Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Przypomniał mi się taki stary kawał. Po nowym roku spotykają się dwie koleżanki.
- Jak spędziłaś Sylwestra?
- Nie musiałam, sam zszedł.
A tak na poważnie to na przełomie starego i nowego roku chyba nie ma turnusów sanatoryjnych.
W grę wchodzą tylko pobyty świąteczne lub noworoczne, albo świąteczno - noworoczne, ale to
już pełnopłatne więc ograniczenie czasowe do godz. 22 raczej nie obowiązuje. A dziś jeśli już
gdzieś grają to, nawet w uzdrowiskach, na pewno dłużej.
Kasiu byłam kilka razy w miejscowościach nadmorskich na sylwestra w obiektach sanatoryjno wczasowych i zawsze w okresie od 29 grudnia do 4 stycznia były same pobyty komercyjne tzw . pakiety Noworoczne . W dniu naszego wyjazdu zjeżdzali sie kuracjusze.
Ja spędzałam Sylwestra na pobycie sanatoryjnym w Lądku. Był to jeden z najpiękniejszych dni sylwestrowych. Piękna zimowa sceneria,kulig z pochodniami w górach,biesiada przy ognisku. Mróz był taki,że szampan nam w kubkach zamarzał.Ogólnie ten rodzaj przywitania Nowego Roku bardzo mi odpowiada.Nie jestem typem osoby lubiącej pompę i bale.
Nie pamiėtam by ktoś z personelu ograniczał nas czasem z tym,że pisaliśmy o przepustki.
Moja koleżanka jest w tej chwili w Augustowie też na normalnym turnusie. Na święta dostali przepustki,na Sylwestra też mogli,ale z pierwszej skorzystała z tej na jeden dzień nie opłacało się.
Czyli są sanatoria z turnusami świąteczno noworocznymi nadal. W ubiegłym roku zaczynałam w Krynicy od 2 stycznia,ale spotkaliśmy ludzi,którzy 8 kończyli pobyty i nie komercyjne,tylko normalne.
Ja nie pisałam że nie ma wyjazdów w tym terminie , jedynie napisałam co zaobserwowałam podczas moich dokładnie czterokrotnych pobytów . 2 razy Świnoujście , raz Dąbki i Ustka . Natomiast wiem że jest sporo 14 dniowych turnusów Swiąteczno - Noworocznych i cieszą się ogromnym powodzeniem.