Kamień Pomorski

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
janxxx111L3
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2015 12:45
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Kamień Pomorski

Post autor: janxxx111L3 »

Proszę o opinie na temat sanatorium Chrobry Kamień Pomorski
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Kamień Pomorski

Post autor: grazynamackowiak »

Witam bardzo mało informacji na naszym sanatorium informacje kuracjuszy którzy przebywali
na kuracji Kamień Pomorski Chrobry najlepsza informacją krajanka jarocin pozdrawiam
W ramach rewanżu prosimy o informacje każda informacja ważna :) :kwiat:
http://forum.nasze-sanatorium.pl/search ... d%5B0%5D=3
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

byłam tam i cóż prawda jest taka że strona w internecie to dwa różne miejsca, strona z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.
Stary budynek koniecznie do remontu i to szybko, pokoje 3, 2, 1, i jak to nazwała pani studio, jedynki bez łazienki w pokoju, tylko wspólna na korytarzu, a łazienki w pokojach o jej też marniutkie.
Wszystko dobrze tam obejrzałam i nikogo nie chcę martwić takie jest moje zdanie, inni mogą na to popatrzeć inaczej, ja tam nigdy nie pojadę .
Baza zabiegowa na miejscu, stołówka też , miasteczko bardzo małę ale urokliwe, pani która w recepcji mi to wszystko pokazała była bardzo miła więc chyba to jest jedyny plus.
Może jak pojedziesz to najważniejsze dobre towarzystwo i poczucie humoru czego bardzo ci życzę o i pogody.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

Witam! W sanatorium CHROBRYM byłam w maju 2010 roku. Był to mój pierwszy wyjazd do uzdrowiska. Trafiłam na pokój typu studio, czyli dwa pokoje dwuosobowe i wspólna łazienka (pokój i łazienka dość duze). Faktycznie pokoje jednoosobowe miały łazienkę na korytarzu. Część zabiegów odbywała się w Chrobrym, ale na większość trzeba było chodzić do zakładu przyrodoleczniczego, Mieszka i na basen. Były do odległości rzędu ok 300 m. Budynek był częściowo po remoncie. Pokoje czyste, nie było problemu z wymianą ręczników, wystarczyło pozostawić ręcznik na podłodze. Zespół lekarsko-rehabilitacyjny fachowy, panie w recepcji i pokojowe nawet dość miłe. Co do wyżywienia to tragedia. Sniadanie dwa plasterki "szynki" mielonej, plasterek pomidora i dwa plasterki ogórka (marmolada do woli), obiad mielone (raz z cebulką, raz w sosie pomidorowym, raz w sosie grzybowym itd.) warzywa ze słoika, zupa o smaku róznie odbieranym przez kuracjuszy np. jedna osoba twierdziła ze to krupnik a inna że rosół), kolacja powtórka ze śniadania. sporadycznie parówka czy serek. Mimo tego z sanatorium wyjechałam zadowolona, trafiono mi z zabiegami, które bardzo mi pomogły (choruję na RZS). Miałam również bardzo miłe towarzystwo. Sam Kamien Pomorski jest małym miasteczkiem, ale dość przyjemnym. Można sobie czas wolny zagospodarować (według uznania). Chociaż były osoby, którym bardzo brakowało knajp). Nie wiem jak jest obecnie, ale po obiedzie z pod Mieszka w pogodne dni jezdził autobus do Dziwnówka, który wracał tuż przed kolacją (koszt 5 zł). Zyczę trafionych zabiegów, miłego towarzystwa, pogody tej atmosferycznej jak i pogody ducha.
beatarock
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2015 21:18
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: beatarock »

Byłam w sanatorium "Chrobry" w Kamieniu Pomorskim w okresie zimowym.Na miejscu są takie zabiegi jak:masaż ręczny(przy niektórych masażystkach trzeba pilnować czasu,15 minutowy masaż potrafią skrócić do 7 minut!),pole magnetyczne,prądy,lampa itp. tzw.fizykoterapia. Na pozostałe zabiegi trzeba dochodzić.Przyznam,że zimą już mi zbrzydło ciągłe rozbieranie,wycieranie,suszenie na basenie,potem przejście do Zakładu Przyrodoleczniczego i to samo na mokrych zabiegach.Borowina tylko raz była bardzo ciepła,zazwyczaj letnia niestety.Ale to była mroźna zima,więc latem na pewno będzie lepiej i spacery na zabiegi nie będą takie kłopotliwe. Najlepsze pokoje są na drugim piętrze ale większość przeznaczona dla komercyjnych gości. Na pierwszym piętrze też jest nieźle.Na parterze nieciekawie,nie polecam.Wyżywienie monotonne i wyjątkowo ubogie w warzywa czy owoce (tzn.owoców nie było). Do dziś wspominam ogórki kiszone pokrojone w najcieńsze na świecie plasterki,około 5 takich plastereczków na osobę,w gulaszu (mącznej brei) natomiast udało mi się znaleźć aż 3 kosteczki mięsa. Zupy były dość smaczne i pod dostatkiem.Większość zabiegów na dobrym poziomie,lecz UWAGA-często śpieszą się i skracają czas zabiegu,najlepiej wszędzie chodzić z zegarkiem,nawet na borowinę,jeśli ma być skutek zabiegów.Mieścina rzeczywiście mała,najładniejsza część jest przy ratuszu mieszczącym się niedaleko molo. Polecam dorsza i inne rybki na przystani(nie obok Mariny). W "Chrobrym" jest też kawiarenka gdzie można wypić piwo lub skosztować dobrego wina,można też potańczyć,bardzo sympatyczni właściciele. Są jeszcze 2 lokale ,gdzie można się pobawić.Życzę wszystkim kuracjuszkom i kuracjuszom udanego towarzystwa i dobrej pogody. :)
janxxx111L3
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2015 12:45
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: janxxx111L3 »

Serdeczne dzięki wszystkim za za informacje, jakie to knajpki gdzie można się pobawić jak się nazywają.
Mam nadzieję że będzie miłe towarzystwo bo trzeba wolny czas jakoś sobie zorganizować.
A co z wycieczkami jest tam jakieś biuro co organizuje wyjazdy na sobotę lub niedzielę ?
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam również wszystkim dziękujemy za informacje szerokie opisy będą przydatne następnym
wyjeżdzającym i najlepszą informacją pozdrawiam wszystkim wyjeżdzającym życzymy udanej kuracji :) :kwiat:
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak, byly organizowane przez buiro pdrozy wycieczki krajowe (miedzy innymi Kolobrzeg, Miedzyzdroje) jak i zagraniczne do Szwecji, Danii czy Niemiec)
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

kochani moja opinia to maj 2015 .
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Klaraklara- to nie byla opinia z autopsji. Nie jest za wesolo, ale nie ma tez tragedii. Najważniejsze jest aby trafnie byly dobrane zabiegi. Naprawdę da się przeżyć, a jeszcze jak będzie zagrane towarzystwo to pobyt i tak będziemy mile wspominac.
ODPOWIEDZ