Arka Kołobrzeg szukam opinii był ktoś?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mir
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2012 19:30

Arka Kołobrzeg szukam opinii był ktoś?

Post autor: mir »

Wyjeżdżam w lutym do sanatorium Arka w Kołobrzegu. Ktoś jedzie? Ktoś coś wie? W necie było bardzo mało opinii, a większość negatywnych:( . Na tym forum jest też o Arce b. mało.
Proszę o informacje.
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Re: Arka Kołóbrzeg szukam opinii był ktoś?

Post autor: barba »

Witam:) Nie wiem czemu opinie są negatywne:(zależy co się komu podoba.Ja byłam w Arce w Kołobrzegu i byłam bardzo zadowolona:)Pokoje czyste,zabiegi ok,do morza bliziutko,tylko do centrum kawałek drogi,ale spacerkiem to przyjemność,albo jeżdżą autobusy.Ośrodek bardzo ładny i zabawy na miejscu.Zależy co oczekujesz.Myślę jednak że będzie ok ;) Miłego pobytu i doborowego towarzystwa,bo to ważne :P POZDRAWIAM.
mir
Kuracjusz
Kuracjusz

a kiedy byłaś w Arce?

pytanko istotne dla mnie: czy wymieniają tam ręcziki jak w hotelach, czy trzeba targać własne na 3 tygodnie?
mam dość daleko nad morze, więc objętość bagażu i waga:) jest dla mnie istotna

opinie negatywne dotyczyły przede wszystkim personelu i było ich dość dużo, dlatego trochę się niepokoję:(jak twoje odczucia?
sarna34
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2011 19:15

Post autor: sarna34 »

Ręczniki zawsze się ze sobą zabiera. Sanatoryjne, o ile są, bywają brzydkie i zużyte. Nie można oczekiwać z NFZ takich samych luksusów, gdy wyjeżdża się prywatnie do SPA. Zupełnie inny przelicznik finansowy. Komercyjni goście zazwyczaj są lepiej traktowani, dostają lepsze pokoje (nowe ręczniki) i bardziej wyszukane jedzenie. Często bywa, że posiłki mają serwowane na innej sali.
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Re: Arka Kołobrzeg szukam opinii był ktoś?

Post autor: barba »

Witam ;) Fakt że posiłki sa serwowane w innej sali,ale nie są złe.A ręczniki jak byłam dwa lata temu były eleganckie .Arka jest Hotelem lepszej klasy i myśle .że jest tam naprawdę super. Byłam w różnych sanatoriach ,ale w Arce było extra. Szkoda tylko ze do miasta troszke daleko,ale spacery nikomu nie zaszkodzą.Życze miłego pobytu.
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Post autor: anka1 »

Wpisz w wyszukiwarkę słowo"Arce", tam jest moja obszerna opinia z pobytu latem. Ja mam świetne wspomnienia. A ręczniki są ładne i nie zniszczone.
mir
Kuracjusz
Kuracjusz

anka1 pisze:Wpisz w wyszukiwarkę słowo"Arce", tam jest moja obszerna opinia z pobytu latem. Ja mam świetne wspomnienia. .
wiem, już czytałam:)
Twoja opinia mi bardzo pomogła:)
mir
Kuracjusz
Kuracjusz

up
może ktoś jeszcze coś nowego napisze o Arce:) zbliża się termin mojego wyjazdu:)
ela66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2012 09:57

Post autor: ela66 »

Nie musisz się zastanawiac Arka to najlepsze sanatorium jakie znam,byłam tam 2 lata temu jest super.Ręczniki są wymieniane co tydzień a pokoje co dzień pięknie wypucowane.Polecam będziesz zadowolona.Ja byłam z męże i trafił nam się apartament na 4 p Super.Panie w recepci bardzo miłe.Arka to ośrodek na poziomie europejskim.
JANULEK
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2011 18:36

Post autor: JANULEK »

W styczniu byłem w msw było super ale do ARKI pojechałem na kawe ażeby zobaczyć czy jest tak super!!!! JAK zobaczyłem to szok ;marmur, windy,ruchome schody,sala kinowa,sala teatralna,na samej górze kawiarnia z ruchomą platformą gdzie piłem kawe i obracając się podziwiałem morze to trzeba samemu obejżeć !!!!Pisałem że chcę jechać do Kołobrzegu do Arki lecz otrzymałem skierowanie do MSWiA. To co się dowiedziałem z jedzniem to szwedzki stół ale jeżeli dieta to wydzielone jedzenie ,warto się zastanowić nad dietą .To co widziałem wyceniam w skali [1-6] na 6-plus.Naprawde EUROPA !!!!!!!! POZDROWIENIA!!!!
ODPOWIEDZ