sanatorium Perelka Cichocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

sanatorium Perelka Cichocinek

Post autor: zebra »

Witam. Jestesmy od tygodnia . Chyba najgorsze w Ciechocinku. Jest nas tu sporo z mazowieckiego. Mimo dlugiego oczekiwania fundusz nam wcisnal taki bubel. Wrazenia opisze po powrocie. Jezeli komus dadza taki przydzial bez zastanowienia poprosic o zmiane. Pozdrawiam. :cry:
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Staż sanatoryjny: 7

Re: sanatorium Perelka Cichocinek

Post autor: zebra »

Witam . Tak jak wspomniałam chciałam odświeżyć temat. Zauważyłam, iż nikt nie chce się wypowiedzieć na temat tego sanatorium a szkoda. Na początek rejestracja kuracjuszy. W dniu rozpoczęcia turnusu dość sporo ludzi, kolejka ogromna bo wszystko, łącznie z wywiadem ( zwykle praktykuje się w pokoju pielęgniarki) tu odbywa się w rejestracji co wydłuża czas oczekiwania. Winda pomieści jedną osobę z bagażem :o . Budynek jest 3 piętrowy. Wyposażenie pokoi dla kuracjuszy z NFZ (komercyjni to inna bajka) to (pokój 2 osobowy) dwa tapczaniki ,malutka ława , jeden stary fotel i pufa , na ławie na tacy 2 szklanki (sztućce , w tym łyżeczki wypożyczane za odpłatnością ).Na ścianie 2 niby szafki zbite z dwóch desek. Wysoko nad podłogą (zniszczony stary parkiet) kinkiety ze słabymi żarówkami. Miejsce do poczytania to chyba łazienka , w miarę oświetlona..Na tej niby półce czajnik i odbiornik radiowy Diora lub Eltra nie pamiętam. Jedyną rzeczą do której nie mogę się przyczepić , to płaski telewizor z dostępnymi kanałami, stojący na ramce przypominającej szafkę. Szafa wąziutka z popsutymi, powyrywanymi zamkami. Jak wchodziło się do pokoju, najpierw trzeba włożyć rękę , zamknąć szafę , żeby otworzyć drzwi. Jak się trafił pokój słabo ogrzewany to trzeba spać pod tym co oferuje wyposażenie pościeli bo od 24 do 6 rano jest wyłączane ogrzewanie i ciepła woda. A to był koniec listopada. Łazienka w miarę ale jak się wyszło z kabiny prysznicowej to jakby wyszedł na dwór. Za prześcieradło na zabiegi 2 zł. Teraz o zabiegach. Wyposażenie gabinetów zabiegowych i sprzęt , wolę się nie wypowiadać. Panie zabiegowe miłe ale zabiegi wykonywane w expresowym tempie. Lekarz dopasowuje zabiegi jak najtańsze. masażu dostać nie można , bo za drogi, za odpłatnością owszem ale ograniczony czasowo i byle jaki. Na wyżywienie narzekać nie można, kwestia gustu. Jedyne to rozrywki w Ciechocinku nie brakuje. Otoczenie sanatorium to stary zdewastowany park, połamane drzewa . Ale dalej jest piękny park i mnóstwo wiewiórek . Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

sanatoria typu "Perełka" ...

Post autor: jacky6 »

Są nie tylko w Ciechocinku.
Jak czytałem Twoją opinię to zaraz przypomniał mi się ubiegłoroczny pobyt w Goczałkowicach w baraku zwanym Magnolia.
Lecz i tak było tam gorzej, na półce stał stary i zepsuty tv.
Podobno Admin nie wyraża zgody na utworzenie rankingu najgorszych obiektów z tej serii ale życie idzie swoją drogą.
Kto dopisze kolejne "pseudosanatorium" ?
1. Perełka Ciechocinek
2. Magnolia Goczałkowice
3.

:mrgreen: :ugeek:
Gość

Post autor: Gość »

zebra pisze:Witam. Jestesmy od tygodnia . Chyba najgorsze w Ciechocinku. Jest nas tu sporo z mazowieckiego. Mimo dlugiego oczekiwania fundusz nam wcisnal taki bubel. Wrazenia opisze po powrocie. Jezeli komus dadza taki przydzial bez zastanowienia poprosic o zmiane. Pozdrawiam. :cry:
Nawet by mi do głowy nie przyszło, że można się wychylić z prośbą o zamianę przydziału ... :o
Jest taka możliwość? Człowiek tak się cieszy po 27 miesiącach oczekiwania, że strach się odezwać, żeby nie stracić miejsca w kolejce !
Macie jakieś konkretne przykłady, że to działa?
Pozdrawiam
MarzenaS
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lis 2016 16:54
Staż sanatoryjny: 5

Re: sanatoria typu "Perełka" ...

Post autor: MarzenaS »

jacky6 pisze:Są nie tylko w Ciechocinku.
Jak czytałem Twoją opinię to zaraz przypomniał mi się ubiegłoroczny pobyt w Goczałkowicach w baraku zwanym Magnolia.
Lecz i tak było tam gorzej, na półce stał stary i zepsuty tv.
Podobno Admin nie wyraża zgody na utworzenie rankingu najgorszych obiektów z tej serii ale życie idzie swoją drogą.
Kto dopisze kolejne "pseudosanatorium" ?
1. Perełka Ciechocinek
2. Magnolia Goczałkowice
3.

Ja dopisze pod 3 Krynica Morska Albatros.
I po proszę dalej jeśli ktoś zile trafił:(
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

1. Perełka Ciechocinek
2. Magnolia Goczałkowice
3. Albatros Krynica Morska
4.

Ranking "perełek sanatoryjnych" powoli ale rośnie ... :P

Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Poprosze o wpis pod 4 Kamień Pomorski MIESZKO
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

sanatorium Perelka Cichocinek i inne (doope)perełki ...

zebra pisze:Witam . Tak jak wspomniałam chciałam odświeżyć temat. Zauważyłam, iż nikt nie chce się wypowiedzieć na temat tego sanatorium a szkoda.

i w ogóle i w szczególe i pod każdym innym względem ...
pamiętacie - kto to śpiewał ?

Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum