Inowrocław - Zespół Sanatoryjno-Szpitalny "Kujawiak"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Inowrocław - Zespół Sanatoryjno-Szpitalny "Kujawiak"

Post autor: Elinka5+ »

:lol: :lol: :lol: ..tak szaleją Ci co się im uda wyrwać z domu.
Tylko żeby potem "erki" nie trzeba było wzywać. :roll: :!:
Poza tych najbardziej ....szalejących :cry: :twisted: niekiedy odsyłają do domu. :( :o
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 00:16
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Gelek »

No co Ty, nie wiesz, że krowa która najbardziej ryczy, to najmniej mleka daje ;)
Ja niestety domator od urodzenia... no, może to i lepiej... :roll:
Awatar użytkownika
marjolus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2017 14:36

Post autor: marjolus »

czyli do 22.00 jesteśmy w pokoju a potem długa.... :lol: :lol: :lol:
tylko gdzie hmm ja w kwietniu to pogoda nie za fajna by spacerować :lol: nocami :serce:
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W kwietniu powinna być zdecydowanie lepsza niż w marcu. Tylko pozazdrościć, bo ja niestety marzec więc fatalnie :cry:
ULA54
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 11:20

Post autor: ULA54 »

Mogę Wam pozazdrościć-macie już jakiś kontakt.
Ja od stycznia szukam kogoś kto jedzie w marcu do "OAZY" a do tej pory cisza.Pozdrawiam
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kontakt to nawiążemy i poznamy się dopiero na miejscu, bo każdy ma inny termin turnusu (tak na zakładkę), a o tym aby z kimś razem pojechać to chyba tylko pomarzyć mi zostanie :(
maja szubert
Na forum od: 13 kwie 2019 00:14

Post autor: maja szubert »

ODRADZAM !!! Wycieczki prowadzone przez babcię niezgodne z opisem. Wyjazd wyłącznie na mszę i do restauracji, żadnego zwiedzania. W czasie mojego pobytu ( 16.03-08.04 2019) w basenie sanepid wykrył bakterię legionelli. Niestety, szefostwo sanatorium ( prezes??) zakazal informowania kuracjuszy o zagrożeniu. (Sanatorium nalezy do spółki, czyli jest w prywatnych rękach. )
W recepcji ( z bardzo mało sympatyczną obsadą ) opowiadano nam bajeczki o planowanym czyszczeniu basenu. I niby dlatego nagle, po godz 22, pielęgniarki przynosiły nam nowe plany zabiegów lub naklejały na drzwi karteczki z informacją o konieczności zgłoszenia się rano po odbiór nowych planów zabiegów. Nagle część z nas miała np dwie gimnastyki ( po 30 min każda) jedną po drugiej w zamian za gimnastykę w basenie. W regulaminie jest napisane, ze jedno zajecie powinno byc rano, drugie po południu. Nikogo tez nie poinformowano o bakterii. Nawet głównych lekarzy ZUSu ani NFZ nadzorujących uzdrowiska i płacących za nasz pobyt. Sanepid potwierdził nam, kuracjuszom, to, ze wykryto legionellę. Sanatorium nie pisnęło nawet słowem o tym, ze istnieje pewne zagrożenie.
Zabiegi są skrocone, trwaja po 10 minut. Jedzenie względne, czystość pokoi pozostawia wiele do życzenia. Na jednym z pięter przeprowadzono dezynsekcję, bo były karaluchy i pluskwy :( Non stop trwający remont i związany z tym hałas to rownież mało przyjemna atrakcja.
SANATORIUM JEST ZAPCHANE NA MAKSA. 600 KURACJUSZY NA MIEJSCU I OK 200 DOCHODZĄCYCH NA ZABIEGI TO ZDECYDOWANIE ZA DUZO !!!! Czy ZUS i NFZ czasem zagląda do Kujawiaka ??? Z pewnością przydałaby się współpraca tych dwóch firm. Moze wtedy by sie zorientowali, ze pakowanie po 4 kuracjuszy do jednego pokoju, pobieranie od 4 osób po 12 zł za czajnik i po 26 za telewizor to szczyt pazerności. Nawet za zmianę spranego na maksa ręczniczka, Kujawiak każe sobie placić 15 zł. Ogólnie: NIGDY WIĘCEJ DO KUJAWIAKA :(
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Robactwem byłabym przerazona :D . Maju, czy wiesz, które piętro było z tymi współlokatorami? Basenem też jestem zaniepokojona. Korzystałam swego czasu z niego. Tak w ogóle to nadaje się on do remontu
Już wtedy personel tak mówił. I niech zamkną. W Inowrocławiu są fajne termy.
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeśli ktoś chce mieć za TV za free, to niech go nie wykupuje tylko przywiezie sobie swój przewód antenowy - łączący gniazdo antenowe w ścianie z telewizorem. Oczywiście nie po to by kogokolwiek oszukiwać, ale w celach powiedzmy "eksperymentalnych" ;)
ODPOWIEDZ