Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mam pytanie: Czy ktoś z forumowiczów leczył się sanatoryjnie , czy są szanse na rehabilitację ,,,,, zakrzepicy ????
nadmieniam , że obecnie przebywam w szpitalu na oddziale angiologii i czy mam brać skierowanie na leczenie poszpitalne ????
Pozdrawiam
Darek
pleh najlepiej zadzwoń do swojego oddziału i dowiedz się czy Twoja jednostka chorobowa jest w wykazie tych kwalifikujących.W ostatnim czasie trochę pozmieniał się zakres chorób,na które można kierować.Jeżeli jest wtedy oczywiście bierz i korzystaj z leczenia.
"Włókniarz" Busko Zdrój- nawet pani miała swoją dietę.
Miała też pobieraną krew na kontrolne badania specjalistyczne ale nie wiem jakie.
Trzeba wziąć skierowanie jak najbardziej.
Ruch i gimnastyka jest bardzo wskazana przy zakrzepicy, ale dopiero, gdy zakrzepy nie zagrażają bezpośrednio życiu, czyli trzeba trochę odczekać od momentu zachorowania. Dobry lekarz radiolog po zrobieniu dopplera potrafi określić. Na pewno w szpitalu przy wypisie lekarz powie, najlepiej zapytaj. W takich przypadkach jest to indywidualne podejście do pacjenta.
Nie wszystkie zabiegi będziesz mogła brać lekarz musi określić.
Wiem, np po zatorze tętnicy można pojechać jeżeli się wszystko unormuje, INR ustabilizuje się. Lekarz zezwolił pojechać do sanatorium dopiero po około pól roku od zdarzenia.