Trzecia płeć !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Trzecia płeć !

Post autor: forumowicz »

W Niemczech pojawi się trzecia płeć w oficjalnych dokumentach !!!
Niemcy prawdopodobnie będą pierwszym europejskim krajem oferującym osobom dwupłciowym opcję uznania jednocześnie za mężczyznę i kobietę.
To pewnie w galeriach powstaną dodatkowe toalety z kółkiem wpisanym w trójkąt :lol: :lol: :lol: .

cały artykuł na WP
https://www.o2.pl/artykul/w-niemczech-pojawi-sie-trzecia-plec-w-oficjalnych-dokumentach-zapadl-wyrok-sadu-6185533486098049a
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Trzecia płeć !

Post autor: mary jo »

...osoba dwupłciowa...No właśnie.To kobieta czy mężczyzna ? Która to płeć ?
Portale informacyjne wszelkiej maści podały taki news w wielkim skrócie. Olbrzymia fala hejtu pod nim.
Np. "zboczeńcy !" "pedały !" "niemieckie babochłopy !" itd.itp.
Przecież nie znamy szczegółów,powodów, dla których ta kobieta poczuła się dyskryminowana i co nią powodowało
do złożenia sprawy w sądzie.
Łatwo nam wszystkim szydzić,piętnować,oskarżać tak ad hoc,bez zastanowienia. A może kryje się w tej sprawie czyjaś
tragedia ? Nie wiem i nie mnie oceniać "wielki news".
Istnieje coś takiego jak hermafrodytyzm,obojniactwo,chromosomy męskie i żeńskie,czasem pomieszane...
Upośledzenia,z którymi żyją i zmagają się LUDZIE.Tacy jak my.
Briant
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2017 13:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Briant »

Ciemnota boi się odmienności.Najpierw poznaj,zrozum,a później możesz wyrażać swoje zdanie
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Trzecia płeć i kolejna sobie ...

Post autor: jacky6 »

mary jo pisze: 08 lis 2017 18:33 Istnieje coś takiego jak hermafrodytyzm,obojniactwo,chromosomy męskie i żeńskie,czasem pomieszane...
Upośledzenia,z którymi żyją i zmagają się LUDZIE.Tacy jak my.
I dla nich specjalne honory ...

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
forumowicz

Ksenofobia jest dla mnie obca , dyskryminacja również ....

:?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Tak....wszyscy ludzie dotknięci odmiennością chorobową powinni mieć szczególne względy.Nie wybrali sobie sami tego...
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

Felice pisze:(...) ludzie dotknięci odmiennością chorobową powinni mieć szczególne względy.(...)
Moim zdaniem niekoniecznie zaraz specjalne względy. Dalej byłoby to coś co by ich wyróżniało spośród nas.
Uważam, że takie osoby powinno się traktować najzupełniej w świecie normalnie, bez nadmiernego
"przeginania" w którąkolwiek ze stron. Wydaje mi się to właściwym postępowaniem w stosunku do nich.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

AKCEPTACJA- to jedyne co mi przychodzi do głowy .Mam tylko wielkie obawy , czy nasze bogobojne społeczeństwo zna to słowo . W swoim umiłowaniu potrafi niszczyć wszystko co nie odpowiada ich spostrzeganiu świata , a powinni pamiętać , ze nie nam osądzać :!: :!:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dzia_dek pisze: 09 lis 2017 10:54
Felice pisze:(...) ludzie dotknięci odmiennością chorobową powinni mieć szczególne względy.(...)
Moim zdaniem niekoniecznie zaraz specjalne względy. Dalej byłoby to coś co by ich wyróżniało spośród nas.
Uważam, że takie osoby powinno się traktować najzupełniej w świecie normalnie, bez nadmiernego
"przeginania" w którąkolwiek ze stron. Wydaje mi się to właściwym postępowaniem w stosunku do nich.
Ja również nie myślałam o jakichś szczególnych względach.Bardziej odpowiedziałam jacky6. Chodziło mi o to,że to jednak rodzaj upośledzenia,odmienności a te specjalne względy to nic innego jak akceptacja i pomoc w normalnym funkcjonowaniu.
forumowicz

Felice pisze: 09 lis 2017 10:12
Tak....wszyscy ludzie dotknięci odmiennością chorobową powinni mieć szczególne względy.Nie wybrali sobie sami tego...
Rok 2016 igrzyska olimpijskie w RIo. W biegu fianłowym na 800m startuje między innymi Polka Joanna Jóźwik. Przytaczam fragment artykułu.

"Walkę o medale Polka przegrała tylko z wzbudzającymi kontrowersje biegaczkami z Afryki. Caster Semenya z RPA, Francine Miyonsaba z Burundi i Margaret Wambui z Kenii wyglądem i sylwetką bardziej przypominają mężczyzn, niż kobiety. - Koleżanki mają bardzo wysoki poziom testosteronu, zbliżony do męskiego, stąd ich wygląd i wyniki. Semenya jest w tym sezonie nie do pobicia i jeżeli władze światowej federacji lekkoatletycznej nic z tym nie zrobią, nie przywrócą dopuszczalnego limitu testosteronu we krwi, to wciąż będzie nie do pokonania - podkreśliła Jóźwik.
Swoje afrykańskie rywalki urodą Polka bije na głowę, jednak wyraźnie ustępuje im muskulaturą i siłą fizyczną. A w tak trudnym biegu, jak 800 metrów, ma to ogromne znaczenie. - W drodze na stadion przede mną szła Wambui, która jest trzy razy większa ode mnie. Jak ja mam się czuć? Ona ma wielką łydkę, wielką stopę, zrobi jeden krok, a ja trzy. Dla takich zawodniczek jak ja czy Kanadyjka Melissa Bishop to trochę krzywdzące. Widziałam zawód Melissy, która też poprawiła rekord życiowy, rekord kraju i wystarczyło jej to do czwartego miejsca. Uważam, że to powinna być złota medalistka. Ja czuję się srebrną. Bardzo cieszę się też z tego, że jestem najlepszą Europejką. A zawodniczki, które stanęły na podium, to trochę inna liga. Semenya już w zupełności - mówiła piąta zawodniczka olimpijskiego finału." Cytat z WP. Mnie nie przeszkadza że ktoś ma problemy z płcią. Ale co np w takiej sytuacji ? Są uprzywilejowane i ..?
ODPOWIEDZ