Połczyn Zdrój s. "GRYF" 27.05 - 19.06.2017r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Połczyn Zdrój s. "GRYF" 27.05 - 19.06.2017r.

Post autor: kuty »

Krótki opis dla potomnych z obecnego pobytu w sanatorium Gryf w Połlczynie żdrój. ;)
A więc…..
Po dość sprawnym przyjeździe zamweldowałem się w sobotni poranek o godz. 9.00 na portierni .
Sprawnie poszło przyjęcie, odebranie kluczy, meldunek na stołówce i marsz do pokoju pielęgniarek.
Pod dzwiami pokoju stało już kilkanaścioro pacjętów, ale kolejka posuwała się sprawnie, panie pielęgniarki sprawiały wrażenie zmęczonych!
Ustalona wizyta u lekarza na 11.40 , czyli zdążę jeszcze przed obiadkiem……..i tu rozpoczął się pierwszy „zonk” :( ……… jedna pani lekarz, ze dwudziestu kuracjuszy, na każdego 15 min. !!!!!!!
Zostałem przyjęty po godz. 15-tej. :shock: , ale już spotkanie z panią doktor przyjemne.
Parking : jeden płatny tuż za obiektem 120 zł. za turnus ; drugi tuż przy wjeździe ale trzeba pilnować aż coś się zwolni ( mi się udało bo w sobotę część kuracjuszy kończyła i opuszczała miejsca ).
Sam obiekt bardzo duży, masa korytarzy i pokoi, trochę potrwa zanim to się ogarnie.
Na korytarzach są kierunkowskazy i strzałki , ale nie zawsze precyzyjne.
Miłym było że panie na stołówce zaproponowały mi śniadanie, choć było to już dużo po czasie śniadań. Posiłki na dwie zmiany 8-9 , 13-14 , 17-18 .
Stołówka duża ,czysta (na każdy posiłek są zmieniane obrusy) po dwóch dniach stwierdzam że posiłki dobre, smaczne – drugie danie obiadowe nie za wielkie, ale można się uraczyć dobrą gęstą zupką !!!
Pokój na trzecim piętrze nr.320 ( jedynka ) dość duży, sporo szafek, szuflad , jedynie brak dużej szafy ubraniowej. Łazienka okey, ale w częśći kabiny prysznicowej (dość dużej) jest umywalka z lustrem. :shock: :shock:
Postaram się wrzucić kilka fotek dla zobrazowania sytuacji.
W pokoju telewizor (płatny 110 zł),radiobudzik, czajnik, szklanka , łyżeczka, tależyk, trzy ręczniki.
Generalnie czysto i schludnie. :)
Na terenie obiektu w patio jest piękny basen zewnętrzny ( jest też i wewnętrzny ) z którego miałem okazję skorzystać w niedzielę, płatny na cały dzień dla kuracjuszy 10 zł. ( zakładają na rękę opaskę , można wchodzić i wychodzić kiedy się chce do godz. 20.00 ), dodatkowo leżak biały 5 zł., ale tu moja podpowiedz – stoją też w patio krzesła i leżaki czarne – te są bezpłatne.!!!
Na terenie Gryfu dwie „tancbudy” , nowa Bankietowa i w Hopferówka, balety do 21.30.
Tyle z pierwszych dwóch dni pobytu.!!!!!
Dziś zaczynam zabiegi – relacja wkrótce!
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Połczyn Zdrój s. "GRYF" 27.05 - 19.06.2017r.

Post autor: lubelanka64 »

Ciekawie rozpocząłeś relację z pobytu, na pewno przyda się kolejnym kuracjuszom. Czekam na opis bazy zabiegowej i personelu rehabilitacyjnego. Miłego pobytu z doborowym towarzystwie. Pozdrawiam
BMB
Na forum od: 27 kwie 2017 11:50
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: BMB »

Witaj
To super , że możemy mieć info na bieżąco. Ja niedługo też tam będę więc interesuje mnie jak tam jest. Udanego pobytu :)
Awatar użytkownika
Ela46
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2012 23:45
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Ela46 »

super informacje,dziękuje Ja mam turnus od 22.06 do 13.07. czekam na więcej informacji,
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No i po kilku dniach pobytu kilka zdań o zabiegach……!

Ogólnie biorąc zabiegi wykonywane w przyzwoity, profesjonalny sposób.
Personel miły, rehabilitanci wiedzą co robią, nie spotkałem się z niechęcią czy lekceważeniem kuracjusza. To bardziej kuracjusze marudzą na korytarzu …! ;)
Jak są wolne terminy dzwonią do pokoju ( lub jak w moim przypadku wkładają karteczkę w dzwi ) że można przyjść na zabieg wcześniej. :)
Generalnie wszystkie zabiegi można załatwić dużo wcześniej, czyli z biegu ruszyć w kurs – i nikt nie robi z tym problemu.
Baza zabiegowa, pomieszczenia……in plus !!!
Moja sugestia dla przyszłych kuracjuszy Gryfa –
Część zabiegów spokojnie można załatwić już o 7 rano, no i szybko wciągnąć śniadanie …..i na zabiegi – są luzy !!!!

A teraz „godzina policyjna”…..ha ha…..! :D :D :D
Pierwsze dwa dni ….nic !!! :shock:
Po spotkaniu organizacyjnym pani pielęgniarka zakomunikowała, że o 22.00 będzie obchód medyczny, żeby nie zamykać pokoi na klucz !!! :o
Myślę sobie – chyba ją pogięło że ja nie zamknę pokoju,…. :? nie po to załatwiałem sobie jedynkę żeby teraz właził mi byle kto!!!!
Czekałem do 22, ale nikt nie przyszedł……..ale…….. o 22.23 ….pukanie do drzwi ……nosz kuźwa o tej porze??? ( dam w łeb ),ale zanim otworzyłem – nikogo nie było. I mam dylemat, czy to pielęgniarka , czy sąsiadka z pokoju obok chciała cukru pożyczyć !!!
W następnym dni pielęgniarka była przed 22.00. :)
Tyle na razie…..pogoda dopisuje, kuracjusze się integrują. !!!!
A teren wokoło piękny !!!
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Witam :D
Dzieki za relacje na bieżąco bo bardzo mało ludzi to robi ,
ale czytać i pytać to każdy potrafi zawsze to pisałem i bede pisał
chwała ci zato dzieki narka :D
krato
Na forum od: 05 cze 2017 14:04

Post autor: krato »

Kuty możesz jeszcze zdradzić jaka cena jest za pokój jedno osobowy i czy trzeba go załatwić przed wyjazdem czy można na miejscu?
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

krato pisze:Kuty możesz jeszcze zdradzić jaka cena jest za pokój jedno osobowy i czy trzeba go załatwić przed wyjazdem czy można na miejscu?
Cena za pokój z NFZ-tu jest taka jak z cennika sanatoryjnego, ja jestem z ZUS-u i nie płacę za nic !!!
Mam jedynkę i do końca nie wierzyłem że udało mi się są załatwić!!!
Na cztery miesiące przed wyjazdem zadzwoniłem na oficjalny numer Gryfu i pytałem o pokój jednoosobowy - powiedziano mi że jedynki tylko dla kuracjuszy ze specjalnymi predyspozycjami medycznymi, z zaświadczeniem od lekarza, najlepiej do specjalisty!!!
Takich telefonów wykonałem ze cztery ( wszelkie numery które nalazłem na stronie internetowej Gryfu ).
Przy ostatnim zapytałem o numer do działu gdzie przydzielają pokoje...... i zadzwoniłem , a pani po drugiej stronie słuchawki bez problemu zapisała mi pokój jednoosobowy !!!!!!
Chyba miałem farta, bo tu wielu ludzi chciało, a im odmówili !!
krato
Na forum od: 05 cze 2017 14:04

Post autor: krato »

Dziękuję za odp.
Mam jeszcze dwa pytania. Czy w Gryfie jest dostępny internet i na jakich zasadach? Czy jest stół do pingponga?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Wi-Fi Gryf ma na każdym pietrze za darmo wpisujesz hasło z recepcji i bez problemu . . Stołu do ping-ponga nie ma ale jest bilard na 3 pietrze .
ODPOWIEDZ