Elektroniczne kodowanie zabiegów.

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Elektroniczne kodowanie zabiegów.

Post autor: kamila »

Mam pytanie do osób , które w ostatnim czasie przebywały na turnusie , ponieważ ja ostatnio byłam w Ustroniu i oprócz tradycyjnego podbijania karty przez zabiegowych , trzeba było się się logowac elektronicznie . Tzn. dostaliśmy opaski na rękę z czipem . Przy wejściu na zabieg trzeba przykładać do czytnika , po wyjściu również . Za zgubienie opaski trzeba zapłacić 20 zł.
Dlatego pytam, czy ktoś się z tym spotkał ostatnio w innych uzdrowiskach ?
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski

Re: Elektroniczne kodowanie zabiegów.

Post autor: kamila »

..no właśnie , ciekawe czego to jeszcze nie wymyślą aby stłamsić człowieka .
w Ustroniu ten wynalazek pojawił się bodajże w lipcu . dokładnie nie pamiętam . ciekawa jestem tylko czy to jest wymysł ogólny nfz , czy też tylko Ustroń wymyslił taką dodatkowa formę zaliczania zabiegów.
pozdrawiam i proszę o wypowiedż osoby , które ostatnio wróciły z sanatoriów .
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

kamila pisze:Mam pytanie do osób , które w ostatnim czasie przebywały na turnusie , ponieważ ja ostatnio byłam w Ustroniu i oprócz tradycyjnego podbijania karty przez zabiegowych , trzeba było się się logowac elektronicznie . Tzn. dostaliśmy opaski na rękę z czipem . Przy wejściu na zabieg trzeba przykładać do czytnika , po wyjściu również . Za zgubienie opaski trzeba zapłacić 20 zł.
Dlatego pytam, czy ktoś się z tym spotkał ostatnio w innych uzdrowiskach ?
Niestety, nie we wszystkich sanatoriach taka forma jest ,ale w Rosomaku w Ustroniu Sl. - tak,potwierdzam !
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,co do kodowania zabiegów to stosowane jest to i to już od dawna w Klinice pod tężniami w Ciechocinku,tzw zegareczek używany jest również do otwierania pokoju,przy wejściu na basen ,na posiłki,co do utrudnienia-jest to kwestia przyzwyczajenia i możliwości elektronicznych obiektu,stosowane głównie w dużych obiektach,służy wyeliminowaniu ewentualnych gości na tzw,waleta,nie mamy na to wpływu nawet będąc komercyjnie musimy ich używać :!: ,pozdrawiam i miłego pobytu życzę :) :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Skleroza nie choroba-Równica w Ustroniu również wyposażona w taki system :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

kamila pisze:..no właśnie , ciekawe czego to jeszcze nie wymyślą aby stłamsić człowieka .
w Ustroniu ten wynalazek pojawił się bodajże w lipcu . dokładnie nie pamiętam . ciekawa jestem tylko czy to jest wymysł ogólny nfz , czy też tylko Ustroń wymyslił taką dodatkowa formę zaliczania zabiegów.
pozdrawiam i proszę o wypowiedż osoby , które ostatnio wróciły z sanatoriów .
Byłam w Ustroniu w "Równicy" na przełomie lipca i sierpnia w 2011 roku i wtedy już zaczynali wprowadzać ten system. Mówili, że wprowadzać będą systematycznie bo to duży ośrodek. Tak więc część kuracjuszy już miała takie czytniki. Byłam na części szpitalnej i tam jeszcze nie doszły. Podobno (tak mówiono), że to dla ewidencji i sprawdzania osób tam pracujących czy kuracjusze są prawidłowo (chodzi o czas zabiegów) obsługiwani.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Tak jak wspomniał Andrzej
System został stworzony aby wyeliminować tak pomyłki , zamiany jak i osoby postronne po godzinach
Wszak jest regulamin nad ,którym Personel nie zawsze MOŻE zapanować .
W obiektach Uzdrowiska Ustrońskie jest kilka kategorii gości i stąd różne RODZAJE bransolet dla gości , może zdarzyć się ,że podczas wejścia można stwierdzić,kto JEST kim Komercyjny czy kuracjusz .
A i system wprowadza DYSCYPLINĘ na zabiegach !!
Zresztą podobne Systemy od lat są stosowane podczas wakacji zagranicznych i raczej nikt nie narzeka
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku-pozdrawiam :) i nie drażnij tymi All Inclusive,opaskami bo.....poleciało by się gdzieś,gdzie jest ciepełko :D :D :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Jeżeli forma ...pozwoli to podczas tegorocznych wakacji zaliczę kilka takich miejsc.
Wprawdzie Nie w Ustroniu ,ale w Wiśle gdzie branzoletkują wszystkich w pewnym obiekcie
Dziś już nawet poczyniłem Zakup dla małego Janka i maluch nieźle się prezentował
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Elektroniczne kodowanie nie tylko zabiegów.

Post autor: jacky6 »

andrzej1955 pisze:Darku-pozdrawiam :) i nie drażnij tymi All Inclusive,opaskami bo.....poleciało by się gdzieś,gdzie jest ciepełko :D :D :D
a tymczasem musimy zaczekać aż ciepełko doleci do nas znad Afryki...
sąsiadujące z obiektami sanatoryjnymi rozmaite biedronki, żabki i inne babki kuszą ofertą uzupełniającą do formuły all inclusive...
więc po co ryzykować nurkowanie dream-linerem pod fale Morza Śródziemnego ? :P :P
...
a tak na marginesie to możemy dzięki chipom spać spokojnie...
zajrzałem kiedyś zza pleców Wielkiego Brata na jego monitory...
on wie nawet ile razy i gdzie korzystamy z toalety .... :P :P

:mrgreen: ... :ugeek:
ODPOWIEDZ