Lwi Gród - Krynica

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Halszka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2011 23:19

Lwi Gród - Krynica

Post autor: Halszka »

W kwieniu wróciłam z Sanatorium Lwi Gród w Krynicy - ponieważ przed wyjazdem praktycznie niewiele dowiedziałam się od kuracjuszy odnośnie pobytu, a wiem
że to jest ważne dla tych którzy planują pobyt w tym ośrodku.Położenie sanatorium - super.Centrum Krynicy, wszędzie blisko! Warunki socjalne - różne, w zależności od statusu kuracjusza,Wiadomo, że NFZ marnie płaci, więc nic dodać nic ująć .Pokoje dwuosobowe i jedynki przeznaczone są dla prywatnych kuracjuszy /ew.dwójki z NFZ dla małżeństw/ i standartowo do dwójek dostawiane jest dodatkowe łóżko - ciasnota niemożliwa, pomijając prolem łazienki w godzinach porannych.Najważniejszy problem stanowi recepcja w dniu przyjazdu kuracjuszy z NFZ.Koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kilkugodzinna kolejka związana z zakwaterowaniem kilkuset osób,które przyjeżdżają w dniu rozpoczęcia turnusu.Zamiast od każdego delikwenta zabrać dowód
osobisty i skierowanie, następnie dać klucz do pokoju i wyznaczyć termin załatwienia spraw finansowych, naraża się kilkadziesiąt osób na oczekiwanie kilku godzin w kolejce.Paranoja! Przecież nikt nie ucieknie, pokoje są rozdzielane wcześniej.Po raz pierwszy spotkałam się z taką formą przyjmowania kuracjuszy.
Następna negatywna sprawa - wyżywienie. Porcje wystarczające, mankament stanowiło doprawianie potraw. Bez smaku!.Przykład - kapusta włoska jako dodatek do drugiego dania, ugotowana /a właściwie zaparzona we wrzątku/ bez soli i prosto z wody podana na stół.Każda potrawa, nawet dietetyczna musi być przyprawiona, gdyż inaczej może tylko koza zje ze smakiem, ale ponoć kozy jedzą wszystko!!!!!Generalnie nie polecam diety - nie chodzi się głodnym, ale wszystkie potrawy bez smaku.Zabiegi niezłe, personel, króry je wykonuje - SUPER!!!!!!.Opieka lekarska bez zastrzeżeń.W sumie pobyt wspominam pozytywnie,bo ważne jest także towarzystwo i pogoda, a to dopisało.Następnym razem wybiorę się prywatnie na dwutygodniowy turnus rehabilitacyjny, bo mimo wszystko warto do tego sanatorium przyjechać.
Halszka
ODPOWIEDZ