Jacku, studiuję wręcz medycynę alternatywną już 18 lat, bo ta akademicka nie ma zamiaru leczyć chorób nieuleczalnych, a alternatywna twierdzi, że nie ma chorób nieuleczalnych. Przez te 18 lat poznałem zbyt dużo przekrętów w medycynie akademickiej, żeby jej w cokolwiek uwierzyć bez głębokiego zastanowienia. Czytam dokładnie ulotki , a zaczynam od możliwych skutków ubocznych i wiem, że za dobrą sumę da się sfałszować każde badania, a koncerny farmaceutyczne na to stać aby kupić tzw. autorytety i wyniki badań. Znam momenty gdy medycyna idzie w dokładnie w przeciwną stronę niż powinna, okłamując cierpiących i dbając tylko o zwiększenie zysków.

Przekupni politycy niezależnie od opcji uchwalą każdą ustawę nie licząc się ze zdrowiem i życiem społeczeństwa. Chylę czoło przed medycyną ratunkową, potrafi zdziałać cuda w sytuacjach gdzie potrzebny skalpel bo na ziółko już zbyt późno, ale specjalistów od chorób nieuleczalnych mam za nic. Jeszcze nikogo nie uleczyli, a takiemu zeru medycznemu jak ja to się udaje. Piszesz o wątróbce, nie wierz tym co obiecują cuda za dużą kasę, poczytaj np. o ostropeście plamistym i oleju z niego, kup je za grosze i popróbuj. Z magnezem jest podobnie, ja kupuję na allegro (w aptece cholernie drogi) roztwór delbet, czyli chlorek magnezu sześciowodny kilogram za około 20 zł i wystarcza mi na 10 miesięcy kuracji, która działa cuda, bo żadnemu lekarzowi nie mieści się w głowie, że można cofnąć zwyrodnienie kości. O takich rzeczach mogą mówić tylko lekarze, którzy są jednocześnie zakonnikami , ponieważ oni leczą aby wyleczyć, a znakomita większość lekarzy leczy żeby leczyć do grobowej deski. Niestety, pieniądz rządzi światem, nawet kosztem depopulacji. Zdrowie to nasz najcenniejszy skarb i nie powinniśmy go oddawać bezkrytycznie w obce ręce. Mamy czasy, że gdy pacjent chce być zdrowy, musi leczyć się sam. Suplementy pomagają uzupełnić niedobory w organizmie i zachowując w nim równowagę nie dopuścić do choroby, a ogromna ilość leków usuwa tylko objawy choroby jej samej nie szkodząc. Pacjent wyleczony, to klient stracony.