Zapuść wąsy-dla Jaj

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Zapuść wąsy-dla Jaj

Post autor: andrzej1955 »

Witam-W listopadzie rozpoczyna się Światowa Akcja MOVEMBER-Zapuść Wąsy dla Jaj-promująca Akcję Badań Profilaktycznych pomagającej wykrywać i zapobiegać chorobom na które narażeni są mężczyźni-raka prostaty i jąder-statystyki są zatrważające i należy radykalnie zmienić podejście do tych badań-panowie zadbajcie o siebie :!: Kobiety-zmobilizujcie swoich mężów,partnerów do tych badań :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 5 razy

Re: Zapuść wąsy-dla Jaj

Post autor: Princi »

No już myślałam, że będę zapuszczać wąsy ;)
A tak na marginesie to prawdziwi twardziele mają problem z chodzeniem do lekarzy :roll:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Twardziele jak najbardziej powinni pójść i nie tylko oni :!: ja miałem na dzisiaj umówioną wizytę-która została przełożona na piątek-oczywiście informację uzyskałem już przed gabinetem w przychodni-zastanawiałem się nawet głośno-po co zostawiłem swój numer telefonu-bo atrakcyjny to byłem jakieś.....30 parę lat temu-ale teraz :roll:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Andrzeju..Ekstra ważny temat. :serce:
Mój tata miał raka prostaty.Niestety wstydził się powiedzieć o problemie w odpowiednim czasie .Zanim ja zauważyłam. było już za póżno.Zmarł. :( Była to lampka ostrzegawcza moim wszystkim znajomym facetom z otoczenia.Po badaniach okazało się. że wielu z nich już ma problem. :( Na szczęście wczesne etapy .Łatwe do leczenia.
Panowie i Panie swoich Panów:Zwykły wynik z krwi przy okazji corocznej morfologii ogólnej na Nfz .samobadanie i obserwacja czestotliwości oddawania moczu.To wystarczy.Bądźcie czujni! :serce:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam-też tak uważam i w związku z tym go poruszyłem-stworzył się jakiś stereotyp że o pewnych chorobach,czy przypadłościach się nie mówi-nic bardziej mylnego-a jeżeli się nie mówi to tylko dlatego że regularnie się sprawdzamy-a jak z tym jest to sami wiemy-Przykre że straciłaś Tatę :!: dlatego tak istotne jest nagłośnienie TEMATU-przy okazji czasami wykrywa się inne choroby-których nie spodziewalibyśmy się że je mamy-Dlatego Tak Istotne są Badania-tych z wąsami-jak i płci Pięknej :kwiat: Pozdrawiam i Nieustająco Cennego Zdrówka Życząc :!: :!: :!:
ODPOWIEDZ