Marsz Równości w Lublinie czy jesteś tolerancyjny? czy jestem tolerancyjny?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Marsz Równości w Lublinie czy jesteś tolerancyjny? czy jestem tolerancyjny?

Post autor: forumowicz »

Może podyskutujemy o tolerancji wobec osób o innej seksualności niż ta przyjęta przez większą część społeczeństwa o tolerancji lub jej braku w przypadku mniejszości etnicznych ,mniejszości religijnych,o różnicach politycznych i naszej tolerancji dla tych poglądów.
Jesteśmy tolerancyjni czy tylko udajemy ,przez małą chwilę?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

czy jesteś tolerancyjny? czy jestem tolerancyjny?

Post autor: jacky6 »

Seksualność jest intymna a więc zachowana uczuć i odczuć dla samych siebie i bez demonstrowania na zewnątrz.
Tego samego domaga się od religijności.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Marsz Równości w Lublinie czy jesteś tolerancyjny? czy jestem tolerancyjny?

Post autor: andrzej1955 »

Witam-czasy tolerancji religijnej,politycznej-kiedy to Polsce żyło obok siebie wielu ludzi z różnych religii dawno minęły i najwyższa pora wrócić do tego żeby nawzajem się Szanować-bez względu na wiarę,zapatrywania polityczne i zaściankową zwykłą zawiść,przeżyliśmy bez krwawo czas transformacji ale wszystko wskazuje na to że mogą wydarzyć się nieciekawe rzeczy które mogą to co dostaliśmy bezkrwawo i wszystkie zdobycze Demokracji diabli wezmą-to przykre że Polacy nie uciskani przez zaborców nie potrafią rządzić się dobrze we własnym kraju :!: Wszystko co gwarantuje KONSTYTUCJA-powinno być dozwolone i legalne-a jak jest to widzimy na własne oczy-Równość Wszystkich i takie same prawa mają Wszyscy Obywatele-To POWINNO być PRAWDĄ a nie frazesem,żyjemy we Wspólnocie i wspólnie powinniśmy o wszystkim decydować
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Ja mogłam w 100 % powiedzieć o sobie że jestem tolerancyjna...teraz jakiś procent mniej i dzieje się tak za sprawą polityczną naszego kraju. Tracę teraz cierpliwość w odniesieniu do pewnych zachowań.
Marsz równości akurat jest dla mnie czymś oczywistym. Mniejszości etniczne to cudny element codziennego życia i niech jak najdłużej trwają w swojej inności. Religia bez fanatyzmu ok...niech każdy wierzy w co chce,a jak w nic nie wierzy to też jego wybór.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Zgadzam się z Andrzejem i Felice mam podobne zdanie . Czego nie toleruję ZAPRZAŃSTWA I LUDZKIEJ GŁUPOTy l
Nie przeszkadzają mi marsze mniejszości jakiekolwiek nacji czy orientacji seksualnej dotyczą .Nie toleruję wszelkiego rodzaju nienawiści czy to w marszach czy zachowaniu .
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kuracjusz czekam na Twoje zdanie co Ty sądzisz zadając takie pytanie . Napisz proszę jestem niezmiernie ciekawy..skoro rozpoczales temat
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Felice pisze: 13 paź 2018 20:53 Ja mogłam w 100 % powiedzieć o sobie że jestem tolerancyjna...teraz jakiś procent mniej i dzieje się tak za sprawą polityczną naszego kraju. Tracę teraz cierpliwość w odniesieniu do pewnych zachowań.
Marsz równości akurat jest dla mnie czymś oczywistym. Mniejszości etniczne to cudny element codziennego życia i niech jak najdłużej trwają w swojej inności. Religia bez fanatyzmu ok...niech każdy wierzy w co chce,a jak w nic nie wierzy to też jego wybór.
Felice całkowicie się z Tobą zgadzam :kwiat: z małym wyjątkiem , Ja osobiście czuję się zniesmaczona widząc ostentacyjne zachowanie pary jednej płci. Ale może jestem zaściankowa i już niereformowalna. Pozdrawiam, życzę spokojnej nocy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Nic co ostentacyjne nie jest smaczne obojętne czy jednej,czy różnej płci.
Ja dość często teraz latam do UK i spędzam tam trochę czasu. Tam praktycznie mało co ludziom przeszkadza. Dużo bardziej widoczna jest różnorodność,mnóstwo par jednej płci,wielokulturowość,nieprawdopodobna fantazja w ubieraniu się,w sposobie bycia. Dużo mi to również pomogło w postrzeganiu świata.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Myślę ze w takiej ocenie pomoglo mi długoletnie przebywanie na obczyźnie .ludzie żyją swoim zyciem nikt na nikogo ostentacyjnie sie nie gapii6yu..Masz racje Felice wielokulturowosc ,różnorodność ,tolerancyjnosc zrobila swoje.. U nas nie jest to jeszcze normalność..
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Felice, Andrzeju, Sztani zgadzam się z Wami 🙂
Mierzi mnie nietolerancja.
Ludzie chyba mają bardzo nudne własne życie skoro tak bardzo ingerują w cudze życie.
Zablokowany