ilość zabiegów
-
senta28
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 maja 2014 16:36
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
ilość zabiegów
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Re: ilość zabiegów
Turnusy z NFZ - u to 21 lub 28 dni, zabiegów od 54 nawet do 100 na pobyt.
Turnusy z ZUS - u to 24 dni i często około 110 zabiegów na pobyt.
Godziny zabiegów uzależnione są od wielkości obiektu czyli ile osób przebywa akurat na turnusie oraz od możliwości bazy zabiegowej. Baza zabiegowa czasem "pracuje" na jedną zmianę (czyli +/- 13;00), ale jeśli kuracjuszy jest kilkuset to bardzo często na dwie zmiany i zdarzają się zabiegi nawet po godz 17;00. W soboty do południa, a w niedzielę nie ma zabiegów wcale.
-
forumowicz
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
ale ale, do tego się wlicza pogadanki psychologiczne,relaksacja ,picie wody itd....a to sa takie sraty pierdatykruszynka pisze:ZUS bywa ,że nawet ...140 ,to nie jest leczenie to nieporozumienie.Po co komu więcej zabiegów niż ma NFZ? nie bardzo wiem.Zgodnie z powiedzeniem :co za duzo to niezdrowo i w odniesieniu do duzej ilości zabiegów sprawdza sie.![]()
-
forumowicz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Zresztą "upublicznione" są wszelkie informacje dotyczące pobytu tzn.diet,posiłków,sprzątania(jak często i co w pakiecie).Ponieważ turnusy zmieniają się mam okazję zobaczyć jak wygląda tzw. gruntówka czyli sprzątanie po wyjazdach.Wierzcie mi jestem pod wrażeniem jakości tego wszystkiego.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Tak drogie Panie ,ale LICZY się kasa ..wszak każdy zabieg kosztuje gdy dowiedziałem się ,ze w pewnym ośrodku koszt co można sprawdzić nawet na swoim ZiP-ie koszt wody jest o całą 1 złotówkę wyższy niż kupując tą sama wodę w pijalni to troszkę mnie zmroziło a czy ktoś wie ile kosztuje 15 minutowa pogadanka dla grupy 15 osób ...malgonia pisze:ale ale, do tego się wlicza pogadanki psychologiczne,relaksacja ,picie wody itd....a to sa takie sraty pierdatykruszynka pisze:ZUS bywa ,że nawet ...140 ,to nie jest leczenie to nieporozumienie.Po co komu więcej zabiegów niż ma NFZ? nie bardzo wiem.Zgodnie z powiedzeniem :co za duzo to niezdrowo i w odniesieniu do duzej ilości zabiegów sprawdza sie.![]()
![]()
Ośrodek wycenia pogadankę od każdego Delikwenta na 12,50 zł .
Stąd też nabijanie licznika i robienia KOSZTÓW do nawet jak wspomniała Kruszynka 140 zabiegów za turnus .
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
96 a kuracjusze sanatoryjni 54 zabiegi piszcie dalej pozdrawiam
-
senta28
- Super Kuracjusz