Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam,
czy ktoś mi powie, gdzie świętokrzyski ZUS wysyła do sanatorium - schorzenia kręgosłupa? Pierwszy raz staję na komisji w najbliższą środę i jestem ciekawa czy dostanę sanatorium. Do tej pory byłam z NFZ, a teraz postanowiłam skorzystać z dobrodziejstwa ZUS. Jeśli ktoś był na komisji w ostatnim okresie - to będę wdzięczna na wszelkie info. nie tylko gdzie wysyła, ale też jak sama komisja przebiega. Dziękuję i pozdrawiam
Witaj Barbar
Korzystalam z wyjazdu ZUS dwa razy ale na rehabilitację
Oddechowa. Z tego co mi wiadomo nasz zus na kręgosłupa wysyla do Polańczyka,Iwonicza,Wysowej Krynicy w tych miejscowościach byli znajomi z takim schorzeniem (być może są jeszcze inne kurorty o których nie wiem?)Pozdrawiam i życzę pozytywnej decyzji ZUS-u. Daj znać co i jak po komisji. Ja składam wniosek w marcu
Dziękuję Aniu. Kusi mnie Polańczyk, ale.... Jak czytam to różnie jest na komisjach i wszystko zależy od lekarza orzecznika. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam
Barbar - ja miałam do wyboru Szczawnicę, Muszynę, Ustroń, Krynicę Górską, Polańczyk, Iwonicz ,Osieczek, Stróże . W sanatorium z ZUS byłam dwa razy - wybrałam Ustroń i Szczawnicę. Życzę Ci życzliwego orzecznika , który przyzna Ci sanatorium. Panie wyznaczające termin i miejsce są bardzo miłe, więc jeśli poprosisz o konkretną miejscowość , to powinnaś ją dostać. Napisz , jak już będziesz po komisji. Pozdrawiam
Ja 3 raz już udaje się do sanatorium z ZUS (narządy ruchu)- Krynica, Iwonicz "Sanvit" (nie ma już go niestety na mapie) i teraz Muszyna. Jeśli otrzymasz już skierowanie od doktórki (celowo podkreślone bo do doktorów to im brakuje) to masz do wyboru dużo różnych miejscowości- Szczawnica, Krynica (2 ośrodki- "Beskid' odpada), Polańczyk, Ustroń, Rymanów,Muszyna. Wszystko zależy od tego co będzie wolne akurat i co cię bardziej interesuje widoki, rehabilitacja czy imprezy. Iwonicza nie wybrałam z uwagi że nudy tam jak diabli i z komunikacją kiepsko jak chciałabyś gdzieś dalej bez autka "polecieć", postanowiłam wybrać Muszynę z uwagi na basen w ośrodku, te inne sanatoria znajdują się w jakiś małych nieznanych mi miejscowościach do których bym miała trudności z dojazdem. Poczytaj przed komisją o ośrodkach i sama zdecyduj panie są bardzo miłe mogą doradzić, ale od terminu też dużo zależy. Pozdrawiam i powodzenia na komisji.