Prosze o opinie na temat sanatorium Rosomak w Ustroniu właśnie dostałam tam skierowanie od 04.01.2010 r.
USTROŃ "ROSOMAK"
USTROŃ "ROSOMAK"
Prosze o opinie na temat sanatorium Rosomak w Ustroniu właśnie dostałam tam skierowanie od 04.01.2010 r.
Re: USTROŃ "ROSOMAK"
To znowu ja - wiem że teraz jest taki gorączkowy stan przygotowań światecznych , ale może ktoś coś napisze o tym sanatorium
P R O S Z Ę
Zbliża się magiczny okres Świąt Bożego Narodzenia, więc składam wszystkim forumowiczom i administratorom
najserdeczniejsze życzenia szczęścia, ZDROWIA i pomyślności a w Nowym Roku DUŻO miłości.
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękowano: 2 razy
Widocznie nikt nic nie wie o Rosomaku z Ustronia więc i nie ma opinii w temacie.
Właśnie jestem po rehabilitacji w Rosomaku. Pierwszy raz byłam w santorium o przepraszam na prewencji ( właśnie się tam dowiedziałam że ZUS nie wysyła nas do sanatorium tylko na prewencje
że dowożą na zabiegi. Na miejscu okazało się że podobno ZUS nie wykupił takiego "luksusu" a ty może zrezygnować z takiego zabiegu jeśli ci nie odpowiada drałowanie na nogach a chce zaznacczyć że mamy teraz nie byle jaką zimę. Po za tym cała baza zabiegowa - funkiel nówka- na miejscu i nawet niektóre zabiegi wodne też. A największym plusem co nie wszędzie sie zdarza to PANIE REHABILITANTKI przfajne kobietki i widaż że znają sie na tym co robią , podchodzą z sercem do każdego i naprawdę sie przkładają. Personel rewelacyjne.
Wyżywienie dobre -można było sobie wybrać dietę odpowiednią dla siebie.
Pokoje 2 - 3 osobowe, pokoje typu studio- sprzatane co drugi dzien. Wymiana pościeli i ręczników raz na tydzień (w kazdą środę).Widać że budynek na zew. i wew. jest odnowiony. Meble w pokojach nowe.
Troche daleko do Centrum ale w okresie wiosenno-letnim napewno jest dużo przyjemniej, ach bym zapomniała obok znajduje się Leśny Park Niespodzianek graniczy z Rosomakiem i pod siatkę podchodzą całe stada jelonków, sarenek a nawet żubry.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
full pieniędzy...Obchody lekarsko-pielęgniarskie były dwa razy dziennie o 8 rano i przed 22.00 obowiązkowo trzeba było być w pokojach i obowiązywała cisza nocna.Traktowano nas jak gówniarzy gorzej jak w szkole.Obchody szczególnie wieczorne nie skupiały się na stanie chorego tylko na tym czy przypadkiem nie ma nikogo w pokoju ,pani pielęgniarka nawet zaglądała za drzwi czy przypadkiem kogoś nie było w ukryciu a jak się zwróciłam ,że bardzo żle się czuje żeby mnie przebadała to pani dr odpowiedziała że nie wzięła słuchawek a pani pielęgniarka powiedziała żeby zgłosić się do lekarza prowadzącego a lekarz miał być dopiero za trzy dni także do tej pory można było umrzeć a ich to nie interesowało...prosiłam o antybiotyk zlekceważono mnie i nie wypisano...Na koniec kuracji pani kierownik ośrodka też nie zbadała mnie osłuchowo i wróciłam z kuracji ze zmianami w płucach w stanie gorszym jak pojechałam i infekcja zaatakowała mi wszystkie stawy które leczę do tej pory i efekty są znikome...Panie rehabilitantki rzeczywiście bardzo miłe i przykładają się do pracy natomiast panie pielęgniarki nie wszystkie ale większość z nich to arogantki ,niesympatyczne i leniwe... Nigdy więcej kuracji w tym ośrodku podkreślam"ROSOMAK" i życzę powodzenia w dalszej pracy pani kierownik bo ja w Zusie to na pewno zgłoszę.
Wybieram się właśnie na prewencję do,, Rosomaka" .... 30 stycznia 2011. Po przeczytanych postach odechciewa się jeszcze bardziej przymusowego pobytu
A czy można na sobotę i niedzielę dostać przepustkę ?
Jedzenie wystarczajace, bardzo smaczny chleb, dobrze przyrzadzone.
Swietne Panie zabiegowe , nie robiące laski i nie czekajace na pieniazki lub inne prezenty.Robia wszystko szybko i sprawnie,Czysciutkie zabiegi wodne , nowe wanny , dobry sprzet.
Pieknie polożony na skraju Lesnego Parku Niespodzianek. Jadac wieczorem wydaje sie nam , ze jestesmy w luksusowym miejscu wysoko polozonym.
Rzeczywiscie sprawdzane sa zabiegi i obecnosc w pokojach.
Swietne zabiegi wodne kapiele w Równicy.
Polecam potancówki na Równicy , lepsze niz w Gołebiowskim i obok w Venie
Agata