kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: biedroneczka »

Ollalaola myślę, że nalepiej zadzwonić bo wtedy od razu sie dowiesz co ewentualnie możesz zrobić w tej sprawie. Pewnie to i tak nic nie da, bo przeciez terminy wyjazdów są stałe i od dawna już ustalone. Ale zapytać nie zaszkodzi :D
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2012 22:15

Post autor: BOZENA196711 »

Ja dostałam zawiadomienie o wyjeździe jak miałam nr 2400. Niestety wyjazd wypadł pod koniec marca a wtedy w pracy nie ma możliwości żeby urlop dostać. Najwcześniej mogę jechać po 25 kwietnia i z taką prośbą zwróciłam się do NFZ. Narazie czekam na odpowiedz. Mam nadzieję pozytywną
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ollalaola »

A jak dostaniesz( odpukać w niemalowane) odpowiedź negatywną, to co zrobisz?
Termin wyjazdu masz tuż, tuż.
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: xzibi »

Raczej nie liczyłbym na pozytywną odpowiedź.Tylko lekarz kierujący mógłby Ci pomóc.czyli on pisze Ty wysyłasz do NFZ i masz około dwóch miesięcy poślizgu.
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Mimo wszystko liczę że dostanę inny termin. W ubiegłym roku moja koleżanka miała podobny problem. Wyjazd do sanatorium wypadł jej w sam środek bilansu. Wiem napewno że nie pośredniczył w zmianie turnusu jej lekarz. Poprostu napisała prośbę i dostała 2 tygodnie później. Niestety czas oczekiwania jest tak długi że cięzko zaplanować coś około 2 lata naprzód. Ja mam dodatkowe "utrudnienie" bo sprawuję zastępstwo za kogoś nieobecnego. Mój pracodawca wystosował pismo do NFZ, które dołączyłam do dokumentów. Ciężko powiedzieć co zrobić gdyby mi nie przesunęli....pozostaje zwolnienie lekarskie ale co wtedy będzie za atmosfera w pracy. Napewno tego chciałabym uniknąć, wiecie jak teraz jest.
ania63
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 20:26

Post autor: ania63 »

Nie wiem co się dzieje z tymi numerkami w lubelskim przez weekend spadło 3 numerki a od wczoraj 25 ale mi się to wlecze, ciągle numerek zbliżony do 4300 ,a ja cały czas medytuję kiedy pojadę .określony termin wyjazdu 13-14 miesięcy co w moim przypadku to maj, czerwiec .Może zadzwonić ? Rozmawiałam ze znajomą ma 1900 i nie dostała żadnego skierowania
ale nie dzwoni bo czeka na wiosnę a Ola 45 dostała przy numerze 2500 i z wcześniejszym 2.5 miesięcznym terminem wyjazdu.Sami widzicie ,ze nie ma reguły.Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Tez nigdy nie mogę wyjeżdżać na poczatku roku . Razem z wnioskiem składam prośbę poświadczoną przez Zakład lub oddzielne pismo z firmy jaka to jestem ważna ;) :) i takie tam ble,ble. Zawsze mi uwzględniają. Ostatnio miałam prośbę by nie kierować do 25 kwietnia -dostałam pobyt od 26.Ważne jest jak zdążyłam zauważyć by prośba była złożona wcześniej nie po otrzymaniu skierowania , wówczas jest trudniej.
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki Zosiu za nadzieję, szkoda że wcześniej nie przyszło mi do głowy żeby tak to właśnie rozegrać. Zanim dostałam skierowanie to mogłam zabezpieczyć się pismem kiedy napewno jechać nie mogę. Ale trudno, na przyszłość będę wiedzieć. Poprostu przeliczyłam się. Moja mama skierowanie dostała jak miała na liście numerek 600, ja miałam 3000 więc sobie spokojnie i cichutko siedziałam bo wyliczyłam że napewno to na maj wypadnie. A tu bach! w tydzień kolejka zmalała do 2400 a na drugi dzień miałam już miejsce i termin. Poprostu sie przeliczyłam. Ale liczę na ludzką wyrozumiałość.
kramarek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 21:55
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: kramarek »

Witam zadzwoniłem do fnz jak radzili dobrzy ludzie z forum :) miły głos w słuchawce poinformował mnie że nie udzielają informacji o przybliżonym terminie wyjazdu :( więc z nr 7555 czekam cierpliwie pozdrawiam wszystkich
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: maadziula »

u mnie dzisiaj z numerek 453 zamiast spadać poszedł w górę.Czekamy cierpliwie.
Zablokowany