Aktualne wieści o Jedlcu.
Jedlec nowe wiadomości
-
forumowicz
-
forumowicz
Re: Jedlec nowe wiadomości
A czy w tej kawiarni sprzedawany jest alkoholjanusz46 pisze:.jest kawiarnia .Niestety po22jest często kontrol alkomatem.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 55 razy
- Podziękowano: 93 razy
Re: Aktualne wieści o Jedlcu.
To czy w tej kawiarni jest sprzedawany alkohol czy nie, nie ma większego znaczenia.
Ważne jest kto i w jakiej ilości ten alkohol pije . Nawet jak nie wypije w kawiarni,
bo za drogi, to pójdzie do sklepu, kupi i wypije w pokoju. Kawiarnia nie ma tu nic do tego.
Janusz użył słów "Niestety często była kontrola alkomatem". Gdyby kuracjusze
nie dawali powodów to nie było by podstaw do takiej kontroli. A jak chodzi nabuzowany
jeden z drugim, przewraca się i obija o ściany to co się potem dziwić? Nie wierzę, że jak
ktoś po 22 siedzi spokojnie w pokoju czy leży w łóżku to jest kontrolowany alkomatem.
Przed tygodniem miałem okazję zobaczyć, w restauracji w Busku, jak jednego
z kuracjuszy, po prawie godzinnym "wietrzeniu pod chmurką", w asyście policji,
załoga karetki pogotowia zabrała do szpitala na "detoks". Kolega czy też znajomy, który
z nim razem pił, zostawiając sweter i kurtkę w lokalu, poszedł sobie nie zwracając uwagi,
że zostawia nieprzytomnego kompana od kieliszka na dworze przy padającym śniegu.
Czy tak ma wyglądać kuracja?
Potem dziwimy się kontrolom obecności w pokojach, kontrolom trzeźwości,
a kto jest temu winien jak nie sami kuracjusze?
Absolutnie nie jestem abstynentem i nie jestem przeciwnikiem alkoholu,
ale, i tu nic odkrywczego nie napiszę: alkohol jest dla mądrych ludzi.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem czasami wręcz "idiotycznego" zachowania niektórych
osób będących na kuracji. Patrząc na jedno zgniłe jabłko wiele osób sądzi, że w tej beczce
większość jest taka i tylko nieliczni wiedzą, że rzeczywistość jest zupełnie inna.
-
forumowicz
To co pisze Zbyszek , to szczera prawda . Sama niejednokrotnie byłam świadkiem takich historii .
To , czego do końca nie rozumiem , to ciche przyzwolenie dyrekcji na spożywanie alkoholu , pomimo bezwzględnego zakazu .
Będac w jednym z sanatoriów , przemilczę nazwę , dyrektor na pierwszym spotkaniu kilkakrotnie podkreślał , ze istnieje całkowity zakaz picia alkoholu . Jeden z kuracjuszy zapytał , dla kogo zatem jest ten alkohol w kawiarni
Też nie jestem przeciwnikiem "drinków" , ani zwolennikiem pijaństwa , ale czemu ma służyć taka hipokryzja
-
forumowicz
Czemu ma służyć? Ano mamonie ma służyć, jak każda hipokryzjakuracjuszkaasia pisze:... czemu ma służyć taka hipokryzja![]()