zdrój - Gryf

Post autor: syrenka »

Witam! W tym roku szaleje .Właśnie wróciłam z Ustronia ale wczoraj zadzwoniłam do miłej pani kierownik która zajmuje się rehabilitacją ogólnoustrojową i mam nadzieje że będę w Gryfie albo od 25 sierpnia lub 15 września .W w/w sanatorium już byłam .Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was była na w/w rehabilitacji .I ewentualnie się dowiedzieć gdzie kwaterują ,na którym piętrze ,i jakie widoki z okna .Wiem że od frontu i pierwsze piętro to nie za bardzo bo jest ciemno w pokoju od drzew i dziwny zapach jest w pokoju .Jeśli coś wiecie na ten temat to bardzo proszę o wiadomości i z góry dziękuję :kwiat: Pozdrawiam z Warszawy ...B....
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 30 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Poznanianko ja mam Gryf Połczyn Zdrój od 17.08.15 -14.09.15 nie byłam tam nie udzielę informacji jeśli będziesz wiedziała gdzie pojedziesz
poinformuj nas może dostaniesz Gryf jeszcze termin sierpniowy to może uda się razem było by super pozdrawiam :) :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

grazynamackowiak pisze:Poznanianko ja mam Gryf Połczyn Zdrój od 17.08.15 -14.09.15 nie byłam tam nie udzielę informacji jeśli będziesz wiedziała gdzie pojedziesz
poinformuj nas może dostaniesz Gryf jeszcze termin sierpniowy to może uda się razem było by super pozdrawiam :) :kwiat:
Napisałam na PW .tylko nie wiem czy moje wiadomości wychodzą bo z jednej strony pisze ze wysłano a po drugiej że do wysłania ...Daj znać czy dostałaś wiadomość ....Pewnie spotkanie mile widziane ...bedzie weselej ....Pozdrawiam ,,B,,, :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poznanianka wiadomość odczytana dziękuje spotkanko jak najbardziej wskazane podaj datę wyjazdu wiadomości
na prw pozdrawiam :) :kwiat:
Awatar użytkownika
bozena180
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2011 21:18
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: bozena180 »

poznanianka pisze:
grazynamackowiak pisze:Poznanianko ja mam Gryf Połczyn Zdrój od 17.08.15 -14.09.15 nie byłam tam nie udzielę informacji jeśli będziesz wiedziała gdzie pojedziesz
Napisałam na PW .tylko nie wiem czy moje wiadomości wychodzą bo z jednej strony pisze ze wysłano a po drugiej że do wysłania ...Daj znać czy dostałaś wiadomość ....Pewnie spotkanie mile widziane ...bedzie weselej ....Pozdrawiam ,,B,,, :kwiat:

A do tego wspaniałego towarzystwa mogę się dołączyć :kwiat: może ten sam termin ???? :lol: ;) Pozdrawiam serdecznie ..... :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam bożena 180 miło mi że w tym samym terminie i razem w Gryfie towarzystwo się powiększa zobaczymy
kto jeszcze do nas dołączy pozdrawiam :) :kwiat:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

Dziewczyny!! Polczyn zwarty i gotowy czeka na Wasz przyjazd. Jest całkiem przyjemnie....
Celina53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 17:01
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 27

Post autor: Celina53 »

witajcie FORUMOWICZE:)...w Połczynie nie można się nudzić....nawet wtedy kiedy jest brzydka pogoda (taka jak ja miałam ) nie ma czasu na nude...zresztą jak ktoś nie ma ochoty jechać proszę mi oddać swoje skierowanie ...zamykam oczy i jadę natentychmiast:):)serdecznie pozdrawiam....a wyjeżdżającym życzę cudnego wypoczynku :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wróciłam z kuracji Połczyn Zdrój -Gryf rehabilitacja 28 dni z NFZ .
Doba hotelowa zaczynała się o godz 14 ;00 pojechałam rano dostałam klucze do pokoju 2 osobowego
na parterze obok bazy zabiegowej wcześniej udało się zarezerwować .Zaraz zgłosiłam się do pielęgniarki
wyznaczyła mi lekarza i godz przyjęcia .Przed południem zostałam przyjęta negocjowałam zabiegi
dostałam kąpiel perełkową raz kąpiel solankową ,masaż podwodny ,kąpiel kwasowęglowa ,magnetronik ,
zawijania borowinowe całkowite .ćwiczenia indywidualne .Razem 96 zabiegów baza zabiegowa obok pokoju .
Basen wewnętrzny cały dzień okres letni 7 zł na cały dzień ,ćwiczenia w basenie potrzebne 2 pary plastikowych
klapków ,czepek .Ręczniki 3 szt raz na tydzień wymieniane ,pościel raz na turnus ,szlafrok zabiegi mokre.
Czajnik opłata 10 zł telewizor karta 108 zł za 28 dni szpitalni i ZUS opłaty klimatycznej nie płacą .
Pokój talerzyki 2 szklanki 2 łyżeczki 2 lodówka stoliki lampki krzesła telewizor ,radio łazienka wc .
Stołówka na 2 piętrze bardzo duża na 2 zmiany ,internet na 1 piętrze ruter w pokojach nie w każdym zasięg .
Wyżywienie opisywałam w dziale wyżywienie w sanatorium meni spisałam dla forum .
Przedział wiekowy bardzo różny , imprezy kulturalne ,wycieczki na stronie Gryf ,okres letni imprezy w plenerze
w parku zdrojowym .Przyjęcie kuracjuszy grillem z kiełbaskami zabawa w plenerze ,wieczorku zapoznawczego nie ma .
Imprezy taneczne w plenerze pod kasztanem sanatorium obok Hofferówka .Podhale kawiarnia Gryf do sierpnia obecnie remont .
kaczkabis
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2015 10:18

Post autor: kaczkabis »

grazynamackowiak - dzięki. Twoje info jest bardzo pomocne. Jadę do Gryfa 27.10 - 17.11 z NFZ. Dzwoniłam tam żeby zarezerwować 1-kę ale powiedzieli że nie można rezerwować. Jadę pierwszy raz więc wszelkie informacje są dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza że jadę autobusem i walizka ma ograniczone gabaryty. Jeśli masz jeszcze jakieś porady to poproszę o kontakt :)
ODPOWIEDZ