Continental

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
trop333
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2015 11:41
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 1 raz

Continental

Post autor: trop333 »

Witam, jadę do Krynicy Górskiej , będę w Conintentalu, nie mogę znaleźć opinii, ktoś mi pomoże? Jak tam jest? :serce:
Majka_18
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2018 17:18
Oddział NFZ: Opolski

Re: Continental

Post autor: Majka_18 »

Byłam w marcu 2018. pobyt w sanatorium oceniam dobrze.Rejestracja od godz.10-tej ale sporo osób przyjechało w nocy i wcześnie rano .Wcześniej dostaje się trochę lepsze pokoje-najważniejsza jednak jest atmosfera ,w końcu trzeba razem spędzić sporo czasu.Zawsze można się z Kimś dogadać w kolejce i poprosić o wspólny pokój.Jedynka raczej trudno osiągalna.Na plus zabiegi -wszystkie na miejscu.Można niektóre przyspieszyć i wtedy jest więcej czasu na spacery.Basen po południu dostępny komercyjnie -opłata 15 zł -czynny 3 godz. i można korzystać z basenu ,jakuzzi i saun(3-sauny)-obsługa bardzo miła.Można dokupić dodatkowe zabiegi.Posiłki jak na taką" masówkę " całkiem przyzwoite (4 diety do wyboru).Osoby ,które jeździły na wycieczki,których jest do wyboru sporo ,narzekały na brak tzw.suchego prowiantu -nie wydają.Sam budynek i pokoje -wystrój z lat 70,trochę zaniedbany ale za to czysto.Internet tylko obok recepcji.
Jeżeli natomiast chodzi o życie poza sanatoryjne -to sporo atrakcji,wycieczki,koncerty(w głównej pijalni bezpłatne),fajne kawiarnie i karczmy,a dla "tancerzy" dancingi -obok w Drzewiarzu ,a Panie z mojego pokoju najchętniej chodziły do Wojskowego .
Ogólne wrażenie dobre ,myślę że jak się dopłaca do 3 tygodniowego pobytu z wyżywieniem i 54 zabiegów ok 400zł to nie można mieć oczekiwań jak w hotelu ***** ,niestety byli tacy co narzekali .Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. :)
Awatar użytkownika
trop333
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2015 11:41
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: trop333 »

Witam z rana, bardzo dziękuję za odpowiedź. To mi w zupełności wystarczy, żeby w pogodnym nastroju pakować się na wyjazd. Basen jest, dostęp do internetu jest, zabiegi na miejscu są. Nie marudzę, ale chce zapytać jeszcze o parking ( jadę autem) czy w pokoju jest czajnik? TV?( TV nie musi być, ale tak na wszelki wypadek pytam) czy brać więcej ręczników?- czy jest wymiana w połowie? Dla Ciebie :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Dzien Dobry :kwiat:
Telewizor jest ( platny) czajnik jest w pokoju...ręczniki są wymieniane w połowie turnusu ale dodatkowo można zabrać. .parking jest przy sanatorium ale nie wiem jaka odpłatność. .pozdrawiam i życzę miłego pobytu z pozdrowieniami :kwiat:
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy

Post autor: strapper »

Dzien dobry
parking zawalony słabo z miejscami
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

strapper pisze: 11 kwie 2018 08:04 Dzien dobry
parking zawalony słabo z miejscami
Zgadza się z parkingiem może być krucho bo mają mało miejsc parkingowych ( wiem, bo w marcu byłam obok w Lwimgrodzie i tam też był ten sam problem ) Spróbuj może zadzwonić wcześniej i dopytać o rezerwację może coś uda się załatwić :) Kuracjusze korzystali z prywatnego parkingu ale to też można spróbować dopytać w recepcji :)
ODPOWIEDZ