NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: Fionka »

Asiulek :) :) :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

No i papierki poszły do weryfikacji ;) czyli co w styczniu wyjazd :o
Czas oczekiwania w naszym NFZ się wydłuża :cry:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

eluunia pisze:No i papierki poszły do weryfikacji ;) czyli co w styczniu wyjazd :o
Jeśli zweryfikują, zapewne będzie luty.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj.. Dokumenty już mam podbite tylko się zastanawiam czy już odwieść czy poczekać bo jest na to 30 dni .. :) bo wyjazd w styczniu odpada. :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

eluunia pisze:Witaj.. Dokumenty już mam podbite tylko się zastanawiam czy już odwieść czy poczekać bo jest na to 30 dni .. :) bo wyjazd w styczniu odpada. :D
Poczekaj. NFZ z reguły podejmuje decyzję do 30 dni po zwrocie dokumentów. W ten sposób unikniesz stycznia ;)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zastanawiam się czy nie dołączyć zaświadczenia z pracy że urlop będę miała dopiero w maju .
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

eluunia pisze:No i papierki poszły do weryfikacji ;) czyli co w styczniu wyjazd :o
Czas oczekiwania w naszym NFZ się wydłuża :cry:
Łódzki przysyłając numerek w dopisku zmienił , czas oczekiwania z 18 na ok. 20 miesięcy.Eluniu powinnaś zanieść dokument potwierdzający termin urlopu ale z uzasadnieniem np. że specyfika pracy nie pozwala na opuszczenie stanowiska pracy w w danym terminie.
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

Witam :kwiat:
Dzisiaj po tej przerwie technicznej niespodzianka :) Złożyłam wniosek w końcu października i dzisiaj na stronie przeglądarki pojawił się na start nr 49491, .... reumatologia. Lekarz wpisał mi inną główną chorobę, ale decyzja w funduszu inna. Ostatnio byłam w tym roku w czerwcu, w szpitalu sanatoryjnym w Busku, w "Krystynie". Lekarz rodzinny nie robił żadnych problemów z wypisaniem wniosku.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Witam :-) w połowie maja miałam numer ponad 49 tys. to początek mojej kolejki, a dzisiaj 38583 :( wolno, wolno numerki spadają. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Iza03 pisze:Witam :kwiat:
Dzisiaj po tej przerwie technicznej niespodzianka :) Złożyłam wniosek w końcu października i dzisiaj na stronie przeglądarki pojawił się na start nr 49491, .... reumatologia. Lekarz wpisał mi inną główną chorobę, ale decyzja w funduszu inna. Ostatnio byłam w tym roku w czerwcu, w szpitalu sanatoryjnym w Busku, w "Krystynie". Lekarz rodzinny nie robił żadnych problemów z wypisaniem wniosku.
Pozdrawiam :kwiat:
Mam pytanie , po jakim okresie od ostatniego pobytu składałaś w pazdzierniku wniosek i czy robiłas to osobiście czy już w/g nowych zasad lekarz wysłał wniosek pocztą elektroniczną.Dziękuję Ela. :)
ODPOWIEDZ