NOCNE GADANIE

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: NOCNE GADANIE

Post autor: Fionka »

Wieczór dobry . Widzę , ze tu każdy do kierownicy przyklejony :lol: a po torach , to nie łaska . Prosto , szybko i bez stresu a o mozliwości pokrzepienia duszy i ciała bursztynowym napojem nie wspomnę ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Droga Fionko

a można oczywiście

Jest chyba z 5 połączeń Fixbusem -ale On też Stoi w korku
Jest między śląskiem a łodzią też kolej żelazna ale ilości połączęń nie podam bo wg informacji jest chyba 5 połączeń
oczywiście można przez Warszawe ale.....

nie wspominam o Tych ,którzy aby dotrzeć do Przystanku kolejowego nie dotrą do niego bo brak autobusów i kółko się zamyka
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Czyli co , jak się nie obrócić d..a z tyłu? :lol: Nie do końca . Dla chcącego nie ma nic trudnego . Ja przemieszczam się od kilku lat jedynie komunikacją zbiorową i jakoś daję radę . Ponoć zapitalanie do busa , czy kolejki to samo zdrowie , a kawałek mam bo ok 2 km :lol: . Komunikacja zbiorowa wcale nie jest taka zła . Np. z Częstochowy do Łodzi w ciągu dnia jest ok 12 połączeń kolejowych , polowa z nich , to czas przejazdu ok. półtorej godziny , pozostałe max 2 godziny . Do tego jest chyba tyle samo połączeń autobusowych . Podaje tak dla przykładu . Jest tylko małe ale .....większość już nie potrafi żyć bez swoich czterech kółek :lol: :roll:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Dzien dobry :kwiat: Pospaly sie gaduly :lol: ..Ja moze i bym korzystala z kolei zelaznej, ale jak mam 30 km do najblizszego dworca to ja dziekuje...I tak mnie ktos musialby na ten dworzec zawiezc i przywiezc.. :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Fionka pisze: 22 lip 2019 22:45 Czyli co , jak się nie obrócić d..a z tyłu? :lol: Nie do końca . Dla chcącego nie ma nic trudnego . Ja przemieszczam się od kilku lat jedynie komunikacją zbiorową i jakoś daję radę . Ponoć zapitalanie do busa , czy kolejki to samo zdrowie , a kawałek mam bo ok 2 km :lol: . Komunikacja zbiorowa wcale nie jest taka zła . Np. z Częstochowy do Łodzi w ciągu dnia jest ok 12 połączeń kolejowych , polowa z nich , to czas przejazdu ok. półtorej godziny , pozostałe max 2 godziny . Do tego jest chyba tyle samo połączeń autobusowych . Podaje tak dla przykładu . Jest tylko małe ale .....większość już nie potrafi żyć bez swoich czterech kółek :lol: :roll:

Ja Zgadzam się z Tobą nie w 100 ale nawet w 1000 %

Niestety jak Maryanna wspomniała Ona do Dworca ma ileś km aby sie tam dostać musi i tak liczyć na kogoś .
Nawet sprawdziłem sobie połączenia kolejowe trasa Katowice ..Łodź i troszkę się zdziwiłem że jest tak mało połączeń mimo takiego OGROMU inwestycji..

a tak na marginesie w Miejscowości gdzie mam tzw Rancho jest 1 PKS do Radomska na dobę a to tylko 25 km do Dworca kolejowego
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale jakbys Darku sie jednak zdecydowal na ta Lodz...to ja mam linie ekskluzywna ekspresową. :lol: :lol: ..zabierzesz mnie po drodze na "okazję" :lol: :lol: :lol: ..
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No tak
Ale wtedy musielibyśmy się przenieś z NOCNEGO GADANIA do innego Tematu.

A tam atmosfera się ....
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:lol: :lol:Tak..chyba do tematu: "Jade do Lodzi, chetnych podwioze... :lol: :lol: ...
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Kruca Bomba,ale fajne tematy poruszacie ;) może i ja bym się gdzieś na jakąś.....jazdę załapał ;) Witam,Pozdrawiam,Serdeczności i Buziole Przesyłam i Miłego popołudnia Życzę :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Drogi Andrzeju

...narazie jak to Pan z TV powiedział "sonduję " kto byłby chętny na "małą czarna "gdzieś w okolicach olic Ci znanaych .Skonczyło się jak zawsze na podwózce i przejściu do innego tematu ;)
Ale myślę a to ma przyszłość ,że jak TY podchwycisz temat to miast mojego malutkiego czarnego autka trza będzie wynajac jakiś autobus :)
ODPOWIEDZ