Wysowa Zdrój 19.02.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
lulajaga
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2017 13:32
Oddział NFZ: Śląski

Wysowa Zdrój 19.02.2017

Post autor: lulajaga »

Czy ktoś ze Śląska też zaczyna pobyt w sanatorium w tym terminie i poradzi mi jak najprościej z minimalną ilością przesiadek dojechać tam.
Sisi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2017 20:54

Re: Wysowa Zdrój 19.02.2017

Post autor: Sisi »

Witaj.ja osobiscie jechalam tam samochodem.ale wiem ze mozna bezposrednio dojechac z Krakowa do samej Wysowej pod samo uzdrowisko Biawena autobusy i busy tam dojezdzaly..powrot tak samo
lulajaga
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję za info, boję się tylko że w niedzielę będę miała problem z tym dojazdem. Ja jadę do sanatorium nad parkiem. Dzwoniłam tam bo chciałam pokój 1-os. ,a pani niemilym glosem powiedziała ,że na schorzenia psychosomatyczne nie na jedynek. Jakaś paranoja. Mówię Ci już mam dość :oops:
Sisi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Na autobusach bylo logo Voyager-poszukaj na internecie.tak to Instytut Zdrowia Człowieka.nie wiem jak tam ale moze latwiej Ci bedzie dojechac w sobote to sobie zrob rezerwacje pokoju w Biawenie to kosztowalo ok.60 zl.milego pobytu
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

lulajaga pisze:(...) ze Śląska (...)jak najprościej z minimalną ilością przesiadek dojechać tam.
Ze Śląska ? ... to bardzo rozległy teren. Zakładam wyjazd ze stolicy województwa.
Masz tylko jedno połączenie z jedną (w Krakowie) przesiadką. (pozostałe połączenia to minimum dwie przesiadki)
Wyjazd z Katowic (D.A. na ul. P. Skargi) godz. 11;30, przyjazd do Krakowa (M.D.A.) na godz. 12;50.
Wyjazd z Krakowa (M.D.A.) godz. 13;00, przyjazd do Wysowej na godz. 16;45.
Jak na przyjazd do sanatorium to trochę późna godzina. Lepiej jest być wcześnie rano (tak 8 - 9 max).
Wtedy łatwiej o wybór pokoju i zazwyczaj (chociaż to nie reguła)zabiegi też są rozplanowane we wcześniejszych godzinach.
Dobry pomysł ma "Sisi"; wyjazd w sobotę i nocleg już tam w Wysowej. Może byłby wolny pokój w IZC to byłabyś na miejscu.
lulajaga pisze:(...)Dzwoniłam tam bo chciałam pokój 1-os. ,a pani niemilym glosem powiedziała, że na
schorzenia psychosomatyczne nie na jedynek. Jakaś paranoja. Mówię Ci już mam dość :oops:
Nie przejmuj się jakąś tam panią. Może miała gorszy dzień i to nie jest paranoja, ale o jedynkę nie
jest łatwo nigdzie. Mam wrażenie, że na 100 kuracjuszy więcej niż połowa chciałaby jedynkę, a tych
jest tylko kilka na turnus. Nie pisz, że masz dość tylko głowa do góry, a wszystko będzie dobrze.
Życzę miłego pobytu i odpoczynku oraz dobrej rehabilitacji.
Sisi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

A ja bym tam jedynki w sanatorium nie chciala.mialam 2 i super wspołlokatorke..jak pojechala na przepustke to smutno i cisza ..a lubie porozmawiac
lulajaga
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję za informacje i słowa otuchy. Jestem zdenerwowana tym wyjazdem , to mój pierwszy wyjazd do sanatorium może stąd te wątpliwości. To pewno będzie najlepsze pojechać dzień wcześniej. Co do mieszkania z kimś w pokoju to jest to dla mnie najbardziej stresogenne.
Iwola
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2017 20:35
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Iwola »

Lulajaga, ja też będę w tym terminie w Wysowej-Zdrój w sanatorium, jadę po raz pierwszy i również mam małego stresika :roll: jeżeli szukasz spokojnej i normalnej współlokatorki to się polecam :D buźki i do zobaczenia na miejscu!
lulajaga
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Bardzo się cieszę z tej wiadomosci, pewno ,że się spotkamy. Ja chcę już tam pojechać w sobotę , bo w niedzielę bym była dopiero koło 17.
Iwola
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2017 20:35
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Iwola »

Ja będę w niedzielę około 7-8 rano :) także miłego tygodnia i do zobaczenia w Wysowej :D
ODPOWIEDZ