Busko-Zdrój Sanatorium Rafał

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ajago1
Na forum od: 26 wrz 2018 12:19

Busko-Zdrój Sanatorium Rafał

Post autor: ajago1 »

Byłem w sierpniu 2018. Zdecydowanie odradzam. Najpierw 3 dni nie była czynna winda. Ludzie starsi i o kulach chodzili po schodach. Później cały dzień nie było wody. Posiłki bardzo słabe. Stoły bez obrusów. Sztućce wrzucone do jednego koszyka, każdy grzebie jak chce. Panie zabiegowe oszczędnie gospodarują słowem "proszę". Przeważnie to: "kładziemy się", "wychodzimy", "koniec", "wyciągnąć korek z wanny", "niech mi da kartę", itp. polecenia.
Na lekarza też nie można liczyć żeby zapisał sugerowane zabiegi. Nie reaguje na prośby pacjentów. Myślałem, że jest głuchoniemy, bo nie odezwał się ani jednym słowem w czasie wizyty tylko pisał co chciał aby wyrobić normy zabiegowe. Starszy, chory człowiek, który powinien być już dawno na emeryturze. To moje 9 sanatorium w życiu. Oceniam je jako najgorsze. Stracone trzy tygodnie i na koniec zatrucie jelitowe.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Busko-Zdrój Sanatorium Rafał

Post autor: andrzej1955 »

Witam,przykre jest to co piszesz o warunkach,zabiegach i całej reszcie-tym bardziej że o Rafale było mało opinii-albo wcale-Dzięki że podzieliłeś się z Nami swoją opinią i mam nadzieję że nie trafisz już na drugi taki obiekt-mimo wszystko Dużo Cennego Zdrówka Życzę i Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ