Po weekendzie jestem bardzo głodna

, od samego rana już myślę co ugotować na obiad. I już wiem co dzisiaj będzie

. Kupie piersi z kurczaka i zrobię roladki nadziewane szpinakiem w sosie serowym. Robiłam je kiedyś bardzo dawno temu i wszystkim smakowały. Nie pamiętam tylko jak robiłam sos serowy , jakiego dawałam sera do tego sosu. Moze to był radamer???? Szpinak zawsze zima kupuje mrożony, smażę na masełku. Oddzielnie smażę cebulkę z czosnkiem...dużo czosnku

. Następnie mieszam szpinak z cebulka, dodaje przyprawy według uznania , ugotowane na twardo i pokrojone w kosteczkę jajko i śmietanę. I nadziewam tym rozbite piersi kurczaka. A później taka roladkę w mąkę, rozbełtane jajko i w bułkę tartą i na rozgrzany tłuszcz. Pycha. Oczywiście pierś z kurczaka należy posolić i popieprzyć przed rozłożeniem farszu

. Do takich roladek gotuje ryz na sypko , dodając pod koniec łyżeczkę masła i po odcedzeniu mieszam z groszkiem i marchewka pokrojona w kosteczkę. I do tego sos serowy. Ja robiłam na śmietanie a moja koleżanka na pełnym mleku. Obydwa były dobre. Mam w lodówce brokuły wiec ugotuje , będą pasowały do sosu serowego. POLECAM