Wrażenia z pobytu świąteczno-noworocznego w sanatorium Orion

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jacek-67
Na forum od: 15 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Wrażenia z pobytu świąteczno-noworocznego w sanatorium Orion

Post autor: jacek-67 »

Kto z Państwa jest spragniony klimatu PRL-u powinien niezwłocznie udać się do Ciechocinka do sanatorium MSW Orion za jedyne 110 zł od osoby za dzień pobytu i będzie miał zagwarantowany remont od rana do nocy w świątek i piątek.Tzw."bufet szwedzki" był mało zróżnicowany i nieapetyczny.Całość obrazu dopełniają stosy brudnych naczyń na stołach,poplamione obrusy i nieświeże serwety.Wystrój świąteczny wewnątrz był nad wyraz skromny a kolacja wigilijna okazała się kulinarną porażką. Ale są i pozytywy.Pokój po remoncie podobał nam się, oceniamy go jako funkcjonalny.Baza i personel zabiegowy jest w porządku,zabiegi nas satysfakcjonowały,żałujemy tylko,że basen po Nowym Roku był zamknięty.Chcielibyśmy pogratulować dyrekcji takich pracowników jak Pani kierownik od planowania i Pani kierownik od marketingu za ich profesjonalizm i zaangażowanie.Mimo nie do końca udanego 13 dniowego pobytu życzymy zmiany na lepsze i zadowolonych kuracjuszy.
Krysia z Jackiem z Lublina
forumowicz

Re: Wrażenia z pobytu świąteczno-noworocznego w sanatorium O

Post autor: forumowicz »

Miałeś za to bliziutko do tężni (no to co, że pora zimowa) ;)
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Wrażenia z pobytu świąteczno-noworocznego w sanatorium O

Post autor: Bietka »

Byłam w Orionie w roku 1998. I doskonale pamiętam klimat PRL, który miałam okazję zasmakować za dość duże komercyjne opłaty za turnus. Od tamtej chwili skończyłam swój romans z komercyjnymi wyjazdami do sanatoriów. Za połowę mniejsze pieniądze w luksusowych warunkach mieszkam w pensjonatach lub przyzwoitych kwaterach korzystając tyko z zabiegów. Tak też jest w Ciechocinku ale tylko latem lub wiosną. :kwiat:
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ