Rymanów-Zdrój - ESKULAP od 5.05.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2016 15:37
Oddział NFZ: Lubelski

Rymanów-Zdrój - ESKULAP od 5.05.2016

Post autor: plipczuk »

Witam,
Proszę podrzućcie trochę info o ESKULAPIE i pobycie tam, na co uważać, jakie warunki, czy można jakoś zaklepać pokój czy też na chybił trafił się tam dostaje, jak z parkingiem i jakie są warunki.
Jadę od strony Chełma 5 lub 4 maja.
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016 22:48 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono tytuł
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Rymanów Zdój - ESKULAP od 5.05.5016

Post autor: sztani »

Witaj . wpisz w prawym górnym rogu nazwę i miejscowość (wyszukiwanie zaawansowane) jest troszkę wiadomości o Eskulapie. Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Plipczuk :kwiat: tak długo to nie pożyjemy :lol: :lol: proszę zmień rok.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Spostrzegawcza jesteś Marylko :) :kwiat:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Plipczuk. Parking, Tv są płatne ale najlepiej zadzwoń,. Jeśli nie chcesz płacić to jest bezpłatny jakieś 300 m od Eskulapa naprzeciw Kasztanowego dworu za mostkiem. Zerknij na mapkę to sam zobaczysz czy warto płacić. Ja będę miesiąc po tobie ale byłem już w Rymanowie i miejscowość znam troszkę. Jak wjedzie do Zdroju będziesz miał skrzyżowanie i ów parking po lewej , za skrzyżowaniem dworzec PKS. Ty na tym skrzyżowaniu musisz w lewo i 50 m dalej w prawo i dojedziesz do sanatorium a po rozpakowaniu wrócisz autko na parking. Kiedyś była możliwość parkowania na dworcu. Zobaczysz na miejscu. Ja bym się nie spieszył na twoim miejscu z płaceniem z góry.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Re: Rymanów Zdrój - ESKULAP od 5.05.2016

Post autor: Dzia_dek »

plipczuk pisze:Proszę podrzućcie trochę info o ESKULAPIE i pobycie tam, na co uważać, jakie warunki, czy można jakoś zaklepać pokój czy też na chybił trafił się tam dostaje, jak z parkingiem i jakie są warunki.
plipczuk mam nadzieje, że przeczytałeś sobie to co jest dostępne na Forum. Postaram się nie powtarzać.
Nie napisałeś na jaki oddział masz skierowanie, ani kto jest Twoim "sponsorem" wyjazdu.
Szpital Uzdrowiskowy "Eskulap" przyjmuje kuracjuszy ze skierowaniem z NFZ-u:
kardiologia - I piętro,
pulmonologia - II piętro,
oraz z ZUS-u:
- choroby układu krążenia - III i IV piętro ( na tym ostatnim są tylko 2 pokoje).
Pokoje przydzielane są nie przez recepcję tylko na oddziałach w chwili obecnej chyba tylko dwójki i trójki
(ewentualnie studia 2+2 lub 2+3), w których sukcesywnie zmieniano wyposażenie (łóżka, szafy itd.) Więc ok.
Nie było rezerwacji, ale przydzielali peselami ew. jak ktoś prosił upodobaniami: TV-maniacy, palacze, itd. ;) :lol:
Opieka medyczna całodobowo w obiekcie. Zabiegi wszystkie na miejscu w budynku. Osobno kuracjusze z NFZ i ZUS.
Wyżywienie na miejscu (catering - więc opinie różne), jadalnia na I pietrze. Posiłki w dwóch turach, kuracjusze
również podzieleni wg sponsora. Czajniki i lodówka były na korytarzu. W budynku działa sieć WiFi - płatna.
Tak jak pisał Ci Jan TV płatna, ale bez nacisków, nie chcesz - odłączają sygnał do pokoju i po sprawie.
Parking "Eskulapa" około 300 m. od budynku: niestrzeżony, płatny (100 zł/turnus + kaucja zwrotna /50/ za pilota).
Jeśli się nie obawiasz o samochód to tak jak pisał Jan można zaparkować na bezpłatnym przy ul Wierzbowej lub
obok przystanku PKS i hotelu "Piccolo" z tym, że tam w sezonie na jednej części też jest pobierana opłata.
A, z ciekawostek to "lepsze" pokoje od północy - mają widok na deptak, obowiązkowe powroty na godz. 22;00,
bardzo ściśle przestrzegane, uważać na powroty z imprez nieco "zakrapianych", szczególnie ZUS.
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziadek Zbyszek pisze:
plipczuk pisze:Proszę podrzućcie trochę info o ESKULAPIE i pobycie tam, na co uważać, jakie warunki, czy można jakoś zaklepać pokój czy też na chybił trafił się tam dostaje, jak z parkingiem i jakie są warunki.
plipczuk mam nadzieje, że przeczytałeś sobie to co jest dostępne na Forum. Postaram się nie powtarzać.
Nie napisałeś na jaki oddział masz skierowanie, ani kto jest Twoim "sponsorem" wyjazdu.
kardiologia - I piętro,
oraz z ZUS-u:
- choroby układu krążenia - III i IV piętro ( na tym ostatnim są tylko 2 pokoje).
Pokoje przydzielane są nie przez recepcję tylko na oddziałach w chwili obecnej chyba tylko dwójki i trójki
(ewentualnie studia 2+2 lub 2+3), w których sukcesywnie zmieniano wyposażenie (łóżka, szafy itd.) Więc ok.
Nie było rezerwacji, ale przydzielali peselami ew. jak ktoś prosił upodobaniami: TV-maniacy, palacze, itd. ;) :lol:
Opieka medyczna całodobowo w obiekcie. Zabiegi wszystkie na miejscu w budynku. Osobno kuracjusze z NFZ i ZUS.
Wyżywienie na miejscu (catering - więc opinie różne), jadalnia na I pietrze. Posiłki w dwóch turach, kuracjusze
również podzieleni wg sponsora. Czajniki i lodówka były na korytarzu. W budynku działa sieć WiFi - płatna.
Tak jak pisał Ci Jan TV płatna, ale bez nacisków, nie chcesz - odłączają sygnał do pokoju i po sprawie.
Parking "Eskulapa" około 300 m. od budynku: niestrzeżony, płatny (100 zł/turnus + kaucja zwrotna /50/ za pilota).
Jeśli się nie obawiasz o samochód to tak jak pisał Jan można zaparkować na bezpłatnym przy ul Wierzbowej lub
obok przystanku PKS i hotelu "Piccolo" z tym, że tam w sezonie na jednej części też jest pobierana opłata.
A, z ciekawostek to "lepsze" pokoje od północy - mają widok na deptak, obowiązkowe powroty na godz. 22;00,
bardzo ściśle przestrzegane, uważać na powroty z imprez nieco "zakrapianych", szczególnie ZUS.
Witaj,
Jadę ZUS, jestem kardio czyli sercowiec, nie jestem na zwolnieniu , mam wszczepione dwa stenty w tamtym roku, luty i czerwiec. Moj kardiolog postanowił mnie wysłać na leczenie, możne jeszcze trochę uda się mnie naprawić.
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: Rymanów Zdój - ESKULAP od 5.05.2016

sztani pisze:Witaj . wpisz w prawym górnym rogu nazwę i miejscowość (wyszukiwanie zaawansowane) jest troszkę wiadomości o Eskulapie. Pozdrawiam
Nie wiem skąd wskaczyła ta 5 bo na głownym poście jest 2 ale nie mniej poprawiam.
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziadek Zbyszek pisze:
kardiologia - I piętro,
oraz z ZUS-u:
Zakrapianych? staja z alkomatem czy tez tylko sprawdzają powonienie.
W tamym roku byłem w Inowrocławiu i owszem wyskoczyło chyba 3 osoby ale same się o to prosiły, ostro pili w pokojach i były nie lada awantury.
Co do przydziału do pokoi to peselem? Nie mam większego doświadczenia w tej materii, byłem raz w szpitalu w Nałęczowie po koronce i w Inowrocławiu z ZUS. Inow trafilem na super czlowieka, mlodszego ode mnie pare lat ale za to bardzo fajnego i kontaktowego.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

Nie, nikt nie czeka z alkomatem, ale tak kwadrans przed 22 pielęgniarki z nocnego dyżuru
czekają przy wejściu bo punkt 22 są zamykane drzwi wejściowe do budynku.
Pytają z którego jesteś pokoju (wcześniej sprawdzają obecność w pokojach) i obserwują.
Czasem niektórzy rano mieli rozmowy "prewencyjne" z lekarzem. Na moim pobycie
też zdarzył się wcześniejszy wyjazd (dwie panie) z powodu alkoholu i awantury.
Pisząc o przydziale "peselem" to nie jest tak, że szukają bardzo zbliżonego do Twojego,
ale też nie ma np. 40 lat rozbieżności. Ostatnio miałem pana +15 lat do mojego peselu
i było super, chociaż mieliśmy różne zainteresowania i różne zapatrywania w wielu kwestiach.
p.s. Korektę piątki na głównym poście wykonał wczoraj Admin.
ODPOWIEDZ