Ustka Tęcza od 4 do 25 maja 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Kasiorek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Wielkopolski

Ustka Tęcza od 4 do 25 maja 2016

Post autor: Kasiorek »

Witam,wyjeżdżam do sanatorium Tęcza w Ustce od 4 do 25 maja. Będę jechać z Poznania samochodem. Może ktoś ma ochotę zabrać się ze mną jako drugi kierowca lub pasażer?
Chętnie poznam kogoś przed wyjazdem kto także wybiera się do Tęczy w tym terminie.
Może ktoś podzieli się ze mną informacjami na temat tego sanatorium? ;)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Ustka Tęcza od 4 do 25 maja 2016

Post autor: jan19557 »

W prawym górnym rogu wpisz nazwę miejscowości i sanatorium I miłego czytania. Odnajdź na stronie głównej NS temat oceny sanatorium. Od siebie mogę powiedzieć, że to bardzo dobra lokalizacja bo byłem po sąsiedzku w Radości.. Miłego pobytu.
mirabelka72
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2016 10:38
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mirabelka72 »

Kasiorek pisze:Witam,wyjeżdżam do sanatorium Tęcza w Ustce od 4 do 25 maja. Będę jechać z Poznania samochodem. Może ktoś ma ochotę zabrać się ze mną jako drugi kierowca lub pasażer?
Chętnie poznam kogoś przed wyjazdem kto także wybiera się do Tęczy w tym terminie.
Może ktoś podzieli się ze mną informacjami na temat tego sanatorium? ;)
Witaj:)

A mogłabyś zdradzić kiedy otrzymałaś tą informację o terminie wyjazdu??
Ja mam dziś numer 1112 i też jestem z wielkopolskiego NFZ
Profil leczenia; REUMATOLOGIA.
Czy mam rozumieć,że jak jeszcze nie dostałam wiadomości to raczej dostanę po tym terminie który Ty masz??
Pozdrawiam
Kasiorek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję za odpowiedzi.
Mirabelko powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia jak to działa. Nie mam pojęcia jaki miałam numer. Po półtora roku od złożenia dokumentów otrzymałam pod koniec stycznia skierowanie też do Ustki ale na termin lutowy. Odpisałam do NFZ, że w tym terminie nie dostanę urlopu i że wchodzi w grę tylko maj, czerwiec lub wrzesień. Po dwóch tygodniach otrzymałam skierowanie na maj. A gdzie można sprawdzić ten numer? Jak znajdę to Ci napiszę.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Kasiorek numerek przegladarka skierowań na leczenie uzdrowiskowe wbjjasz swój numerek
który dostałeś z NFZ i wszystko masz napisane pytała Mirabella z jakim numerkiem
dostałeś przydział pozdrawiam 8-) :kwiat: :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mirabelko wiadomości możesz spodziewać się na poziomie nr. 6oo o ile nie jest to kolejka leczenia poszpitalnego. W takim przypadku skierowanie możesz dostać przy nr. poniżej 50. Po ukazaniu się wiadomości na przeglądarce po 2-3 dniach dostaniesz list z NFZ-u.
Awatar użytkownika
[Barbazeta]
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 gru 2015 14:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: [Barbazeta] »

Witam :) Wrociłam z Ustki z sanatorium Tęcza Obiecałam podzielić sie informacjami Bedziesz bardzo zadowolona Było super ! Zabiegi i posiłki na miejscu Panie miłe i pomocne Pokoj 4- osobowy, ale bylysmy tylko 3 W miare czysty Bardzo blisko morza Mozesz pozdrowic bliskich przez kamerkę na promenadzie :) Koniecznie zobacz pomnik Ireny Kwiatkowskiej Proponuję kupic krowki usteckie, pycha Jedyny minus to to, ze mieszkałam na 3 piętrze, winda jezdziła tylko do 2 dalej schodami Duza odległość jest między pokojem ,a wyjściem na zewnątrz z budynku Organizowane były wieczorki w kawiarence ( tez na miejscu) Miałam super kolezanki z pokoju, bo tak naprawde to jest połowa sukcesu, na dobry wypoczynek Obok Tęczy jest ośrodek Radość gdzie tez chodziłyśmy na rehabilitacje taneczną :roll: Wypoczniesz napewno czego zyczę Tobie serdecznie Masz pytania chętnie odpowiem Pozdrawiam i zyczę udanego turnusu :kwiat:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Brawo Barbazeta. Więcej takich kuracjuszy którzy dotrzymują słowa i piszą o swoim pobycie.
Kasiorek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj,
nawet nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę, że zechciałaś odpowiedzieć. Bardzo, bardzo dziękuję. :D Ja jadę pierwszy raz do sanatorium i mam wiele wątpliwości.
Powiedz mi proszę czy ten 4 osobowy pokój jest przedzielony ścianką tak jak to wygląda na niektórych zdjęciach? Czy wyjątkowo byłyście tylko we trzy czy raczej starają się aby nie było więcej osób w tych wieloosobowych pokojach?" Czy są jakieś szanse aby dostać dwuosobowy pokój? I czy starają się dobierać osoby w podobnym wieku?
Wiadomo, że najwięcej zależy od towarzystwa. W końcu to my sami tworzymy atmosferę.
Dużo miałaś zabiegów? Czy radziłabyś mi coś zabrać ponad standard czego np. Tobie brakowało?
Cieszę się, że jesteś zadowolona i że wypoczęłaś.
Nie śmiem Cię prosić ale chętnie porozmawiałabym przez telefon. Jeśli się zgodzisz to podam Ci numer.
Jeszcze raz bardzo dziękuję i z niecierpliwością czekam na dalsze informacje.

Serdecznie pozdrawiam
Katarzyna :kwiat:
Awatar użytkownika
[Barbazeta]
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 gru 2015 14:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: [Barbazeta] »

Chetnie porozmawiam z Tobą przez tel Pozdrawiam :D