Wieniec Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Polka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2016 12:51
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Wieniec Zdrój

Post autor: Polka »

Witam.
W sanatorium byłam pierwszy raz i stwierdzam,że ośrodek Jutrzenka jest godny polecenia.
Jedyny minus tego sanatorium to lokalizacja.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Wieniec Zdrój

Post autor: jacky6 »

A w czym problem ?
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Wieniec Zdrój

Post autor: basiat »

Polka, swoją przygodę z sanatorium zaczęłaś od górnego "C". Lokalizacja Jutrzenki to mały pikuś w porównaniu z innymi minusami w innych sanatoriach.......
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Podpisuję się pod wypowiedzią Basi.Właśnie jestem w tym Królestwie.Jest super pod każdym względem. Na nudę nikt tu nie narzekał a na papierosku przeprowadzilam wywiad z wieloma osobami.Jest fajnie
Awatar użytkownika
balbinka73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2017 20:11
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: balbinka73 »

Przychylam sie do powyższych opini Jutrzenka jest swietnym sanatorium . :D
Awatar użytkownika
Violcia1972
Na forum od: 29 paź 2017 08:00
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Violcia1972 »

Witam. Byłam w Wieńcu w tamtym roku. Polecam .
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Właśnie wróciłam z Wieńca dwa dni temu. Krótki pobyt ale zrobiłam dokładny rekonesans . Ośrodek tętni życiem . Właściwie nie ma to nic wspólnego z większością ośrodków jakie znamy. Jest to raczej hotel na poziomie 4 gwiazdek (nie znam kryteriów). Przyjęcia odbywają się bardzo sprawnie , obsługa przesympatyczna , kompetentna , jedzenie smaczne i w wystarczającej ilości , czyściutko.. Mimo że odludzie w środku lasu to nikt na nudę nie powinien narzekać . Pracownik K. O . obecnie zwany Animatorem organizuje gry karciane , planszowe, wieczorki taneczne , wycieczki . Zabiegi na wysokim poziomie . W większości pacjenci z NFZ i ZUS kwaterowani są na 3 i 4 pietrze ale po za sezonem jest sporo uczestników prewencji więc i NFZ jest kwaterowany na niższych pietrach . Dwa ostatnie pietra prawie niczym się nie różnią . Różnica jest taka że za miast perskich dywanów w pokojach i na ogromnych korytarzach , jest wykładzina zmywalna , co np. z moja alergią jest zbawienne . Cisza nocna dla ZUS godz. 21 ale można powiadomić personel pielęgniarski i nie być obecnym w pokoju , bo np. wieczorki są do 23 , albo gra się w bilard , lub kręgle . Zusowcy :lol: z którymi się integrowałam przy dymku byli bardzo zadowoleni . Mimo wielkich gabarytów obiektu , wszystko jest bardzo dobrze oznakowane i bez problemu można się przemieszczać . Z głównego budynku do przyległych prowadzą marmurowe widne łączniki obstawione co krok wygodnymi pluszowymi kanapami - dla zmęczonych. Mnie się bardzo tam podobało i jeżeli będę miała możliwość wyjazdu do tego miejsca za pewne skorzystam . Najważniejsze dwa baseny i świetne zabiegi .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Elu , K.O . - to nowość , na moim turnusie nie było takiej funkcji.
Malutkie sprostowanie- turnusy ZUS , są cały rok może być ich więcej lub mniej.
Kuracjusze NFZ są kwaterowani w Hutniku, Jutrzence i Zaciszu lub Tęczy (nie pamiętam).

Warunki jak też baza zabiegowa są na wysokim poziomie , których znaczna część obiektów sanatoryjnych może sobie pomarzyć :)

Cieszę się , że po przykrym pobycie nad morzem mogłaś odkryć inny standard :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bibi zgadza się turnusy z ZUS są tam przez cały rok . Poszłam na skróty :lol: .Chodziło mi że teraz w pazdzierniku było sporo kuracjuszy z ZUS , więcej niż w okresie letnim . Natomiast mało gości komercyjnych. Moja teściowa dostała pokoik na 2 piętrze - jedyneczkę . Co dzień przychodzi pielęgniarka , pytając czy wszystko w porządku . :shock: :shock: , miły :shock: . Tak na marginesie nadmorska Alma to coś co nie mieści się w jakimkolwiek standardzie :!: :!: Jutrzenka jest wyjątkowa . Mnie osobiście wystarczyła Julianówka w Ciechocinku :) ale luksusikiem nie pogardzę , lecz nie muszę .Polecam masaże w Jutrzence , oraz borowinkę :D Wracam do tego raju 10 listopada , ale tylko na 3 dni. Mam blisko bo tylko 115 km.
ODPOWIEDZ