Aktualne wieści o Jedlcu.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
janusz46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lis 2015 18:30

Aktualne wieści o Jedlcu.

Post autor: janusz46 »

Wróciłem z Jedlca mam aktualne informacje o tym ośrodku.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Re: Aktualne wieści o Jedlcu.

Post autor: Sloneczko »

Witamy Janusz :kwiat: więc zdaj nam relacje :D
janusz46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jedlec nowe wiadomości

.Jedlec ma dwa słabe punkty ,wokół las i te nieszczęsne siedmio osobowe domki.Wyżywienie dobre i wystarczająca ilość.Potańczyć też jest gdzie,jest sklepik i kawiarnia w budynku z zabiegami.Niestety po22jest często kontrol alkomatem.czterech panów się pożegnało już czwartego dnia. W listopadzie ma być oddana nowa dostawiona część z basenem. Poza tym OK .Pokoje 2-4 osobowe.Miła obsługa na zabiegach.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

Janusz :kwiat: a jak towarzystwo?
Czy z fajnymi osobami byłeś na turnusie :?:
Jak spędzałeś miło czas??
forumowicz

Re: Jedlec nowe wiadomości

Post autor: forumowicz »

janusz46 pisze:... po22jest często kontrol alkomatem.

A to ciekawe... :lol:
forumowicz

Re: Jedlec nowe wiadomości

janusz46 pisze:.jest kawiarnia .Niestety po22jest często kontrol alkomatem.
A czy w tej kawiarni sprzedawany jest alkohol :?: .. bo jeśli tak , to czegoś tutaj nie rozumiem :roll:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

A co tutaj Kasiu rozumieć?
To czy w tej kawiarni jest sprzedawany alkohol czy nie, nie ma większego znaczenia.
Ważne jest kto i w jakiej ilości ten alkohol pije . Nawet jak nie wypije w kawiarni,
bo za drogi, to pójdzie do sklepu, kupi i wypije w pokoju. Kawiarnia nie ma tu nic do tego.
Janusz użył słów "Niestety często była kontrola alkomatem". Gdyby kuracjusze
nie dawali powodów to nie było by podstaw do takiej kontroli. A jak chodzi nabuzowany
jeden z drugim, przewraca się i obija o ściany to co się potem dziwić? Nie wierzę, że jak
ktoś po 22 siedzi spokojnie w pokoju czy leży w łóżku to jest kontrolowany alkomatem.
Przed tygodniem miałem okazję zobaczyć, w restauracji w Busku, jak jednego
z kuracjuszy, po prawie godzinnym "wietrzeniu pod chmurką", w asyście policji,
załoga karetki pogotowia zabrała do szpitala na "detoks". Kolega czy też znajomy, który
z nim razem pił, zostawiając sweter i kurtkę w lokalu, poszedł sobie nie zwracając uwagi,
że zostawia nieprzytomnego kompana od kieliszka na dworze przy padającym śniegu.
Czy tak ma wyglądać kuracja?
Potem dziwimy się kontrolom obecności w pokojach, kontrolom trzeźwości,
a kto jest temu winien jak nie sami kuracjusze?
Absolutnie nie jestem abstynentem i nie jestem przeciwnikiem alkoholu,
ale, i tu nic odkrywczego nie napiszę: alkohol jest dla mądrych ludzi.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem czasami wręcz "idiotycznego" zachowania niektórych
osób będących na kuracji. Patrząc na jedno zgniłe jabłko wiele osób sądzi, że w tej beczce
większość jest taka i tylko nieliczni wiedzą, że rzeczywistość jest zupełnie inna.
janusz46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Są organizowane wycieczki Licheń Kalisz Wrocław. Towarzystwo wspaniałe 50-58 lat w kawiarni jest piwo i drinki.
forumowicz

Zbyszku i Januszu , doskonale znam temat 8-) ... zapytałam , bo ciekawa byłam odpowiedzi innych :)
To co pisze Zbyszek , to szczera prawda . Sama niejednokrotnie byłam świadkiem takich historii .

To , czego do końca nie rozumiem , to ciche przyzwolenie dyrekcji na spożywanie alkoholu , pomimo bezwzględnego zakazu .
Będac w jednym z sanatoriów , przemilczę nazwę , dyrektor na pierwszym spotkaniu kilkakrotnie podkreślał , ze istnieje całkowity zakaz picia alkoholu . Jeden z kuracjuszy zapytał , dla kogo zatem jest ten alkohol w kawiarni :?: skoro nie dla kuracjuszy , no to widocznie dla personelu ... dyrektor się zmieszał , nie wiedząc co odpowiedzieć .

Też nie jestem przeciwnikiem "drinków" , ani zwolennikiem pijaństwa , ale czemu ma służyć taka hipokryzja :?: nie byłoby uczciwiej ze strony dyrekcji , wprowadzić , nie całkowity zakaz , ale zakaz nadużywania alkoholu :?:
forumowicz

kuracjuszkaasia pisze:... czemu ma służyć taka hipokryzja :?:
Czemu ma służyć? Ano mamonie ma służyć, jak każda hipokryzja :(
:roll:
ODPOWIEDZ