Krzysiek po twej wypowiedzi widzę że nie byłeś nigdy w Iwoniczu po 1 prawie zawsze targałem do Górnika walizę , po 2 może tylko 700 m ale jak jesteś taki bystry to zobacz sobie na google maps klikając na ludzika jak pod górę jest do Górnika to tak jak by z walizą iść ze 3 km . Kolejna sprawa w nowym miejscu po męczącej podróży , oraz ja zawsze biorę pod biorę wariant że osoba jest schorowana i już wiekowym peselem . Dlatego radzę się czasem zastanowić nim powiesz że to tylko 700 m , bez bagażu osoby w sile wieku idąc te 700 metrów dostają zadyszki .ZAGUBIONY pisze: 02 wrz 2024 09:16 irenae a jaki cudem bilet PKP do Iwonicz Zdrój jak tam pociąg nie dojeżdża a wszelkie autobusy stają na placu Oczki 01 , piechotą to jest 700 m jakieś 7 do 15 minut w zależności od bagażu i wieku no chyba tak daleko dla ZAGUBIONY bo chyba już ma swoje lata, ale wyczytałem w ofercie takie oto
"Osoby podróżujące komunikacją miejską mogą skorzystać z bezpłatnego transportu z ostatniego przystanku w Iwoniczu-Zdroju do sanatorium w godzinach: 7:00 – 14:30 Osoby zainteresowane prosimy o kontakt telefoniczny w dniu przyjazdu: kierownik administracyjny 134343522 / recepcja 134350811 "
https://www.sanatorium-gornik.pl/index. ... anatoryjne
[/quote]
oczywiście że nie byłem i zobaczyłem w necie te podejście,fakt wysokie i wygląda na dłuższe ,coś w stylu podejścia do sanatoriów w Ustroniu, mała walizeczka u mnie i nie duża u żony i nie ma problemu, zgodzę się z tym tekstem o walizach bo jak widzę z jakimi ludzie przyjeżdżają na 3 tygodnie to zawsze jestem w szoku.