Leśnik Sopot

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Leśnik Sopot

Post autor: GIENIA »

Ile zdjęć :o
Dzięki Kaziu :D
Całkiem nieźle wyglądają te pokoje i ogólnie otoczenie .... tylko ta odległość od " świata " jest spora :?
Gość

Post autor: Gość »

Oczywiście te 4 km od molo czy 1,5 do najbliższego sklepu to problem. To nie to co np. Wistom czy Verano w Kołobrzegu, gdzie każde pół godzinki między zabiegami można wykorzystać na spacerek po plaży.
Ludzie radzą sobie różnie. Jest autobus, choć niezbyt często kursuje i jest kapryśny, bo korki w Sopocie nie pozwalają na punktualność. Sporo kuracjuszy urządza sobie jednak spacerki. Można też ruszyć pojazd z parkingu, ale wtedy ciężko go postawić gdzieś w pobliżu plaży. Zabiegi są do obiadu najczęściej, więc latem jest dużo czasu do wieczora, można ew. zrezygnować z kolacji i jeszcze posmakować tego że jesteśmy nad Bałtykiem.
Pisałem o tym jak i o innych za i przeciw - niech każdy decyduje na własną odpowiedzialność.
A my za półtora roku lądujemy w Polańczyku :D :shock:
szira
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2022 12:23
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: szira »

Dziękuję za zdjęcia. Ta tężnia zrobiona z basenu to jakas masakra. A czy wszystkie pokoje maja balkony ?
Gość

Od strony parku - tak. Takie jakby galerie przedzielone tylko barierką. To jest strona wschodnia. Na innym zdjęciu widać stronę zachodnią, od podwórka gospodarczego. Tam nie każdy pokój ma balkon. Ale Wy dwójkę samodzielną dostaniecie (ewentualnie) od tej strony wschodniej nad kawiarni - z balkonami.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Dzięki Kaziu za zdjęcia :)
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Wiecie... latem to jedyne co by mnie dobiło to pokój wieloosobowy z łazienką na korytarzu.
Wiemy jak jest, oddziały postępują jak im wygodnie ( chociażby kwestia zwrotów), jeździmy jedni co 18 miesięcy inni czekają kilka miesięcy dłużej. Każdy by chciał latem, najlepiej do super ośrodka nad morzem. Tak się nie da! Też bym chciała...
Narzekamy na tak wiele rzeczy a wystarczy jechać na dwa tygodnie prywatnie. Tutaj to takie lotto i widzimisię pracowników czasami.
Wczoraj właśnie miałam nerwowa sytuację...pewna pani oficjalnie się pochwaliła, że ma znajomości w oddziale (pominę jakim) . Że jedzie TYLKO latem, tylko nad morze i jeszcze do super ośrodków.... nóż mi się w kieszeni otworzył. Niestety sprawiedliwości nie ma i nie będzie w tej kwestii.
A Leśnika latem wzięłabym. Szczególnie z szansą na dwójkę.
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

Ja miałem podobnie,byłem 3 razy i za każdym razem w górach; Beskid Śląski, Beskid Niski i Sudety Środkowe. Nie narzekam, bo byłem w dobrych warunkach i z dobrą bazą zabiegową, w maju, czerwiec/lipiec i luty/marzec, za każdym razem w jedynce. Za chwilę powinienem dostać kolejne czwarte skierowanie, jestem ciekawy czy tym razem też w góry :?:
Awatar użytkownika
jaga167
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 08:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: jaga167 »

Też lada chwila powinnam dostać skierowanie. Marzy mi się jedynka, podpowiedz, jako szczęściarz "jedynkowy" co zrobić, żeby otrzymać pokój jednoosobowy. Czy szczęście wystarczy?
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

Tu nie jest miejsce o pokojach jednoosobowych, tylko o sanatorium Leśnik w Sopocie.
Czytaj tutaj o możliwościach otrzymania "jedynki":
viewtopic.php?t=10948
Gość

Nie wiem czemu teraz mi to przyszło do głowy 🤔.
Ciekawe jak często i jaką metodą czyszczone są ceratowe zasłonki w łazienkach, przyklejające się podczas kąpieli do plecków i nie tylko.
Problem nie dotyczy zapewne tylko Leśnika 😒.
ODPOWIEDZ