sanatoryjne reminiscencje przed północą

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2019 13:11
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Re: sanatoryjne reminiscencje przed północą

Post autor: Czarodziej »

Tak jak przypuszczałem skrótowość moich opisów będzie powodowała problemy z każdej strony, niestety nie mogę z powodu różnych w tej chwili zajęć, które mnie absorbują opisywać sytuacji systematycznie od początku do końca jak wyglądały....W dodatku wiem, że wyszłaby powieść, a nie o to mi chodzi.... Myślę, że powoli dojdę do sedna, jednak, naprawdę ,nie da się tego opisać, tak myślę, już krócej, bo powiedzmy , że zabrzmiałoby to tak jak " Ala ma Asa, a As ma Alę". a ja wyszedłbym na całkowitego głupka :D, a raczej nim nie jestem ;) . Nie zależy mi też na jakichś ochach i achach, skupianiu na sobie wyjątkowej uwagi czy czymkolwiek w jakiś sposób cennym, mój sposób pisania jest i będzie taki trochę kontrowersyjny, ale myślę, że tak będzie najlepiej całościowo zrozumieć to wszystko....to czy jestem narcyzem, głupkiem ;) , oszołomem, itd itp tzn. czy tak jestem odbierany nie ma aż takiego znaczenia dla mnie w tej chwili.... proszę bardzo o jedno...o komentarze, o własne oceny, przemyślenia, bo to co napiszecie pomoże mi zrozumieć w jakiś tam sposób zachowania innych , które się wydarzyły...bo sam mogę mieć na to wyjątkowo subiektywny pogląd...dodam, że czasem używać będę słów, których nie chce użyć, lecz niestety, nic lepszego mi w tej chwili na myśl nie przyszło...Nie mam zamiaru niczego reklamować, zachęcać do kupna czy namawiać kogokolwiek na cokolwiek... :) Opiszę mały wycinek swojego życia, rozciągnięty w czasie, czasem jak będę pamiętał, to podam daty, miejsca i ludzi, hehe, w granicach RODO, :shock: ...Pewnie będzie to czasowy groch z kapustą , bo często będą się pojawiać flashbacki....
Ufff...

C.
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Postaram się jutro rano opowiedzieć więcej...dodam, że ta sytuacja ze Świeradowa akurat oczywiście wg mnie jest chyba dla mnie najbardziej zrozumiała i najmniej dziwna....ale muszę o niej napisać, aby potem na koniec ,
wszystko złożyło się w całość mojej opowieści....
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Oj Czarodzieju , z mojej strony krytyki nie było jedynie podzieliłam się swoimi odczuciami po przeczytaniu Twojego posta.
Daleka jestem od nazywaniem kogoś oszołomem czy głupkiem (poza jedną -chyba, sytuacją na forum) , ale narcyzik ? czy czaruś ? ;)

Tyle ad vocem , czekam na ciąg dalszy o ile oczywiście chcesz o tym pisać :D
Wygląda na to , że to Ty jesteś ciekawy naszych reakcji :? , noo jestem ciekawa jak je zinterpretujesz
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

i to jest u mnie rano..... :shock: no cóż, samo życie...

Za to dziś napiszę więcej , dużo więcej, coś tam się wyjaśni.... ;)

Oczywiście po raz kolejny zachęcam do dyskusji i wyrażania swoich odczuć, opinii .... tak zależy mi na tym...

Nie jestem socjologiem i nie prowadzę badań , jak napisałem wcześniej, chcę na to spojrzeć oczami innych, bo sam być może się do tego odnoszę za bardzo subiektywnie. :roll:

C.
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To tak po kolei od końca...
Bibi2 pisze: 23 lut 2023 10:24 Oj Czarodzieju , z mojej strony krytyki nie było jedynie podzieliłam się swoimi odczuciami po przeczytaniu Twojego posta.
Daleka jestem od nazywaniem kogoś oszołomem czy głupkiem (poza jedną -chyba, sytuacją na forum) , ale narcyzik ? czy czaruś ? ;)

Tyle ad vocem , czekam na ciąg dalszy o ile oczywiście chcesz o tym pisać :D
Wygląda na to , że to Ty jesteś ciekawy naszych reakcji :? , noo jestem ciekawa jak je zinterpretujesz
to nie tak....ja właśnie chciałbym więcej jakichś głosów , nawet krytycznych, żeby spojrzeć inaczej...oczyma widza, oglądać grę..( cytat z grupy LOMBARD)
Absolutnie bardzo mi się podoba to co piszesz :kwiat: i że zabierasz głos, liczę na Ciebie. :!:

Po prostu jestem przygotowany na takie określenia, słowa itd , bo im więcej będę pisał, tym bardziej wszystko będzie nieprawdopodobne i wiem , że takie określenia mogą padać...

C.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Czarodzieju, jeśli chodzi o mnie jestem zaintrygowana i będę cierpliwie czekać na twoją opowieść. Nie przeszkadza mi brak chronologi, takie historie czyta się trudniej, nie od razu przychodzi zrozumienie, ale w efekcie jest to o wiele ciekawsze.
Cieszę się, że nie zrażasz się naszymi komentarzami. Myślę, że wynikają one w głównej mierze ze zbyt małej ilości informacji (na razie), a co za tym idzie, myślimy na równi z tym co znamy, przepuszczamy, to co piszesz, przez nasze umysły, przez nasze oprogramowanie, tworząc swój obraz sytuacji.
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

andrzej1955 pisze: 22 lut 2023 17:23 Witam, wspomnienia to bardzo fajna sprawa, ale czytając wpisy mam wrażenie że jest to żal za utraconymi szansami z przed 15-20 lat które się już nie powtórzą bo to ..... se już ne wrati p, Hawranek :( :lol: ale jak to wspomnienia-można się nimi podzielić i troszkę .... pokoloryzować chwaląc się tu i ówdzie ;)
Witam serdecznie w temacie, mam nadzieję , że na dłużej.
Odpowiem, tak.... masz rację....tyle, że ja , jakbym miał się i mógł przenieść w czasie to nie 20 lat wstecz, a 35-40 do początku czy połowy lat 80tych
to są chwile ulotne do których najczęściej wracam i to se ne vrati.. ;)

Miałem i mam ciekawe życie, nie muszę koloryzować, spotykało mnie masę dziwnych i przedziwnych oraz nieprzewidywalnych sytuacji, które innym się nie zdarzają, podejrzewam że to byłby gotowy scenariusz na film :lol: w tej chwili większość z nich zabrzmiałaby jak opowieści Barona Münchausena :lol:

dobrze, że jeszcze niektórzy z bohaterów żyją :serce:

C.
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Witam,ciekawe,mój pierwszy wyjazd to był Świeradów Zdrój 2009 :D
p.s oj dużo się zmieniło od tego czasu :D
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziś pracuję w domu , więc co jakiś czas coś napiszę. Witam kolejnego forumowicza, ja chyba byłem trochę wcześniej w Świeradowie.
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A może w tym samym czasie?? Nie pamiętam, wiem , że turnus kończył się przed Świętami Bożego Narodzenia.
ODPOWIEDZ