A więc…..
Po dość sprawnym przyjeździe zamweldowałem się w sobotni poranek o godz. 9.00 na portierni .
Sprawnie poszło przyjęcie, odebranie kluczy, meldunek na stołówce i marsz do pokoju pielęgniarek.
Pod dzwiami pokoju stało już kilkanaścioro pacjętów, ale kolejka posuwała się sprawnie, panie pielęgniarki sprawiały wrażenie zmęczonych!
Ustalona wizyta u lekarza na 11.40 , czyli zdążę jeszcze przed obiadkiem……..i tu rozpoczął się pierwszy „zonk”
Zostałem przyjęty po godz. 15-tej.
Parking : jeden płatny tuż za obiektem 120 zł. za turnus ; drugi tuż przy wjeździe ale trzeba pilnować aż coś się zwolni ( mi się udało bo w sobotę część kuracjuszy kończyła i opuszczała miejsca ).
Sam obiekt bardzo duży, masa korytarzy i pokoi, trochę potrwa zanim to się ogarnie.
Na korytarzach są kierunkowskazy i strzałki , ale nie zawsze precyzyjne.
Miłym było że panie na stołówce zaproponowały mi śniadanie, choć było to już dużo po czasie śniadań. Posiłki na dwie zmiany 8-9 , 13-14 , 17-18 .
Stołówka duża ,czysta (na każdy posiłek są zmieniane obrusy) po dwóch dniach stwierdzam że posiłki dobre, smaczne – drugie danie obiadowe nie za wielkie, ale można się uraczyć dobrą gęstą zupką !!!
Pokój na trzecim piętrze nr.320 ( jedynka ) dość duży, sporo szafek, szuflad , jedynie brak dużej szafy ubraniowej. Łazienka okey, ale w częśći kabiny prysznicowej (dość dużej) jest umywalka z lustrem.
Postaram się wrzucić kilka fotek dla zobrazowania sytuacji.
W pokoju telewizor (płatny 110 zł),radiobudzik, czajnik, szklanka , łyżeczka, tależyk, trzy ręczniki.
Generalnie czysto i schludnie.
Na terenie obiektu w patio jest piękny basen zewnętrzny ( jest też i wewnętrzny ) z którego miałem okazję skorzystać w niedzielę, płatny na cały dzień dla kuracjuszy 10 zł. ( zakładają na rękę opaskę , można wchodzić i wychodzić kiedy się chce do godz. 20.00 ), dodatkowo leżak biały 5 zł., ale tu moja podpowiedz – stoją też w patio krzesła i leżaki czarne – te są bezpłatne.!!!
Na terenie Gryfu dwie „tancbudy” , nowa Bankietowa i w Hopferówka, balety do 21.30.
Tyle z pierwszych dwóch dni pobytu.!!!!!
Dziś zaczynam zabiegi – relacja wkrótce!