Piast Iwonicz Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
tadzio_50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2015 22:48
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Piast Iwonicz Zdrój

Post autor: tadzio_50 »

Byłem już w sanatorium kilkanaście razy w tym około 10 razy z NFZ. Tego co usłyszałem na zabraniu z panią dyrektor z kuracjuszami w Piaście w Iwoniczu Zdrój na początku turnusu, przeszło wszelkie normy przyzwoitości, kultury i dobrego wychowania. A to za sprawą pani dyrektor. Tak zarozumiałej, aroganckiej, wprost chamskiego zachowania przez osobę na takim stanowisku jeszcze nie spotkałem. Kto tą panią postawił na takim stanowisku? Ta pani zjadła wszystkie rozumy nie dopuszczając nikogo do głosu. Masz słuchać, milczeć wykonywać. Coś okropnego! Traktuje ludzi jak zło konieczne. Mówiąc między innymi, „i tak tu przyjedziecie, bo nie macie nic do gadania”. I takich kwiatków jest sporo, już nie będę wszystkich przytaczał. Aż dziw, że nikt przedtem o tym nie napisał. O przepraszam, znalazłem jeden wpis z 19 czerwca 2012 roku opisał tą panią dyrektor jeden z kuracjuszy o nicku jovanka 69. Czyli to nie był jeden przypadek. Ta pani po prostu taka jest i już się nie zmieni, ale dlaczego my mamy to tolerować? Dlaczego ta pani pełni tak odpowiedzialne stanowisko? Kto za tym stoi? Po tym spotkaniu poszedłem do znajomych do sanatorium Sanvit. Oni udawali się właśnie na zebranie, ze swoją Panią dyrektor. Udałem się wraz z nimi na zebranie, tak z ciekawości. Ta Pani dyrektor z Sanvitu mówiła krótko i na temat, trwało to około 15 minut. Mówiła między innymi, że ona i personel są po to by Państwo mile spędzili czas. Padły dwa, trzy pytania z sali, Pani dyrektor odpowiedziała i zapytała się, czy są jeszcze jakieś pytania, nie było, podziękowała i wyszła. Wszyscy wyszli zadowoleni, uśmiechnięci, można? Można, tylko wystarczy postawić odpowiednią osobę na odpowiednim stanowisku. W innych sanatoriach w Iwoniczu są organizowane w godzinach popołudniowych z przewodnikiem zwiedzanie Iwonicza za darmo. Wszędzie, ale nie w Piaście. Jak twierdzą przewodnicy, do Piasta nie wchodzą ze względu na panią dyrektor, coś niesamowitego. Ja chodziłem, ale z znajomymi wraz z przewodnikiem z Sanwitu. Pani w recepcji, pielęgniarki, terapeuci są bardzo mili, grzeczni, przyjaźni, uśmiechnięci, robią co mogą by umilić kuracjuszom pobyt, ale co oni mogą za swoją szefową? Pani dyrektor, bierz pani przykład ze swoich pracowników i ucz się pani kultury od nich, o ile nie jest już za późno! Po za tym, zabiegi w Piaście są tylko w godzinach popołudniowych, rano wolne, śmiech na sali. Jeszcze nie byłem w sanatorium, gdzie zabiegi byłyby tylko w godzinach popołudniowych. Są rano i bywa, że któryś z zabiegów jest w godzinach popołudniowych, ale nie wszystkie, o tym też nikt nie napisał. Ręcznik dostaliśmy jeden i to taki wymiętolony, zużyty, że chyba pamięta Gierka. Za wymianę żądano 12zł. Wolałbym kupić nowy ręcznik, niż płacić za wymianę. Pościel przez cały turnus bez wymiany, za wymianę trzeba dodatkowo zapłacić. Natomiast w sanatorium Sanvit, dawano dwa ręczniki i dwa razy wymieniano ręczniki, a raz pościel w całym turnusie i to bez dodatkowej opłaty, ale tam jest inna Pani Dyrektor, a pieniądze z NFZ są takie same dla każdego sanatorium. Myślę, że na tym zakończę, bo i tak się rozpisałem. Mogę napisać jeszcze więcej, jeżeli kogoś to interesuje i będzie miał jakiekolwiek pytania.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jovanka96
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2016 14:47
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Piast Iwonicz Zdrój

Post autor: jovanka96 »

a co to za nowa moda? Co takiego sie stało, ze zostały usunięte moje i innych wpisy w tym temacie? Hmmmm....... :o
Awatar użytkownika
jovanka96
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam ponownie :)
Sprawa sie wyjaśniła. Nikt nie usuwał naszych postów :) Serwer nawalił i częśc wpisów z 7 maja znikneła.

Zatem raz jeszcze wpiszę : Tadzio- wszystko sie zgadza, co napisałes. Moje wpisy z 2012r. (ciut pod innym nickiem ) były takie same jak ten Twój.....koszmar, nikomu nie polecam Piasta. Miejscowośc bardzo fajna, żeby nie wspaniałe towarzystwo na turnusie, nie wiem, czy bym tam przetrwała :|
Pozdrawiam.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Gaba »

Ja byłam w 2014 i nie narzekałam-fakt na spotkaniu z Pania Dyrektor nie poszłam...Przewodnikk Pani Lucyna oprowadzała nas po Iwoniczu -widać sie zmieniło :( zabiegi były wszystkie do południa -było Fajnie szkoda ,że tak sie zmieniło :(
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Ja też nie byłam na spotkaniu z panią dyrektor.Po co się denerwować,przyjechałam na rehabilitację i odpoczynek.
Taka arogancka i butna osoba nie powinna zajmować takiego stanowiska,jednakże jej postać nie może nam przysłonić całego pobytu sanatoryjnego-w moim przypadku udanego.
Podczas mojej rehabilitacji przewodnik oprowadzał grupę z Piasta po Iwoniczu/nie jeden raz/,zabiegi były również do południa.
Są zmiany,szkoda...
Awatar użytkownika
jovanka96
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Suzen :) Pani przewodnik super babka, tutaj nie mam zastrzeżen...tylko ta każdorazowa odpłatnośc :( Ale dobra- przyjęłam wersje, ze roboty w tym rejonie brak a każdy zarabia na chleb. Z tego tytułu, ze babka znała sie na swojej pracy (ogromna wiedza plus miłe usposobienie)- nie stanowiło dla mnie problemu, ze musiałam zapłacic.

Dzieki ludziom tam poznanym jak i fajnej miejscowości pobyt był udany, ale co do oceny samego sanatorium- porażka :(
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Podczas mojego pobytu nie było opłaty za zwiedzanie uzdrowiska z przewodnikiem.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Gaba »

My też nie płacilismy -a wycieczek było kilka po Iwoniczu-aż się nie chce wierzyć .... :(
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

tadzio_50 pisze:(...) Po za tym, zabiegi w Piaście są tylko w godzinach popołudniowych,
rano wolne, śmiech na sali. Jeszcze nie byłem w sanatorium, gdzie zabiegi byłyby tylko
w godzinach popołudniowych. Są rano i bywa, że któryś z zabiegów jest w godzinach popołudniowych,
ale nie wszystkie, o tym też nikt nie napisał.(...)
Tadeuszu nikt nie napisał, bo nie mógł napisać. To jest stosunkowo "świeża zmiana".
Niestety nie na korzyść dla kuracjuszy. Tak mnie to zaciekawiło, że zasięgnąłem
informacji u "źródła". Od grudnia 2015 podczas wykonywania zabiegów musi być
w obiekcie lekarz balneolog. Niestety "Piast" ma podpisaną umowę z owym
specjalistą w godzinach 15;00 - 20;00 (trudno powiedzieć dlaczego? Może koszty?
Może brak lekarzy tych specjalności? To chyba nie są informacje dla "szeregowego"
kuracjusza) i tylko w takich godzinach mogą być wykonywane zabiegi. Na razie,
na pewno to się nie zmieni. Warto zatem ostrzegać o tym fakcie potencjalnych
kuracjuszy wybierających się do SU "Piast" w Iwoniczu Zdroju.
p.s. (02-2014) nie było żadnych opłat za wycieczki z przewodnikiem po terenie uzdrowiska.
Awatar użytkownika
SzymonH
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2014 09:37
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: SzymonH »

Witam,

To wszystko prawda co pisze Tadzio, w tym samym czasie byłem w Sanvit, odwiedziłem Tadeusza w Piaście, mieszkał też w pokoju jednoosobowym, mała klitka,
porównując z moim a cena taka sama, w łazience tylko muszla kloz, i umywalka, masakra. Czas wolny do 17 godz. Jeszcze się z takim programem zabiegów nie
spotkałem. Pani dyrektor nie zezwala na uczestnictwo w wycieczkach zagranicznych w wekendy. :( :( :( :shock:
Co na to NFZ i ZUS czy oni o tym wiedzą.
Tadzio dla Ciebie :kwiat:
Pozdrawiam
Szymon
ODPOWIEDZ