Ile wcześniej dostajecie dokumenty ?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Ile wcześniej dostajecie dokumenty ?

Post autor: Basia71 »

Ciekawa jestem ile czasu przed wyjazdem dostajecie dokumenty ze wskazaniem miejsca i terminu wyjazdu do sanatorium ? Gdy jechałam pierwszy raz dostała dwa tygodnie przed wyjazdem skierowanie. Kolejny miesiąc przed wyjazdem. Gdy byłam w kwietniu w NFZ ( dolnośląskim) z pytaniem kiedy mogę się spodziewać skierowania otrzymałam informację, że powinnam pojechać w listopadzie w tym roku; kończy się wrzesień a dokumentów nie mam . Tym bardziej że jeszcze nie miałam dokumentów w celu uzupełnienie przez lekarza ( wykonania badań) Ciekaw jestem jak to jest w innych województwach ? Czy i tym razem dostane tuż przed wyjazdem ? Wiem że składając dokumenty trzeba być przygotowanym w każdej chwili ale dwa lata w gotowości ? Zwłaszcza jak się pracuje i ma rodzinę. Pozdrawiam wszystkich czekających na wyjazd do raju ...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Ile wcześniej dostajecie dokumenty ?

Post autor: darek »

Niestety JESZCZE NFZ NIE Szanuje NAS .
Obligatoryjnie powinno to nastąpić max 30 dni przed wyjazdem , ale to TYLKO teoria.
Są oddziały gdzie zaczyna się szanować Kuracjusza lub Ci kuracjusze już dali poznać się w oddziałach i zawiadomienia otrzymują wcześnie Nawet i 3 miesiące prze ..Wyjazdem.
Możesz oczywiście i odesłać gdy otrzymasz poniżej 14 dni jest gdzieś na Forum odpowiedni zapis.
Natomiast Ty piszesz ,że Czeka Cie weryfikacja !?
A może udać się do lekarza ,który wypisywał wniosek i ..zasięgnąć ..języka -czy dotarł i czy został odesłany , któraś z Pań dopiero po wizycie i zapytaniu się o Status Wniosku u lekarza przyśpieszyła bo by leżał i czekał
Wtedy to już Naprawdę będzie z górki poczytaj forum bo są informacje na ten temat
Generalnie można rzec ,że każdy wyjazd jest INNY nie ma Standardów ,że w określonym dniu otrzymujesz skierowanie i Masz CZAS na kupienie biletu ..powrotnego
ODPOWIEDZ