Dom Zdrojowy w Jedlinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
lilka2001
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 paź 2011 13:55
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Dom Zdrojowy w Jedlinie

Post autor: lilka2001 »

Przed Świętami wróciłam z sanatorium w Jedlinie. Przed wyjazdem pilnie przestudiowałam opinie kuracjuszy o tym sanatorium i przyznam szczerze, że byłam wystraszona tym co przeczytałam. Ale co tam pojechałam i sprawdziły się słowa męża, żeby za bardzo nie wierzyć w to co piszą inni. Ja akurat miałam super pokój, ale celowo odwiedziłam kilkanaście innych pokoi, aby oddać sprawiedliwość i co ? Gdzie te myszy, gdzie te przeciekające sufity, gdzie te brudne ściany, gdzie ten grzyb, w których to pokojach było tak zimno? Ludzie skąd w was tyle złośliwości? Dom Zdrojowy to stary budynek, ale starają się go utrzymać w dobrym stanie. Jak wyjeżdzliśmy to właśnie zaczął się remont holu głównego i przebudowa recepcji. Jedzenie rzeczywiście takie sobie, ale zabiegi na miejscu, stołówka też, na upartego można nosa nie wystawić z budynku. Sala gimnastyczna rzeczywiście niewielka, ale jeśli ktoś chce hali sportowej to powinien pojechać na zawody sportowe, a nie do sanatorium. Wszystkie gabinety zabiegowe czyściutkie, pięknie wykafelkowane, personel miły i uprzejmy. Dla wszystkich, którzy wyrażili negatywne opinie mam jedną radę : jedżcie do SPA do hotelu czterogwiazdkowego może tam będziecie zadowoleni. Do sanatorium jedzie się przedewszystkim LECZYĆ, a jeżeli warunki są dobre to wystarczy. Są malkonteci wiem, ale są też ludzie, którzy nie potrafią się z nikim zakolegować, nie potrafią znależć wpólnego języka z osobą w pokoju i takich mi żal, bo oni rzeczywiście się nudzą i wracają niezadowoleni, poczym wystawiają negatywne opinie sanatorium nie wiedząc, że problem tkwi w nich samych. Jedlina jest małą miejscowością z jedną pizzerią jako knajpką, ale można dużo spacerować, można zwiedzać, można jeżdzić na wycieczki po okolicy jest tam wiele ciekawych miesc do zobaczenia. Wszystkim, którzy tam wyjeżdzają życzę dobrej aury, pogody ducha, wspaniałego towarzystwa , rewelacyjnych efektów terapii i powrotu do zdrowia. Pozdrawiam również koleżanki i kolegów z turnusu 24.11 do 17.12. Lilka.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Dom Zdrojowy w Jedlinie

Post autor: Narewka »

Aż naprawdę miło przeczytać konkretną i sympatyczną opinię.Oby takich było jak najwięcej.
Pozdrawiam .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zgadzam się z opinią pani Lilka2001.
Ja równiesz byłam w Jedlinie Zdrój jeszcze przet tymi remontami.
Nie było wtedy nawet Pijalni Wód.
Ale to prawda jeśli komuś się nie podoba niech jedzie do SPA.
Nigdy nikomu się nie dogodzi. Więc nie bierzmy sobie tych wszyskich opini aż tak do serca.
Jak to muwią Polak nauczył się tylko narzekać.
Żadko kiedy morzna usłyszeć pozytywny nastrój polaka.
Ja zawsze jade do sanatorjum z dobrym nastawieniem.
By odpocząć i porawić swoje zdrowie.
I jak to możliwe zwiedzić okolice.
A regjon Wałbrzyski jak i ziemia Kłodzka ma dużo do zaoferowania.
Pozdrawim.-kuracjuszka
Awatar użytkownika
Zbigniew
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2012 13:06
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Zbigniew »

Jeździłem do Jedliny naście razy, zabiegi super, wyżywienie wtedy w Teresie ok, nie wiem czy jest jeszcze ta sala gdzie było nas chyba 6-ciu chłopa ;) okolice też fajne, Zdrojowy pewnie po remoncie bo wtedy dym z kotłowni przedostawał się szparami w suficie, no ale wtedy byłem sporo młodszy.... :D
ODPOWIEDZ