Debata oksfordzka
-
forumowicz
Debata oksfordzka
Kochani i debatujcie- temat górniczy w pewnym sensie się skończył , ale jest wiele zawodów , grup społecznych z tzw . przywilejami, kartami etc... i każdy coś chce i ma oczekiwania (od siebie, od środowiska, rządu, sejmu .....).
Można podyskutować , tylko czy chcemy, umiemy ? . Zawsze można zarzucić komuś dyletanctwo lub populizm , Jeśli formuła się nie sprawdzi , temat można zamknąć, ale to zależy od nas .
Sorki za przytoczenie określenia słownikowego .
Pozdrawiam serdecznie
Basia
-
forumowicz
Re: Debata oksfordzka
NIe wydaje mi się,zebym kogoś tu obrażała
Zauważyłam jednak,ze gdy występuje wymiana pogladów i gdy ktoś próbuje przedstawić swoje argumenty, które są mniej popularne ( tak było w temacie o gejach, kobietach, górnikach i wielu innych) następuje nawoływanie do zakończenia " kłótni", namawianie do przeniesienia się na jakiś słodki temat pogaduszkowy itp.
I to mnie wkurza właśnie
-
forumowicz
Jak ma być dyskusja , to nie ona będzie, z pełnym szacunkiem dla drugiego , czasami jest tak że każdy zostaje przy swoim zdaniu i to też jest ok. Czasami trzeba wziąć kilka głębszych oddechów.
-
forumowicz
Basiu, ja tego nie zauwazyłąm. Pomijam jakieś wypowiedzi od czapki, ja je pomijam, bo najczesciej mam wrazenie,ze rozmówca nie wie o czym rozmawia.barbara-g1 pisze:Aga , pogaduszki, to pogaduszkinajlepiej to dobrze przy........ ć komuś wówczas każdy się cieszy.
.
Ale też fakt- nie sledzę na bieząco wszytskich tematów, bo spora część zwyczajnie mnie nie interesuje.
-
forumowicz
zostawiam pole na tezy , w górnikach już było - jak przywalić urzędnikom ,
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
Fatalna sprawa- ale skoro zdrowie Ci pozwoli moze po prostu szukaj czegos innego? Moze jakas lepsza praca czeka na Ciebie?
Współczuję stytuacji, mam nadzieję,ze jakoś się poukłada....
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Sam pobyt na tz. L 4 przez sześć miesiecy niczego nie gwarantuje . jet jeszcze 9 miesięcy świadczenia to razem 15 miesiecy. jest jedno ale jak podejdą do tego orzecznicy w Twoim ZUS. Maksymalny czas świadczeń miałem po wypadku w pracy i dwóch operacjach . wezwań na komisję miałem 9 razy.ulanie pisze:Skoro debata, to bardzo proszę o pomocPod koniec marca wręczone będą miała wypowiedzenie pracy, ja i 7 koleżanek... co robić
Moja reumatolog mówi na 6-miesięczne zwolnienie lekarskie
ale co potem? - no potem wniosek o rentę
Boję się tak długiego L4 i nic pewnego, że otrzymam rentę
Co robić
![]()
![]()
Proszę pomóżcie
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12