Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
jak to jest z tymi opłatami?? Jedni piszą ,że szpitale uzdrowiskowe nie pobieraja opłat inni ,że trzeba zaplacić. Dostając skierowanie z ZUS do szpitala uzdrowiskowego powiedziano ,że takiej opłaty nikt nie powinien pobierać, ponieważ osoby przebywajace w szpitalu sa z niej zwolnione. Kto ma rację??
Witam byłam kuracjuszką szpitala uzdrowiskowego 3 razy i nie płaciłam opłaty uzdrowiskowej .
Moja koleżanka z pokoju miała sanatorium i musiała zapłacić opłatę uzdrowiskową .
Kuracjusze z ZUS też nie płacili tak było jak ja byłam na kuracji być może coś się zmieniło .
Nadal tak jest ...w trakcie pobytu w szpitalu uzdrowiskowym nie płaci się opłaty klimatycznej ....także ZUS jest z tego zwolniony ,,,Jeśli jesteś na pobycie w sanatorium z częściową odpłatnością opłata klimatyczna jest pobierana i trzeba ją zapłacić .Ale gminy nadal próbują ją ściągać z kuracjuszy ...najbardziej cierpią osoby starsze bo je łatwo zastraszyć ...Byłam obecna w trakcie takiego zastraszania ...Pani z recepcji miała pecha ,,bo ja tam byłam i postawiłam na swoim ..pani nie zapłaciła opłaty i jej koleżanki też ....
Niestety będąc w szpitalu w Polanicy w Wielkiej Pieniawie musiałam uiścić opłatę klimatyczną, natomiast we wrześniu byłam w Krystynie w Busku i nie płaciłam takowej.