Ciechocinek, Dom Zdrojowy, Poczatek pazdziernika. Jakas Pani sie wybiera?

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
aztek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2021 20:28
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Ciechocinek, Dom Zdrojowy, Poczatek pazdziernika. Jakas Pani sie wybiera?

Post autor: aztek »

hahha Damiano...myśl...pisz...rób,to co się Tobie podoba,a nie innym...powtarzam-co się Tobie podoba.Śmieje się czytając posty sztywniaków,nazywających się gentelmenami hahahahaha
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Cóż, tak sobie czytam i myślę, że bardzo lubimy oceniać, wartościować innych ludzi. Ten jest lepszy, ten gorszy, bo... Do tego wydaje nam się, że jesteśmy w swych osądach obiektywni i niezależni. Ale czy na pewno? A może posługujemy się utartymi schematami? Czy zdajemy sobie sprawę, że miejsce urodzenia, sposób wychowania, wpojony od dziecka system moralny i wiele innych czynników mają duży wpływ na to, jak widzimy świat? A ponieważ te czynniki bywają odmienne u różnych osób, to i świat możemy spostrzegać inaczej. Jedni uważają coś za dobre, a inni tym gardzą. A najciekawsze jest to, że walcząc z tym "złem", stosujemy te same "złe" metody. To prawda co piszesz Damiano:
Jak pisze szydercze odpowiedzi to nie bez powodu.. A jak, ktoś mnie atakuje, bo mu się nie podobają moje posty? to jest w porządku? 
Moim zdaniem, ani nazywanie kogoś rycerzykiem z d..., ani typową Karyną tudzież Januszem, nie jest w porządku. Tak się zastanawiam, czy używając takich określeń, nie próbujemy przypadkiem siebie dowartościować na zasadzie: On jest gorszy (wg moich stereotypowych przekonań), a więc wychodzi na to, że ja mogę czuć się lepszym. :? :roll:
Zgadzam się Aztek, piszmy co myślimy, róbmy co chcemy, tylko pamiętajmy o tym, że możemy tym kogoś urazić. Nie dziwmy się potem, że ktoś nam odpłaci pięknym za nadobne. Nie stosujmy podwójnej moralności: ja mogę obrażać innych, ale mnie to broń Boże. :o
Teraz może wyszłam na sztywniaczkę, ale mam to w nosie, bo, po pierwsze, piszę co chcę, a po drugie, wiem, że nią nie jestem. :P :lol:
Damiano
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2023 18:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Damiano »

Mam pytanie, trzeba jakoś wcześniej się rejestrować w sanatorium?
Damiano
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Zabiegi ustala lekarz? czy można cos sobie wybrać?
Karyna 44
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2023 05:54
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: Karyna 44 »

Kleinehexe pisze: 15 maja 2023 22:50 Moim zdaniem, ani nazywanie kogoś rycerzykiem z d..., ani typową Karyną tudzież Januszem, nie jest w porządku
ha haha aja uważam że JEST w porządkui to bardzo.

Jestem Katarzyna , Kasia a znajomi zwracają sie do mie -Karynai co z tego powodu mam czuc że jest cos nie w porzadku ??? nie wcale nie sądze , że tak. Mozna na mnie tak mowic.
Naoglądałam sie tych wszystkich starych raszpli, zwietrzalych pudernic czy innych miastowych , co ino łyski chleją po kurortach i im sie wydaje ze sa najwspanialsze na swiecie, bo poluja na jakiegos sposora pustaka a jak na tych potancowkach sie zachowuja o pomste do nieba woła.
Ja jak sobie piwko szczele to przynajmniej jestem - pijana i prawdziwa, a nie jak te bombonierki eksluziw co niby madam z warsiawy a sloma wystaje z butw i jeszcze dra lape na cale uzdrowisko i popiskuja jak malolaty to poprostu oszustki matrymonialne z kilogramem tapety na twarzy i mentalnoscia kalego a lepij by sprzataly kupy po tych swoich zwierzakach cos pozytyecznego by zrobily
Karyna 44
Kuracjusz
Kuracjusz

Damiano pisze: 16 maja 2023 05:40 Zabiegi ustala lekarz? czy można cos sobie wybrać?
niby lekarz, ale mozna sobie wybrac jak go przekonasz ze ci sluzy :serce:
Damiano
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ooo Ci powiem, że pojechałaś.. Aż ja, się zawstydziłem :D noo ale, pewnie masz racje.. bo i ja dużo słyszałem o sanatoriach.. (ale mi dziwnie, bo zawsze myślałem że, się mówi senatorium).. ale czy nie ładniej brzmi?
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Karyna 44 pisze: 16 maja 2023 06:10 ha haha aja uważam że JEST w porządkui to bardzo.

Jestem Katarzyna , Kasia a znajomi zwracają sie do mie -Karynai co z tego powodu mam czuc że jest cos nie w porzadku ??? nie wcale nie sądze , że tak. Mozna na mnie tak mowic.
Naoglądałam sie tych wszystkich starych raszpli, zwietrzalych pudernic czy innych miastowych , co ino łyski chleją po kurortach i im sie wydaje ze sa najwspanialsze na swiecie, bo poluja na jakiegos sposora pustaka a jak na tych potancowkach sie zachowuja o pomste do nieba woła.
Ja jak sobie piwko szczele to przynajmniej jestem - pijana i prawdziwa, a nie jak te bombonierki eksluziw co niby madam z warsiawy a sloma wystaje z butw i jeszcze dra lape na cale uzdrowisko i popiskuja jak malolaty to poprostu oszustki matrymonialne z kilogramem tapety na twarzy i mentalnoscia kalego a lepij by sprzataly kupy po tych swoich zwierzakach cos pozytyecznego by zrobily
Ha, ha, ha, Damiano nie wiedziałam, że Ty przebieranki lubisz. :shock: :P :lol: Teraz rozumiem czemu Cię swingersi interesują. ;)
A do Karyny, a może Janusza ;) powiem, że ja małomiasteczkowa z pochodzenia jestem, a obecnie to nawet wsiowa baba, to mi kilogram słomy wystawać z bucików może. :mrgreen: :lol:
O cholera, to pewnie dlatego często na boso po ogrodzie chodzę? :o :shock: Przez tę słomę. :lol: :lol:
Damiano
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Tutaj sami och, ech.. Ja nie mówię, że to źle.. bo uczą mnie pisać.. na nowo.. Świat się zatracił. No ale, też niema co się dziwić.. jakby nie nauka i doświadczenia to nadal bylibyśmy Homo sapiens..
Karyna 44
Kuracjusz
Kuracjusz

pani kleinecostam ja do pani nie pisalam.
pani sie nie obraza.
ja do tych wielkomiastowych co łuniwersytety pokoniczyli, i takie dowartosciowane som
a ty jak chcodzisz boso po ogrodzie to uwazaj zeby cie jak zmija nie ukasila, u nas w podkarpackim jest ich pelno szcegolnie w ogrodachh pod kamieniami
Zablokowany